19 / 04 / 2024

Hakkari-Yüksekova Havaalanı ihalesi çarşamba günü!

Hakkari-Yüksekova Havaalanı ihalesi çarşamba günü!

Havaalanı, Doğu Anadolu'da üçüncü büyük uluslararası düzeyde havalimanı olacak



Hakkari-Yüksekova Havaalanı ihalesi ile ilgili ilk adım 29 Temmuz Çarşamba günü yapılacak ihaleyle atılacak.

Alınan bilgiye göre, Ulaştırma Bakanlığına bağlı Devlet Limanlar ve Havameydanları (DLH) Genel Müdürlüğünce yapımı planlanan Hakkari-Yüksekova havaalanı altyapı ve mütefferik işleri ihalesi, 29 Temmuz 2009 tarihinde talipli firmaların katılımıyla yapılacak.

DLH Genel Müdürlüğünce bu yıl programına alınarak fizibilite çalışmaları ve projeleri tamamlanan Hakkari Yüksekova Havaalanının ihale programının bu yıl sonuna kadar tamamlanması planlanıyor.

Devlet Planlama Teşkilatından (DPT) daha önce 5,5 milyon liralık ödenek alınarak bu yıla ilişkin yapılması öngörülen çalışmalar için harcanacak, Hakkari-Yüksekova havaalanının inşaatı için gerekli olan finansman özkaynaklardan karşılanacak.

Havaalanı için gerekli olan radar sistemleri başta olmak üzere diğer yer ve hava sistemlerinin de ayrı bir proje paketi içinde ihale edilmesi planlanıyor.   

Programa göre HakKari-Yüksekova havaalanı, konvansiyonel boyutta ve uluslararası uçuş yapabilecek niteliklerde inşa edilecek. Havaalanının en geç 3 yıl içinde sivil uçuşlara açılması planlanıyor.

Havaalanının hizmete alınmasından sonra Diyarbakır ve Van'dan sonra, Doğu Anadolu Bölgesi de üçüncü büyük uluslararası düzeyde havalimanına kavuşmuş olacak.
Dünya

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Yüksekova Havalimanı üç yılda bitecek

Hakkâri-Yüksekova Havaalanı ihalesi ile ilgili ilk adım 29 Temmuz Çarşamba günü yapılacak ihaleyle atılacak. Ulaştırma Bakanlığına bağlı Devlet Limanlar ve Havameydanları (DLH) Genel Müdürlüğünce yapımı planlanan Hakkâri-Yüksekova havaalanı altyapı ve mütefferik işleri ihalesi, 29 Temmuz 2009 tarihinde talipli firmaların katılımıyla yapılacak.
DLH Genel Müdürlüğünce bu yıl programına alınarak fizibilite çalışmaları ve projeleri tamamlanan Hakkari Yüksekova Havaalanının ihale programının bu yıl sonuna kadar tamamlanması planlanıyor. DPT daha önce 5.5 milyon liralık ödenek alınarak bu yıla ilişkin yapılması öngörülen çalışmalar için harcanacak, Hakkari-Yüksekova havaalanının inşaatı için gerekli olan finansman özkaynaklardan karşılanacak.
Havaalanı için gerekli olan radar sistemleri başta olmak üzere diğer yer ve hava sistemlerinin de ayrı bir proje paketi içinde ihale edilmesi planlanıyor. Programa göre Hakkâri-Yüksekova havaalanı, konvansiyonel boyutta ve uluslararası uçuş yapabilecek niteliklerde inşa edilecek. Havaalanının en geç üç yıl içinde sivil uçuşlara açılması planlanıyor. Havaalanının hizmete alınmasından sonra Diyarbakır ve Van'dan sonra, Doğu Anadolu Bölgesi de üçüncü büyük uluslararası düzeyde havalimanına kavuşmuş olacak.
Radikal


Geri Dön