23 / 04 / 2024

Halis Toprak'ın Aslanlı Köşk'ü satıldı

Halis Toprak'ın Aslanlı Köşk'ü satıldı

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından satışa çıkarılan Aslanlı Köşk'ü, 23 milyon 800 bin lira bedelle Hakan Beroğlu satın aldı



TMSF, Halis Toprak'a ait Aslanlı Köşk'ü açık artırmaya çıkardı. TMSF Binasında yer alan Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen açık artırmada, 21 milyon 368 bin lira muhammen bedele sahip köşk, 16 milyon 150 bin lira üzerinde açık artırmaya sunuldu.

Toplam 69 kez pey sürülen ihale sonucunda Hakan Beroğlu, 23 milyon 800 bin lira bedelle köşkü satın aldı.

Köşk, İstinye Caddesi, Kayıkçı Hüseyin Sokak, No:82 İstinye, Sarıyer adresinde yer alıyor. Arsa ve su ahşap depo vasıflı 218 parseldeki, 8.721,73 metrekare yüzölçümlü taşınmaz üzerinde, Aslanlı Köşk olarak nitelenen köşk, misafirhane ve eski eser bir bina bulunuyor.

Arsa vasıflı 4 parseldeki, 1.478,17 metrekare yüzölçümlü taşınmaz üzerinde ise hizmetlilerin ikamet ettiği 2 adet bina ve 1 adet misafirhane mevcut. Birlikte kullanılmakta olan parseller arasında ayırıcı duvar bulunmuyor.

1.173 metrekare kullanım alanlı Köşk'te, bodrum, zemin kat ve 1 normal kat yer alıyor.

Bodrum kata ana giriş bahçeden sağlanmakta olup, bu katta ana mutfak bölümü, personel odası, depo, çamaşırhane, wc, hamam, sauna ve kapalı havuz bölümleri yer alıyor. Mutfakta alt kata ve üst kata yemek taşımaya yarayan çelik konstrüksiyonlu merdiven , yemek asansörü ve her türlü iyi kalite mutfak ekipmanları mevcut.

Zemin katta, giriş holü, oturma ve yemek odası bölümleri, mutfak ve mescit bölümü de bulunuyor. 1. normal katta merdiven holü, yemek ve oturma odası bölümleri, 1 adet şömine odası ile 2 adet yatak odası bölümleri yer alıyor.

Konuyla ilgili diğer gazetelerde çıkan haberler

Hakan Beroğlu Aslanlı Köşk'ü Remzi Gür adına aldı

TMSF'nin Aslanlı Köşk ihalesinde 23.8 milyon TL ile en yüksek teklifi Avukat Beroğlu verdi. Salondakiler Remzi Gür'ü tebrik etti...

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF) satışa çıkardığı Halis Toprak'a ait İstanbul İstinye'deki Aslanlı Köşk'e, en yüksek teklifi 23 milyon 800 bin TL bedelle Avukat Hakan Beroğlu verdi. Toprak Holding, Beroğlu'nun işadamı Remzi Gür adına ihaleye katıldığını ileri sürdü. TMSF Binası 'nda gerçekleştirilen açık artırmada, Hakan Beroğlu'nun yanında oturan Ramsey'in patronu ve Başbakan Erdoğan'ın yakın arkadaşı Remzi Gür, ihale sonunda hızla salondan uzaklaşırken, çevresindekiler Gür'ü tebrik etti.

'HAYIRLI OLSUN'
İhale ile ilgili yorum yapmaktan kaçınan Gür, "İhale sonucu TMSF'ye hayırlı uğurlu olsun" demekle yetindi. Teklifi veren avukat Hakan Beroğlu ise köşkün ne şekilde kullanılacağı sorusuna, "Şu an için değerlendirme aşamasındayız" cevabını verdi. 21.4 milyon TL muhammen bedelli Köşk, 16 milyon 150 bin TL üzerinden açık artırmaya sunuldu. 69 kez pey sürülen ihale sonucunda 223 numaralı bayrakla fiyat artıran Hakan Beroğlu, 23.8 milyon TL bedel ile köşkü aldı. İhaleye Can Pekcan ve kamulaştırma kapsamında TMSF de katıldı.

