24 / 04 / 2024

Haliç, mega ve konut yatırımları ile değerlendi!

Haliç, mega ve konut yatırımları ile değerlendi!

Haliç son dönemlerde mega ulaşım projeleri, konut ve otel projelerinin gözdesi oldu. Haliç'te bu yatırımlar konut fiyatlarını artırdı.



Milliyet Gazetesi yazarlarından Duygu Erdoğan bugünkü köşesinde ''5 yıldız Haliç!'' başlıklı yazısını yayınladı. İşte, Duygu Erdoğan'ın yazısı... 
 


Ticaretin en önemli merkezi olarak öne çıkan ancak zamanla unutulan Haliç’inı, son dönemde yıldızı parladı. Mega ulaşım yatırımlarıyla birlikte, konut ve otel projelerinin gözdesi olan Haliç bölgesinde fiyatlar artış trendinde. Kentsel dönüşüm projeleri de bölgeye canlılık kazandırdı. Eyüp’ten Silahtarağa’ya, Sütlüce’den Piripaşa’ya önemli bir akstan oluşan Haliç’i özellikle ulaşım projeleri öne çıkarıyor. Eminönü-Eyüp-Alibeyköy tramvay hattının başlattığı bu ivme, bölgenin yeniden dikkat çekmesini sağladı. 

 

Haliç’in tarihi yeter!
Böylgeye uluslararası markaların ilgisi de yüksek. Haliç’in önemli yatırımcısı İsviçre merkezli Mövenpick Hotel İstanbul Golden Horn bölgeye son yıllarda önemli hareket getirdi. 

 

Haliç, mega ve konut yatırımları ile değerlendi!

 

Misafirlerinin yüzde 85’inin yabancı olduğunu anlatan Mövenpick Hotel İstanbul Golden Horn Genel Müdürü Ahmet Arslan, işe turistlere bölgeyi anlatarak başladıklarını ifade ediyor. 

 

Arslan, “Haliç bölgesi tarihi değerden muazzam bir kıyıya kadar her şeye sahip. Biz bölgeyi anlattıkça öyle güzel dönüşler aldık ki, bizden sonra bu bölgedeki turizm yatırımları da arttı. Her yere yakın, her etkinliğin merkezindeyiz. Mövenpick ise Türkiye’ye olan güvenini en zor zamanlarda bile hep gösterdi. Haliç yatırımıyla da bunu bir kez daha anlatma fırsatı bulduk” ifadelerini kullandı.

 


ULAŞIM HATTININ 'KRİTİK' NOKTASI

 

Haliç, mega ve konut yatırımları ile değerlendi!


TSKB Gayrimenkul Değerleme Yöneticisi Gamze Ertaş Karcıoğlu, ulaşım alternatiflerinin artırılması, iş merkezlerinin ve üniversite kampüslerinin bölgede yoğunluk göstermesi, Haliç Yat Limanı projesi, Unkapanı-Haliç Tüp Geçit projesi ve 2019 yılında tamamlanması beklenen Eminönü-Eyüp-Alibeyköy tramvay hattı projesi ile ulaşım bağlantılarının güçlendirilmesi, Haliç bölgesini konut geliştiricilerinin de tercih ettiği bölge haline getirdiğini söyledi. 

 


‘İş’ için yeni merkez

 

Haliç, mega ve konut yatırımları ile değerlendi!

 

Haliç bölgesinin hem yerli hem de yabancı turistlerce gördüğü ilgi de son üç yıldır artışını sürdürüyor. Haliç Kongre Merkezi başta olmak üzere bölgenin aktif oluşu, büyük organizasyonlara da ev sahipliği yapmasını sağlıyor. Bu kapsamda iş (şehir)  otelleri de bölgede yer bulmaya başlıyor. Kıyı hattı boyunca 5 yeni otel açılırken, uluslararası zincirler de yeni yerler bakıyor. Tarihi yarımadanın da etkisiyle yeniden değerlenen bölgeyi anlatan EVA Gayrimenkul Değerleme Lisanslı Değerleme Uzmanı Şeyma Şehirli, “Geliştirilen projelerle Haliç tarih, kültür, doğa ve spor alanında yeniden şekillendiriliyor. Özellikle son yıllarda bölge otel yatırımcılarının tercih ettiği bir bölge olmaya başladı. Lokasyon ve sunulan hizmetler ile bölge cazibesi arttırılıyor. Geliştirilen otel projelerinin hedeflerinde yerli ve yabancı misafir profilinde iş adamlarının çoğunluğu oluşturduğunu görülüyor” diye konuştu.

 

Haliç, mega ve konut yatırımları ile değerlendi!


Geri Dön