19 / 03 / 2024

Ö. Halisdemir: Türkiye ikinci vatan programını hayata geçirmelidir!

Ö. Halisdemir: Türkiye ikinci vatan programını hayata geçirmelidir!

Ağaoğlu Şirketler Grubu'nun icra kurulu başkanı Halis demir, "Türkiye ikinci vatan programını hayata geçirmelidir" dedi.



Fuara katılan Ağaoğlu Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Önder Halisdemir, İstanbul'un Avrupa'nın üçüncü büyük turizm kenti olduğunu belirterek, başta Ortadoğu ve Türk Cumhuriyetleri olmak üzere yatırımcıların İstanbul'dan konut almak istediklerini söyledi. Halisdemir, üç yıldır rafta olan Türkiye'nin hem fiyat yaşam tarzı açısından cazibesini artırdığını ifade etti. Halisdemir, "Londra ve Paris'e göre İstanbul oldukça ucuz kaldı. Londra metrekare fiyatı 40 bin poundu görmüşken İstanbul'da hâlâ 2.500-3.000 dolardan bahsediyoruz. Hem iç dinamikler hem yabancı ilgisi nedeniyle en az 10-15 yıl daha emlak fiyatlarının yukarıya gideceği bir trendin oluşacağını rahatlıkla söyleyebiliriz" dedi. 


10 MİLYAR $'A ÇIKAR 

Türkiye'nin yabancıya mülk satışında henüz yolun başında olduğunu belirten Önder Halisdemir, şöyle konuştu: "Türkiye gayrimenkulleri rafa çıkalı 3 yıl oldu. Doğru adımlar atılırsa yılda 3-3.5 milyar dolar olan yabancıya satış rakamını 10 milyar dolara çıkarırız." Yabancıya satışın önemli bir ihracat olduğuna dikkat çeken Halisdemir, Türkiye'nin 'ikinci vatan programı'nı devreye sokmasını önerdi. Halisdemir, "Bize muhtaç olan 3 milyon Suriyeliye kapımızı açtık. Şimdi parası olana da kapımızı açmalı ve burası sizin ikinci vatanınız olsun demeliyiz" diye konuştu. Son 35 yılda İstanbul'da 7 milyon metrekare inşaat yapıp 30 binden falza ünite üreten Ağaoğlu, Anadolu'ya da açılma kararı aldı. Başta yabancıların ilgi gösterdiği kentler olmak üzere Anadolu'nun çeşitli şehirlerde yatırım yapacaklarını açıklayan Halisdemir, "Sadece konut değil içinde ofis, AVM, okul ve hastanenin de olduğu büyük ölçekli projeler hayata geçireceğiz" diye konuştu. 


EV ALANA VATANDAŞLIK VERİLSİN

Yabancıya satışta bürokrasinin azalması gerektiğine dikkat çeken Önder Halisdemir, oturma izni ve vatandaşlık verilmesinin önemine dikkat çekti. Türk şirketlerin yabancıya satışta yeni adreslere yöneldiğini belirten Halisdemir, "Ortadoğu'ya gittik, şimdi Kafkaslardayız. Bunun yanında Batı ülkelerine de yönelmeliyiz. Hem ülke hem de şirketler olarak 'road show'lar yapmalıyız. Biz şirket olarak yaşlı evi projeleri için Batı ülkelerindeki fonları ziyarete başlayacağız" diye konuştu. 


KREDİ ORANI % 35 OLANA KADAR ARTIŞ SÜRER

Türkiye'de banka kredileri içinde konut kredisinin payının yüzde 7 seviyelerinde olduğuna dikkat çeken Halisdemir, "Gelişmiş ülkelerde bu oran yüzde 50'ye kadar çıkmış durumda. Türkiye'de mortgage kullanım oranı yüzde 35'e çıkana kadar konut fiyat artışının devam edeceğini söyleyebiliriz" diye konuştu. Tüm dünyada ekonomik gelişmenin hızlı konutlaşmadan başladığını belirterek, Almanya ve İngiltere örneğini veren Halisdemir, konutun diğer tüm sektörlere öncülük ettiğini belirtti. Halisdemir, "Özellikle gayrimenkulü menkulleştiren ülkelerin zenginleştiğini görüyoruz. Türkiye'de şu anda hiç kaldıraç yok. Daha gidecek çok yolumuz var" dedi. İstanbul'da Ağaoğlu projelerinin yıllık bazda ortalama yüzde 25 prim yaptığı bilgisini de veren Halisdemir, temas kurdukları yabancı yatırımcıları bu getirinden faydalanmaya çağırdıklarını ifade etti.


Haber Hürriyet gazetesinde şöyle yer aldı:


Ev fiyatları 15 yıl artar


AZERBAYCAN’ın başkenti Bakü’de düzenlenen emlak fuarına katılan Ağaoğlu Şirketler Grubu’nun İcra Kurulu Başkanı Önder Halisdemir, İstanbul’un Avrupa’nın üçüncü büyük turizm kenti olduğunu belirterek, başta Ortadoğu ve Türki cumhuriyetleri olmak üzere yatırımcıların İstanbul’dan konut almak istediklerini söyledi.


Ağaoğlu’nun davetlisi olarak katıldığımız fuarda bir araya geldiğimiz Halisdemir, “Londra ve Paris göre İstanbul oldukça ucuz kaldı. Londra metrekare fiyatı 40 bin poundu görmüşken İstanbul’da hala 2500-3000 dolardan bahsediyoruz. Hem iç dinamikler hem yabancı ilgisi nedeniyle en az 10-15 yıl daha emlak fiyatlarının yukarıya gideceği bir trendin oluşacağını rahatlıkla söyleyebiliriz” şeklinde konuştu. 


Ağaoğlu Anadolu’ya açılıyor


SON 35 yılda İstanbul’da 7 milyon metrekare inşaat yapıp 30 binden fazla ünite üreten Ağaoğlu, Anadolu’ya açılma kararı aldı. Başta yabancıların ilgi gösterdiği kentler olmak üzere Anadolu’nun çeşitli şehirlerde yatırım yapacaklarını belirten Halisdemir, “Konutun yanında ofis, AVM, okul ve hastanenin de olduğu büyük ölçekli projeler hayata geçireceğiz” dedi. Şirket, 2016 yılında 3 yeni konut projesi planlanıyor.


Hürriyet




Geri Dön