TOPRAK'TAN DAVA
İhalenin ardından açıklama yapan Toprak Holding, köşkün Remzi Gür adına avukat Hakan Beroğlu tarafından 23.8 milyon lira bedelle değerinin çok altında satın alındığını savundu. Aslanlı Köşk ile Afif Paşa Yalısı'nın satış fiyatı arasında fahiş fark olduğu belirtilen açıklamada, Aslanlı Köşk'ün değerinin 164 milyon dolar olması gerektiği ve oluşan 149.1 milyon dolar zararın TMSF'den talep edileceği bildirildi. (Sabah)

Halis Toprak'ın köşküne 23,8 milyon liralık teklif  
 
TMSF'nin yaptığı ihalede, İstinye Caddesi'nde yer alan Aslanlı Köşk'e en yüksek teklif Hakan Beroğlu tarafından verildi

Uzanlar'a ait Ahmet Afif Paşa Yalısı'nı önceki gün 58 milyon TL'ye Sabancı ailesine satan Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) dün de Halis Toprak'ın köşkünü sattı.  Aslanlı Köşk'ü, Ramsey Giyim'in sahibi Remzi Gür'ün satın aldığı iddia edildi. TMSF'nin ihale salonuna gelen Remzi Gür'ün, köşkü alan Hakan Beroğlu'nun yanına oturduğu gözlendi. TMSF binasında yer alan konferans salonunda gerçekleştirilen açık artırmada, 21 milyon 368 bin lira muhammen bedele sahip köşk, 16 milyon 150 bin lira üzerinden satışa sunuldu. Can Pekcan, Hakan Beroğlu ve TMSF adına bir alıcının katıldığı ve toplam 69 kez pey sürülen ihale sonucunda Hakan Beroğlu, 23 milyon 800 bin lira bedelle köşkü satın aldı.

Köşk, İstinye Caddesi, Kayıkçı Hüseyin Sokak, No: 82 İstinye-Sarıyer adresinde yer alıyor. Arsa ve su ahşap depo vasıflı 218 parseldeki, 8.721,73 metrekare yüzölçümlü taşınmaz üzerinde, Aslanlı Köşk olarak nitelenen köşk, misafirhane ve eski eser bir bina bulunuyor. Arsa vasıflı 4 parseldeki, 1.478,17 metrekare yüzölçümlü taşınmaz üzerinde ise hizmetlilerin ikamet ettiği 2 adet bina ve 1 adet misafirhane mevcut. Birlikte kullanılmakta olan parseller arasında ayırıcı duvar bulunmuyor. 1.173 metrekare kullanım alanlı köşkte, bodrum, zemin kat ve 1 normal kat yer alıyor. Bodrum kata ana giriş bahçeden sağlanmakta olup, bu katta ana mutfak bölümü, personel odası, depo, çamaşırhane, tuvalet, hamam, sauna ve kapalı havuz bölümleri yer alıyor. Mutfakta alt kata ve üst kata yemek taşımaya yarayan çelik konstrüksiyonlu merdiven, yemek asansörü ve her türlü iyi kalite mutfak ekipmanları mevcut. Zemin katta, giriş holü, oturma ve yemek odası bölümleri, mutfak ve mescit bölümü de bulunuyor. 1. normal katta merdiven holü, yemek ve oturma odası bölümleri, 1 adet şömine odası ile 2 adet yatak odası bölümleri yer alıyor.

