26 / 04 / 2024

Hakkari'deki 8 kubbeli Ulu Cami’nin inşaat çalışmaları sürüyor!

Hakkari'deki 8 kubbeli Ulu Cami’nin inşaat çalışmaları sürüyor!

Hakkari İl Müftüsü Mehmet Feysal Geylani ve Durankaya Belediye Başkanı Fatih Keskin; 3 katlı, iki minareli ve 8 kubbeli Ulu Cami’nin yapım çalışmalarını yerinde denetlediler.



Altay Caddesi üzerinde bulunan Türkiye Diyanet Vakfı’nın arazisi üzerindeki eski Ulu Cami, Hakkari İl Müftülüğü tarafından 20 Ağustos 2015 yılında yıktırılarak yerine bin metrekarelik arsa üzerine Diyanet Vakfı’nın yardımları ile 3 katlı, 9 kubbeli, iki minareli, iki asansör ve engelliler için ayrı asansör, okuma salonları, şadırvan, bay ve bayan WC’lerin yer alacağı caminin temeli bir süre önce dualarla atılmıştı.

İl Müftüsü Mehmet Feysal Geylani ve Durankaya Belediye Başkanı Fatih Keskin, inşaat çalışmaları süren camiyi ziyaret ederek buradaki bilgi aldılar. Hakkari’de ilk defa çok kapsamlı iki minareli, 9 kubbeli ve asansörlü bir caminin yapıldığını belirten Başkan Keskin, emeği geçen Müftü Geylani başta olmak üzere herkese Hakkarililer adına teşekkür etti. 2017 yılının Ağustos ayında tamamlanacak olan Ulu Cami’nin 5 milyon TL’ye mal olması bekleniyor.


Hürriyet


Geri Dön