29 / 03 / 2024

Halife Dubai'de cam temizliğine 7 milyon dolarlık ekipman!

Halife Dubai'de cam temizliğine 7 milyon dolarlık ekipman!

İsmi değiştirilerek Halife Dubai yapılan dünyanın en yüksek binasının cam temizlik ekipmanları 7 milyon dolar

 



Geçtiğimiz günlerde açılışı yapılan Burj Dubai'nin camlarının temizlenmesi başlı başına bir olay... 820 metre yüksekliğindeki kule 120 bin metre kare alanında cama sahip. Camların temizliğini üstlenen Cox Gomyl adlı şirketin direktörü Dale Harding, kule için özel 7 milyon dolar değerinde bir ekipman geliştirdiklerini söyledi. Harding, 13 ton ağırlığındaki 12 makinenin 36 temizlikçiyi taşıdığını belirtirken camların en alttan en üste kadar temizlenmesinin 3 ay süreceğini dile getirdi. Merkezi Avustralya'da bulunan şirketin müdürü Harding, "Bu inanılmaz büyük bir zorluk. Böylesi dikkat çeken binalar çok önemlidir ve dış görünüşü her şeydir" dedi.

Sabah

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

`Halife'nin camları 3 ayda temizleniyor

Avustralyalı Cox Gomyl firması, Dubai'de açılışı yapılan ve dünyanın en uzun binası olma özelliğini taşıyan 828 metrelik `Halife'nin temiz tutulabilmesi için yüksek teknoloji ürünü ekipmanlar hazırlandığını açıkladı

Cox Gomyl Genel Müdürü Dale Harding, gökdelenin eşsiz cam temizleme ekipmanlarının 7.3 milyon dolara mal olduğunu bildirdi. 13 ton ağırlığındaki 12 makinenin 36 temizlikçi taşıma kapasitesi bulunuyor. Kulenin biçimine göre rahatlıkla hareket edebilen bu özel tasarım makineler sayesinde, Halife'nin 24 bin 830 yansıtıcı camı tepeden tırnağa ancak üç ay sürecek bir operasyonla temizlenebilecek. Dev gökdelen, bünyesinde 120 bin metrekare cam ve 45 bin metrekare alüminyum ve paslanmaz çelik panel bulunduruyor.
Milliyet


Geri Dön