Öte yandan, Toprak Grubu, Ahmet Afif Paşa Yalısı'na verilen fiyatı hatırlatarak işadamı Remzi Gür'e yapılan satışa karşı çıktı. Toprak Holding, grubun borçlarına karşılık TMSF tarafından satışa çıkarılan İstinye Aslanlı Köşk'ünün dün gerçekleştirilen ihalede 23,8 milyon lira bedelle satıldığını, ancak düşük fiyat nedeniyle grubun 149,1 milyon dolarlık zarara uğradığını, bu nedenle de ihalenin iptaline yönelik dava açacağını açıkladı. (Zaman)

Aslanlı Köşk'ün yeni sahibi Remzi Gür

TMSF tarafından satışa çıkarılan Toprak'a ait Aslanlı Köşk'ü 28 milyon 800 bin lira bedelle Remzi Gür aldı

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından satışa çıkarılan Aslanlı Köşk, 23 milyon 800 bin lira bedelle işadamı Remzi Gür adına Hakan Beroğlu satın aldı. TMSF Binasında yer alan Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen açık artırmada, 21 milyon 368 bin lira muhammen bedele sahip köşk, 16 milyon 150 bin lira üzerinde açık artırmaya sunuldu. Toplam 69 kez pey sürülen ihale sonucunda Hakan Beroğlu, 23 milyon 800 bin lira bedelle köşkü satın aldı. Köşk, İstinye Caddesi, Kayıkçı Hüseyin Sokak, No:82 İstinye, Sarıyer adresinde yer alıyor. Arsa ve su ahşap depo vasıflı 218 parseldeki, 8.721,73 metrekare yüzölçümlü taşınmaz üzerinde, Aslanlı Köşk olarak nitelenen köşk, misafirhane ve eski eser bir bina bulunuyor. Arsa vasıflı 4 parseldeki, 1.478,17 metrekare yüzölçümlü taşınmaz üzerinde ise hizmetlilerin ikamet ettiği 2 adet bina ve 1 adet misafirhane mevcut.

Toprak itiraz etti

Toprak Holding, Köşk'ün satış fiyatı ile Afif Paşa Yalısı'nın fiyatı arasında fahiş fark söz konusu olduğunu belirterek, "Köşk'ün değerinin 164 milyon $ olması gerekirdi. Oluşan 149,1 milyon $'lık zarar TMSF'den talep edilecektir" açıklamasını yaptı. (Yeni Şafak)


Aslanlı Köşk satıldı Toprak isyan etti

Toprak Holding'in borçlarına karşılık Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, Halis Toprak'a ait Aslanlı Köşk'ü açık artırmayla satışa çıkardı. Aslanlı Köşk'ü 23 milyon 800 milyon liralık teklifiyle Ramsey'in patronu Remzi Gür aldı. 8 bin 721 metrekare yüzölçümlü taşınmaz üzerinde, köşk, misafirhane ve eski eser bir bina bulunuyor.


"Bizimki daha değerli"

Öte yandan, Toprak Holding, Aslanlı Köşk'ün düşük fiyata satılması nedeniyle, grubun 149.1 milyon dolarlık zarara uğradığını, bu nedenle de ihalenin iptaline yönelik dava açacakların açıkladı. Açıklamada, geçtiğimiz gün 58 milyon lira bedelle satılan Afif Paşa Yalısı ile bir karşılaştırma yapılarak, 5 kat fazla arsaya sahip Aslanlı Köşk'ün en azından aynı değerde olması gerektiği ifade edildi. (Takvim)

Aslanlı Köşk'e en iyi teklif Gür'den

Ahmet Afif Paşa Yalısı'nı 58 milyon liraya Suzan Sabancı Dinçer'e satan TMSF dün de Aslanlı Köşk'ü sattı. Toprak'a ait köşke en iyi teklifi 23.8 milyon lira ile Remzi Gür verdi

Önceki gün Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından satışa çıkarılan Ahmet Afif Paşa Yalısı'nın Suzan Sabancı Dinçer'in 58 milyon liraya satın almasından sonra dün de yine Fon'un satışa çıkardığı Aslanlı Köşk alıcı buldu. İşadamı Halis Toprak'a ait Aslanlı Köşk'ü, 23 milyon 800 bin TL bedelle işadamı Remzi Gür satın aldı. Köşkün satışı için düzenlenen ihaleye Gür'ün vekili Hakan Beroğlu katıldı. İhale TMSF Binası'nda gerçekleştirildi. 21 milyon 368 bin TL muhammen bedele sahip köşk, 16 milyon 150 bin TL üzerinde açık artırmaya sunuldu. Toplam 69 kez pey sürülen ihalede Hakan Beroğlu, 23 milyon 800 bin TL bedel ile köşkü satın aldı. 8 bin 721 metrekare üzerinde Aslanlı Köşk olarak bilinen köşkte, misafirhane ve eski eser bir bina bulunuyor.

