29 / 03 / 2024

Hakan Tütüncü inşaatı devam eden okulları gezdi!

Hakan Tütüncü inşaatı devam eden okulları gezdi!

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de bölgeye kazandırılmasında katkısı olduğu okul binalarında incelemede bulundu. Tütüncü, yüklenici şirketinin yetkililerinden okulların inşasının ne aşamada olduğu hakkında bilgi aldı.



AK Parti Kepez İlçe Başkanı Yusuf İşeri’nin de eşlik ettiği incelemede Başkan Hakan Tütüncü, yüklenici şirketinin yetkililerinden okulların inşasının ne aşamada olduğu hakkında bilgi aldı.

Başkan Tütüncü, Fevzi Çakmak Mahallesi’ne 2B ile ilgili mülkiyet probleminin çözümünden sonra pek çok kamu yatırımın gelmeye başladığını ve hem belediyenin hem de merkezi idarenin yatırımlarıyla Fevzi Çakmak Mahallesi’nin kısa bir zamanda modern bir şehir kimliğe kavuşacağını belirtti. Başkan Tütüncü, "Kasım 2014’te temelini attığımız okul binalarının kaba inşaatları, kısa bir sürede bitme aşamasına geldi. Okullardan bir tanesi 24 derslikli ilkokul, diğeri ise 16 derslikli spor lisesi ve 100 kişilik pansiyon binası. Spor Lisesi nitelikli bir okul. Artık Fevzi Çakmak Mahallesi de nitelikli okullar yapılıyor" dedi.

Fevzi Çakmak Mahallesi’nde, ilkokulun en önemli ihtiyaç olduğunu belirten Başkan Tütüncü, "Okul olmadığı için mahallenin çocukları, uzak noktadaki okullara gidiyorlardı. Yeni okulla birlikte mahalle sakinleri, çocuklarını yakın bir yerdeki okula gönderme imkanına kavuşacaklar. Okulun açılmasıyla birlikte yakın bölgelerdeki okullardaki öğrenci sayısında düşüş olacak. Böylelikle öğrencilerimiz, kalabalık olmayan sınıflara kavuşmuş olacak. 24 derslikli okul sadece Fevzi Çakmak’la birlikte komşu mahalleler Kuzeyyaka ve Gündoğdu’ya da fayda sağlayacak" ifadelerini kullandı.

Fevzi Çakmak’ın, yatırımlar için rezerv alan haline geldiğine işaret eden Başkan Tütüncü şunları söyledi:

"Yeni okullar, belediye ve merkezi idarenin hizmetleriyle mahalle modern bir şehre dönüşüyor. Temelini attığımız şefkat ve huzur evi mahallenin gelişimine katkı sağlayacak. Bitme aşamasına gelen Antalya Askerlik Şubesi de bölgeye inşa ediliyor. Fevzi Çakmak, kamu yatırımları için rezerv alan haline geldi. Geniş halk kitlelerine hitap eden kamu binaları, bulunduğu semtlere ayrı bir cazibe kazandırıyor. 2B’nin ortadan kalkmasıyla birlikte Kepez, çağ atladı. 2B ortadan kalktı, kamu yatırımları geldi ve mahalleler şenlendi. Fevzi Çakmak Mahallesi’nde, eserlerin birbiri ardınca yükseldiğini, yeni eserlerin temelinin atıldığını görünce Kepez’in şehirleşmede nereden nereye geldiğini açık bir şekilde görebiliyorsunuz."

Başkan Hakan Tütüncü, iki okulun, 2015-2016 eğitim ve öğretim döneminde hizmete gireceğini sözlerine ekledi.



Hürriyet 


Geri Dön