23 / 04 / 2024

Haliç'teki sandallar değişiyor!

Haliç'teki sandallar değişiyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Haliç’teki sandalların değiştireceklerini söyledi. Topbaş, “Ahşap, gayet güzel, kaliteli ve ecdadın o dönemine benzer, elektrikli motoru olan sesi olmayan, çevreci sandallar olacak.” dedi...




İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Haliç’teki sandalların değiştireceklerini söyledi. Topbaş, “Ahşap, gayet güzel, kaliteli ve ecdadın o dönemine benzer, elektrikli motoru olan sesi olmayan, çevreci sandallar olacak. Ama oradaki sandalcıların elinden sandallarını alacağız, yenisini vereceğiz.” dedi.


Topbaş, Beyoğlu’nda yapımı tamamlanan yatırımların ve hizmetlerin tanıtım ve toplu açılış törenine katıldı. 


Açılış töreninde konuşan Topbaş, “Başbakanımızın temizlettiği Haliç, bizim de getirdiğimiz temiz su ile Haliç'te hayat başladı. Haliç'teki sandalları değiştiriyoruz. Osmanlı tekneleri geçmişte, Sadabat dönemindeki gibi kanca burun dedikleri kancalardan yapıyoruz. Ahşap, gayet güzel, kaliteli ve ecdadın o dönemine birebir müzeden çizimleri alınmak suretiyle. Elektrikli motoru olan sesi olmayan, çevreci ama oradaki sandalcıların elinden sandallarını alacağız, yenisini vereceğiz. Bir de kıyafetlerini yine yorumlanmış ve tasarlamış olarak giydirip, Venedik’teki gondollar gibi Haliç’te insanlarımız sandal sefasına çıkacaksınız, Sadabat’a gideceksiniz.” ifadelerini kullandı.


Hayata geçirmeyi planladıkları diğer projelerle ilgili ise Topbaş, şunları söyledi: “Kabataş Vapur iskelesiyle ilgili güzel ve mükemmel bir proje hayata geçireceğiz. Orası, gemilerin yanaştığı ve daha sonra getireceğimiz metro ile buluşan o metronun Beşiktaş üzerinden Bağcılar’a kadar gideceği bir hatla kavuşacak sistem haline geliyor. Arkadaşlarım çalışmalarını yaptılar. Şişhane’den itibaren, Kasımpaşa üzerinden, Okmeydanı’ndan Mecidiyeköy metro istasyonuna giden bir havaray projesini planlara işliyoruz. Böylece modern değişim ve dönüşüme, modern bir ulaşım sistemi getiriyoruz. Bunu yaparken asla esnafımızı mağdur etmeyi düşünmüyoruz. Minibüsçü esnafımızı koruyacağız. Onun için formüller üretiyoruz.”



Haber Aktüel


Geri Dön