TOPRAK FARK İSTEYECEK

ÖTE yandan, Toprak Holding'in açıklamasında Aslanlı Köşk'ün metrekare fiyatının bin 470 dolar olduğu belirtilerek `TMSF tarafından 2 bin 242 metrekare arsaya sahip ve Aslanlı Köşk'e yürüme mesafesinde olan Afif Paşa Yalısı 58 milyon TL'ye satılmış olup, metrekare fiyatı 16 bin 200 dolar olmuştur. Köşkün değerinin 164 milyon dolar olması gerekirdi. 149.1 milyon dolar zarar TMSF'den talep edilecektir' denildi. (Star)

Toprak'ın Aslanlı Köşkü'ne, Gür'den 23.8 milyon lira

Türkiye'nin en değerli gayrimenkulleri arasında yer alan Boğaz'daki Aslanlı Köşk, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yakın dostu işadamı Remzi Gür talip oldu.

Toprakbank'ın eski sahibi işadamı Halis Toprak'ın borçlarına karşılık Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF) el koyduğu ve satışa çıkardığı Aslanlı Köşk için dün düzenlenen açık artırmayı 23 milyon 800 bin lira bedelle Hakan Beroğlu'nda kazandı. Beroğlu'nun, Başbakan'ın aile dostu işadamı Remzi Gür adına ihaleye katıldığı ve köşkü Remzi Gür için teklif verdiği öğrenildi. TMSF Binası'ndaki Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen açık artırmada, 21 milyon 368 bin lira muhammen bedele sahip köşk, 16 milyon 150 bin liradan açık artırmaya sunuldu. 69 kez pey sürülen ihale sonucunda Hakan Beroğlu, 23 milyon 800 bin lira ile en yüksek teklifi veren oldu.

10.1 dönümlük lebiderya

Aslanlı Köşk, İstinye Caddesi, Kayıkçı Hüseyin Sokak, 82 numara, Sarıyer adresinde bulunuyor. Arsa ve su ahşap depo vasıflı 218 parselde tescilli 8.721,73 metrekare yüz ölçümlü taşınmaz üzerinde, Aslanlı Köşk, misafirhane ve eski eser bir bina da bulunuyor. Arsa vasıflı 4 parseldeki, 1.478,17 metrekare yüz ölçümlü taşınmaz üzerinde ise hizmetlilerin ikamet ettiği 2 adet bina ve 1 adet misafirhane mevcut. Birlikte kullanılmakta olan parseller arasında ayırıcı duvar bulunmuyor. 1.173 metrekare kullanım alanlı Köşk'te, bodrum, zemin kat ve 1 normal kat yer alıyor.

Başbakan Erdoğan ve eşi evinde kalıyor, çocuklarına burs verdi

RAMSEY London, KİP ve Emilio Bosco markalarının sahibi Gürmen Group'un patronu olan işadamı Remzi Gür, kamuoyunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD'de okuyan çocuklarına burs veren işadamı olarak tanındı. Başbakan Erdoğan ile Erdoğan'ın Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde tanışan ve dostluğunu ilerleten Remzi Gür, son birkaç yıldır da Başbakan ve eşini, Ayvalık'taki yazlığında ağırlamasıyla gündeme gelmişti. Remzi Gür, 1990'lı yıllarda memleketi Kastamonu'nun Araç ilçesine yaptığı yatırımla büyümeye başlamıştı.

