27 / 04 / 2024

Hakan Tütüncü'den inşaat ruhsat ücreti müjdesi!

Hakan Tütüncü'den inşaat ruhsat ücreti müjdesi!

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Kepez İlçesi Müteahhitler Derneği’nin toplantısına katıldı. Hakan Tütüncü, inşaat ruhsat ücreti müjdesi verdi. 




Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Süleyman Akbıyık ve Mehmet Ali Ünal’ın başkan adayı olduğu Kepez İlçesi Müteahhitler Derneği’nin(KEMDER) genel kurul toplantısına katılım gösterdi. 

 

Hakan Tütüncü, toplantıda inşaat sektörüne yönelik önemli açıklamalar yaptı. Tütüncü, “3 yıl boyunca ruhsat ücretini sabitleyeceğiz. Hiçbir yerde yapılmamış bir iş. Bu müjdemiz tüm müteahhitlerimize hayırlı ve uğurlu olsun Türkiye’de bu konuda önemli bir ilki gerçekleştiriyoruz” diye konuştu. 

 

Milliyet Gazetesi'nin haberine göre, Tütüncü Sakarya Parkı’ndaki bir kafede gerekleştirilen toplantıda yaptığı konuşmada ''Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği’nin yürürlüğe girmesiyle 1.7 derdi bitti. Hiç kimse zarar görmedi. Neden? Biz birlik ve beraberlik içerisinde yapılması gereken plan değişiklerini, plan notlarını meclisimizden geçirdik. Korkulan çok önemli bir işi, belediye olarak çözdük. Bu çözümün arkasında birlikte hareket etmemiz ve derneğimizin bize aktardığı güç vardı” dedi. 

 

“Kentsel dönüşümde Kepezli müteahhitlerin rolü var”
Hakan Tütüncü, KEMDER’in 2011’de kurulmasına ön ayak olduğunu dile getirerek konuşmasını şöyle sürdürdü: “Müteahhitlerle şehrin sorunlarına eğildiğimiz de doğrudur. Bugün Kepez’de örnek kentsel dönüşüm projeleri varsa ve bu projelerde Kepezli müteahhitler rol alıyorsa aslında bu Kepez’in inşaat sektörde geldiği seviyeyi göstermesi bakımından önemlidir. Birlikte, beraber çok işler yaptık. Hem sektörün gelişmesine katkı sağladık, hem de yaşadığımız şehrin daha güzel olması ve daha iyiye gitmesi için adımlar attık” diye konuştu. 


Geri Dön