19 / 04 / 2024

Halikarnas Galeri Bodrum projesi tanıtıldı

Halikarnas Galeri Bodrum projesi tanıtıldı

Alman şirketleri Ludger Inholte Projekentwicklung (LIP) ve Atos Capital Grup ortaklığıyla 2011 yılında
tamamlanması planlanan Halikarnas Galeri Bodrum'un tanıtımı yapıldı.



Esma Sultan Yalısı'ndaki tanıtım toplantısında konuşan LIP Yönetim Kurulu Başkanı Ludger Inhölte, yatırım yapmak için Türkiye'ye 3 yıl önce geldiklerini ve bu projenin Türkiye'deki ilk projeleri olduğunu söyledi.

Inhölte, Bodrum'un, uluslararası turizmciler tarafından kabul edilmiş bir bölge olduğunu belirterek, Bodrum'da yaşayan insanların sayısının 200 bini aştığını ve Bodrum'un kısa sürede çok geliştiğini bildirdi.

Bodrum bölgesinde yaşayan insanların alım güçlerinin yüksek olduğuna ve bu insanlar için çağdaş bir alışveriş merkezi gerektiğine dikkati çeken Inhölte, bu çerçevede projeyi Bodrum'un Konacık bölgesinde yapma kararı aldıklarını anlattı.

Halikarnas Galeri Bodrum'un kiralanma çalışmalarını Tulpian şirketinin yürüteceğini dile getiren Inhölte, "Yaz sonuna dek alanların yüzde 60-70'inin kiralanmış olacağını ve bu yıl içinde inşaata başlanabileceğini tahmin ediyoruz. 2011 yılında planlanan açılışa dek Halikarnas Galeri Bodrum tamamıyla kiralanmış
olacaktır. Çevremizde benzer bir alışveriş merkezi de yok" diye konuştu.

Inhölte, Halikarnas Galeri Bodrum'da 130-140 civarında mağaza, sergi alanları, galeri ve kültürel etkinlikler için özel alanlar, eğlence ve macera parkları, spor alanları ile dünya mutfağından restoranlar, gece kulübü ve
kafelerin olacağını dile getirdi.

Halikarnas Galeri Bodrum'un 13 bin metrekarelik terasındaki açık havuzu ve güneşlenme alanlarıyla yalnızca alışveriş değil, seçkin bir yaşam alanı da sunacağını ifade eden Inhölte, projede plaj voleybolu, bowling, fitness kulübü ve 1100 araç kapasiteli otoparkın da bulunacağını anlattı.

"TÜRKİYE'Yİ, AVRUPA'NIN ÇİN'İ GİBİ GÖRÜYORUZ"
Konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Inhölte, bir soru üzerine, projenin bulunduğu arsanın kendilerine ait olduğunu ve toplam yatırım bedelinin arsa da dahil olmak üzere 100 milyon Avro'yu bulduğunu
söyledi.

Inhölte, projenin, 90 bin metrekare kullanılabilir alan üzerine 30 bin metrekare kiralanabilir alandan oluştuğunu bildirdi.

Bir gazetecinin, "Kira politikanız nasıl olacak?" biçimindeki sorusu üzerine de Inhölte, kiraların metrekare başına ortalama 20 Avro olacağını, ciroya oranlı bir kira sistemine çok sıcak bakmadıklarını dile getirdi.

Projeyi, 2011 yılının nisan ayında bitirmeyi düşündüklerini vurgulayan Inhölte, "Bodrum'da yaşayan insanlar artık alışveriş için İstanbul'a gelmek zorunda kalmayacak" dedi.

Başka bir soru üzerine de projenin tamamlandığındaki değerinin 140-150 milyon Avro civarında olacağına dikkati çeken Inhölte, "Biz burada kendimizi kanıtladık. 'A' kalitesinde dört dörtlük bir alışveriş merkezi yapıyoruz. Biz outlet yapamayız. Bugüne kadar yaptığımız 5-6 alışveriş merkezinde de hep 'A' kalite markalara yer verdik. Burada da öyle olacak. Mağazaların yüzde 85'i Türk, yüzde 15'i ise Türkiye'ye ilk kez gelecek yabancı markalardan oluşacak" diye konuştu.

Inhölte, "Yatırım yapmak için neden Türkiye'yi seçtiniz?" sorusunu da şöyle yanıtladı:
"Krizden tüm ülkeler etkilendi ama Türkiye bu krizden en çabuk çıkacak ülkelerden olacak. Tabii şöyle de bir gerçek var; Türkiye'deki insanların Belçika, İtalya ve Fransa gibi Avrupa ülkelerindeki insanlar kadar alım gücü yok.

Biz, Türkiye'yi, Avrupa'nın Çin'i gibi görüyoruz. Dünya çapında Çin'in rolü çok büyük. Türkiye'nin de kısa zaman içinde Avrupa'nın üzerinde çok ciddi söz hakkı olacağına inanıyoruz. Bu yüzden yatırımımızı doğru yerde yaptığımızı düşünüyoruz.

Türkiye'de yasalar var. Başka ülkelere, örneğin Rusya'ya gitmiyoruz. Çünkü korkuyoruz. Türkiye'de aynı Avrupa'daki gibi paranızı koyuyorsunuz, kazanıyorsunuz ve kazandığınızı yeniden yurtdışına çıkarabiliyorsunuz. Böylelikle yatırımlarınızı sürdürebiliyorsunuz. 3 yıldır Türkiye'deyiz ve daha hiçbir sorunla karşılaşmadık." Başka bir soru üzerine, krizden dolayı kimi yatırımlarını durdurduklarını dile getiren Inhölte, kira fiyatlarının çok yüksek olması nedeniyle İstanbul'da alışveriş merkezi açmayacaklarını, Trabzon ve Samsun'da yapmayı düşündükleri projeler olduğunu bildirdi.

Halikarnas Galeri Bodrum projesiyle 700-750 kişiye istihdam sağlayacaklarını belirten Inhölte, çok iyi analiz yaptıklarını ve projenin yalnızca ön çalışmasının 8 ay sürdüğünü sözlerine ekledi.


Geri Dön