19 / 04 / 2024

Halep'te konteyner kentin yapım çalışmaları tamamlandı!

Halep'te konteyner kentin yapım çalışmaları tamamlandı!

Halep'in Azez ilçesine bağlı Sicco köyü yakınlarındaki iki konteyner kentin yapım çalışmaları tamamlandı...



İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfınca (İHH) altyapı çalışmaları tamamlanan kente, Suriye'deki iç savaşta eşlerini kaybetmiş kadınlar, çocukları ve yakınları yerleştirildi. Konteyner kentte kalanlara tuvalet, banyo, bulaşıkhane, yemekhane ve mescit gibi birçok hizmet veriliyor.


İHH Kilis Temsilcisi İbrahim İlgi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 2 ay önce başlattıkları "Yetimhane Projesi"nin tamamlandığını söyledi.


Proje çerçevesinde, Suriye'de şehit olan insanların çocuk ve eşlerini barındırmak üzere Azez bölgesinde konteyner kent kurduklarını belirten İlgi, şöyle konuştu:


"Allah'ın yardımıyla projeyi uygulamaya geçirdik. Yaklaşık 100 aileye burada barınma, yeme içme ve özellikle de yetimlerin eğitimleri konusunda yardımlarımız olacak. Kuveytli hayır kuruluşlarıyla ortak çalışmalar düşünüyoruz. Özellikle mesleki eğitim kurslarını açmayı planlıyoruz. İnşallah en kısa zamanda bu kriz biter ve bu insanların acılarını dindiririz."


İlerleyen süreçte yetimhane projelerini Suriye'nin içerisinde güvenilir olan bölgelerde de yapmayı düşündüklerini dile getiren İlgi, "Suriyeli kardeşlerimize yardımlarımız devam edecek. Temennimiz bu konteyner kentteki insanların her türlü ihtiyacını karşılamak" dedi.


 


- Mesleki eğitim kursları düzenlenecek


 


Kuveyt Sivil Toplum Kuruluşları Başkanı Huda Kınayn da konteyner kentte bulunan mescit, okul, yemekhane, tuvalet, banyo, bulaşıkhane ve birçok hizmetin kısa sürede tamamlanmasından dolayı mutlu olduğunu ifade etti.


İHH ile Suriyelilere hizmet vermek amacıyla çalışmaların süreceğini vurgulayan Kınayn, yetim çocukların okullarının aksamaması için eğitim faaliyetlerine önem vereceklerini ve mesleki eğitim kursları düzenleyeceklerini kaydetti.


Kuveyt Sivil Toplum Kuruluşları Başkanı Yardımcısı Adile El Osman ise Suriye'de akan gözyaşının dinmesini,  barış ve huzur ortamının sağlanmasını arzuladığını kaydetti.


AA


Geri Dön