19 / 04 / 2024

Hakkari Kaya Evi hizmete açılıyor!

Hakkari Kaya Evi hizmete açılıyor!

Hakkari’de yapımı tamamlanan kayak evinin açılışı için start verildi.Hakkari’de 2014 yılında Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı’na (DAKA) sunulan ‘Hakkâri Turizm Restorasyonu Projesi’ kapsamında finanse edilen ‘Kayak Evi Projesi’ tamamlandı...



Hakkari’de yapımı tamamlanan kayak evinin açılışı için start verildi.Hakkari’de 2014 yılında Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı’na (DAKA) sunulan ‘Hakkâri Turizm Restorasyonu Projesi’ kapsamında finanse edilen ‘Kayak Evi Projesi’ tamamlandı. 2010 yılında Hakkari’den 12 kilometre mesafede bulunan 2800 rakımlı Merga Bütan Yaylası’nda hizmete açılan kayak merkezinde, Hakkâri Valiliği tarafından 4 Mayıs 2014 tarihinde yapımına başlanan kayak evi çalışmaları son safhaya geldi. İl Özel İdaresi tarafından da yapılan 2 aylık çalışma sonucunda kayak pistinin 900 metre olan uzunluğu 1100 metreye kadar uzatılarak 50 ile 200 metre genişletildi. Yapılan çalışmalar ile birlikte kayak merkezinde sporseverlere daha sağlıklı hizmet verileceği belirtildi.

Yapımı tamamlanan kayak evi açılışının kayakçıların meşaleli gösterisi, rafting botlarıyla iniş gösterisi, yamaç paraşütü, halk oyunları gösterisi ve canlı müzik şöleni ile 11 Ocak 2015 tarihinde yapılacağı belirtildi.


Milliyet


Geri Dön