Toprak'tan 420.8 milyon dolarlık dava

TOPRAK Holding'den yapılan açıklamada ise TMSF aleyhine 420.8 milyon dolarlık dava açılacağı belirtilerek şunlar söylendi: "Aslanlı Köşk'ün metrekare satış fiyatı 1.470 dolara karşılık geliyor. Önceki gün yine TMSF tarafından 58 milyon TL bedelle satılan Afif Paşa Yalısı'nın metrekare satış fiyatı 16.200 dolardı. Afif Paşa Yalısı'ndan neredeyse 5 kat daha fazla arsaya sahip Aslanlı Köşk'ün satış fiyatı ile Afif Paşa Yalısı'nın satış fiyatı arasında fahiş fark söz konusu. Hem 115 metre cephesi, hem de büyüklüğü açısından avantajlara sahip olan Aslanlı Köşk'ün değerinin en azından Afif Paşa Yalısı ile aynı olduğunu düşünürsek Aslanlı Köşk'ün değerinin 164 milyon dolar olması gerekirdi." (Hürriyet)

Aslanlı Köşk'e 23.8 milyon TL

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Halis Toprak'a ait Aslanlı Köşk'ü açık artırmayla satışa çıkardı. 21 milyon 368 bin TL muhammen bedele sahip köşkün ihalesini, ihaleye Ramsey'in patronu Remzi gür adına katılan Hakan Berberoğlu kazandı. 2 adet bina ve 1 misafirhane bulunan Köşkte, bodrum, zemin kat ve 1 normal kat yer alıyor. Öte yandan Toprak Holding, önceki gün 58 milyon lira bedelle satılan Afif Paşa Yalısı ile karşılaştırma yaparak, fiyatın düşüklüğü sebebiyle ihalenin iptaline ilişkin dava açacağını bildirdi. Holding, düşük fiyat sebebiyle 149.1 milyon dolarlık zarara uğradığını iddia ediyor. (Türkiye)

Toprak'ın köşkünü Remzi Gür aldı

Ramsey'in patronu Gür, Aslanlı Köşk için 23.8 milyon lira teklif sundu. Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF) satışa çıkardığı Halis Toprak'a ait Aslanlı Köşk'ü Remzi Gür aldı. Sarıyer İstinye'deki Köşk, 21 milyon 368 bin TL muhammen bedelle satışa sunulurken, ihaleyi 23.8 milyon liralık bedelle Remzi Gür adına Hakan Beroğlu satın aldı.

Toprak: Değerinin altında satıldı

Bu arada Toprak Holding'den yapılan açıklamada; dün ihalesi yapılan Afif Paşa Yalısı'ndan neredeyse 5 kat fazla arsaya sahip Aslanlı Köşk'ün satış fiyatı ile Afif Paşa Yalısı'nın satış fiyatı arasında fahiş fark olduğu ifade edildi.

Toprak Holding A.Ş.Hukuk İşleri Grup Başkanlığı'ndan konu ile ilgili yapılan açıklamada şöyle denildi:

"10.120 metrekare arsaya  sahip İstinye Aslüranlı Köşk'ün metrekare satış fiyatı 1,470 Amerikan Doları'na tekabül etmektedir. TMSF tarafından ihale edilen 2.242 metrekare arsaya sahip ve Aslanlı Köşk'e yürüme mesafesinde olan Afif Paşa Yalısı 58 milyon TL bedelle satılmış olup, metrekare satış fiyatı 25.870 TL/metrekare (16.200 dolar/metrekare) olmuştur. Buradan da görüleceği gibi 115 metre cepheli, Afif Paşa Yalısı'ndan neredeyse 5 kat fazla arsaya sahip Aslanlı Köşk'ün satış fiyatı ile Afif Paşa Yalısı'nın satış fiyatı arasında fahiş fark söz konusudur. Hem 115 metre cephesi, hem de büyüklüğü açısından avantajlara sahip olan Aslanlı Köşk'ün değerinin en azından Afif Paşa Yalısı ile aynı olduğunu düşünürsek Aslanlı Köşk'ün değerinin 16.200 dolar/metrekare*10.120 metrekare=164 milyon dolar olması gerekirdi.  

