26 / 04 / 2024

Hakan Tütüncü: Ferrokorom'a rezidans veya AVM yapılmayacak!

Hakan Tütüncü: Ferrokorom'a rezidans veya AVM yapılmayacak!

Ferrokorom Fabrikası sınırları içerisinde bulunan Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'na ait 17 bin 390 metrekarelik alan ile ilgili konut dışı kentsel alan olarak değiştirilmesi yönündeki karar Kepez Belediye Meclisi'nden geçti.



30 gündem maddesiyle Ağustos ayı olağan oturumunu gerçekleştiren Kepez Belediye Meclisi, belediyede görev yapan memurlarla toplu iş sözleşmesini imzalanması yetkisini belediye başkanına verdi. Meclis ayrıca Yeşilırmak Caddesi'nde bulunan Nayla Atay Parkı'nın Antalya Semt Pazarcılar Odasına tahsis işlemini yapması yönünde yetkiyi 3 yıllığına bedelsiz olarak belediye encümenine verdi. Kepez Belediye Meclisi. Varsak Esentepe Mahallesinde yapımı tamamlanan iki parka ile Akdeniz Sanayi Sitesine yeni açılan 4 şeritlik yola isim verdi. Yeni açılan caddeye Türkiye Cumhuriyeti üçüncü Diyanet İşleri Bakanı ve Aksekili olan Ahmet Hamdi Akseki ismi verildi. Muhtarlardan oluşan Çiftçi Malları Koruma Meclisi'ne Hüseyin Onuk. Ahmet Batu, Yıldıray Bakay, Nazif Kula ve Ahmet Ali Bozdağ seçildi. 


Tapu sorunu çözümüne devam Her meclis oturumunda Kepez'de tapu sorunu çözen Kepez Belediye Meclisi Sütçülerde ve Göçerlerde 27 kişiye arsa tahsisi yönünde karar alındı. Ayrıca; Varsak, Zeytinköy, Göçerler, Duraliler, tapulamalı 5 adet taşınmazın değerlendirilmesi kabul eden Kepez Belediye Meclisi, Muratpaşa, Duraliler, Altınova Orta, Altmova Menderes ve Varsak'ta bulunan 5 adet taşınmazın değerlendirmesini Plan ve Bütçe Komisyonuna ve Mülkiyet Değerlendirme Komisyona havale edildi. Kepezde eğitim alanında önemli kararlar alan meclis, Akdeniz Sanayi Sitesi içerisinde bulunan Çıraklık Eğitim Okulu için plan alanını Yeni Endüstüri Meslek Lisei yapılması için değiştirildi. Ayriyeten Kanal Mahallesinde Bulunan Alaeddin Keykubat İlköğretim Okulu'nda derslik sayısı yetersizliği nedeniyle yeni derslik yapılması için plan değişikliğine gidilirken, kararlar oy birliğiyle alındı. 


Şeffaflık için meclise sunuldu Ferrokorom Fabrikası sınırları içerisinde bulunan Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'na ait olan 17 bin 390 metrekarelik alan ile ilgili konut dışı kentsel alan olarak değiştirilmesi yögetirmeyi uygun gördük" dedi. 


Ucube tartışması nündeki karar bir çekimser olmak üzere oy çoğunluğuyla kabul edildi. Alanın Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'na ait olduğunu belirten ve muhalefetin bilgilendirmek amacıyla açıklama yapan Tütüncü, "Geçen sene alanın 5 binlik planı, Antalya Büyükşehir Meclisi'nin onayında geçti, binlik planı ise Kepez Belediye Meclisi'nden geçti. Herhangi bir yanlış değerlendirmeye yol açılmaması için değişikliği seçimden sonraya bıraktık. 


Buraya kesinlikle AVM ya da rezidans yapılmayacak. Devlete ait bir alan plansızken planlanması söz konusu. 


Kamu yararı bir alanı meclise getirilmeden de görüş sunulabilirdi. Ancak bizler konun şeffaflığı için meclise CHP grup sözcüsü Süleyman Acar ise yapılan imar planına göre alanda ticari işletme kurulacağı, alanın yakınında bulunan Vakıf Zeytinliği'nin de konulamayacağı yönünde endişelerini dile getirirken, alan üzerine rezidans gibi ucube bir bina yapılacağı endişesi taşıdıklarını aktardı. Bunun üzerine de bir açıklama yapan Başkan Hakan Tütüncü, yapılan plana göre alan üzerinde ucube bir binanın çıkmasının mümkün olmadığına değindi. 


Arazinin devlete ait olduğunu yineleyen Başkan Tütüncü, "Burada ben belediye başkanı olarak şuna bakarım; planlamayla alakalı ucube bir yapı çıkacak mı çıkmayacak mı? İkincisi yaptığımız bu tadilatta birilerini zengin ediyor muyuz, birilerine rant aktarıyor muyuz? 


Ben buna bakarım. Burada ikisi de yok. Dolayısıyla burada ucube bir bina çıkması söz konusu değil. Vakıf Zeytinliği'yle alakalı herhangi bir endişe, tereddüt yok. Netice itibariyle burada bir değer sağlıyorsak, sağladığımız değeri Türkiye Cumhuriyeti devletine sağlıyoruz" şeklinde konuştu. 


Antalya Akdeniz Manşet 


Geri Dön