Bu hesaptan da görüleceği üzere bir gün ara ile yapılan yürüme mesafesindeki iki taşınmazın arasındaki satış fiyatındaki adaletsizlik nedeni ile bize ihalenin feshi davası ve  idari ve ticaret mahkemelerinde dava açmaktan başka seçenek kalmamıştır. Aynı zamanda fazlaya ilişkin haklarımız saklı kalmak koşulu ile satıştan dolayı oluşan 149.1 Milyon Amerikan Doları zarar TMSF'den talep edilecektir."

Yargıya gidecek

TMSF'nin Halis Toprak hasta yatağında yatarken Aslanlı Köşk'ü haczetttiği belirtilen açıklamada, bu haciz işlemi nedeni ile de TMSF aleyhine 70 milyon Dolar tutarında manevi tazminat davası, ayrıca Ahmet Ertürk aleyhine maddi ve manevi tazminat davaları açılacağı kaydedildi. (Dünya)

TMSF'ye 201.7 milyon $'lık dava açacak

Toprak Grubu, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) ile arasındaki ateşkese ancak 9 gün dayanabildi

5 Nisan'da gazetelere verdiği ilanla TMSF'den ve TMSF Başkanı Ahmet Ertürk'ten özür dileyen Toprak Holding'in sahibi Halis Toprak'ın bu davranışına karşılık Toprak Holding A.Ş. Hukuk İşleri Grup Başkanlığı, Ertürk ve TMSF hakkında başta 201 milyon 750 bin dolarlık tazminat davası olmak üzere ceza ve tazminat davaları açılacağını açıkladı.

`Özür'ü istemedik

Holding'ten karara gerekçe olarak ise TMSF Başkanı Ahmet Ertürk'ün, Toprak Holding Yönetim Kurulu eski Başkanı Halis Toprak'a karşı "kişisel garezi nedeniyle kan davası" yürütmeye devam etmesi gösterildi. Toprak Holding A.Ş. Hukuk İşleri Grup Başkanlığı yaptığı yazılı açıklamada, "Tüm olumsuzluklara rağmen Yönetim Kurulu Başkanımız Mehmet Toprak, TMSF'yle uzlaşmak için her türlü yolu denemiş, hatta hiç istemememize rağmen anlaşma zemininin sağlanabilmesini teminen Ahmet Ertürk'ün el koyma tehdidiyle gazete ilanlarıyla özür dilemek zorunda bırakılmıştır. Toprak Grubu olarak üretimin aksaması nedeniyle oluşan zarar dolayısıyla İstanbul Ticaret Mahkemeleri'nde TMSF aleyhine 201 milyon 750 bin dolar tutarında bir tazminat davasını hazırladık ve mahkemeye sunuyoruz. Ahmet Ertürk hakkında da ceza ve tazminat davaları açacağız" dedi. Toprak Holding'in kurucusu Halis Toprak, TMSF'nin 2001 yılında sahibi olduğu Toprakbank'a el koyması sonrasında gerek TMSF gerekse Başkanı Ahmet Ertürk hakkında sert açıklamalarda bulunmuştu. Toprak, Şubat ayında önce yönetim kurulu başkanlığını oğlu Mehmet Toprak'a devretmiş, bu ayın başında da gazetelere verdiği ilanla TMSF ile Ahmet Ertürk'ten özür dilemişti. (Vatan)

Toprak'ın Aslanlı Köşkü'nü Gür aldı
  Halis Toprak'a ait Aslanlı Köşk'ün satış ihalesini 23.8 milyon liralık teklifiyle işadamı Remzi Gür kazandı. Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF) ihale usulü satışa çıkarttığı Aslanlı Köşk'ün açık artırmasında en yüksek teklifi veren Ramsey'in patronu Remzi Gür ipi göğüsledi. İki parselden oluşan ancak imar durumu gereği bütün olarak satışa sunulan Sarıyer İstinye'deki köşk, 21 milyon 368 bin TL muhammen bedelle satışa sunuldu.  1.173 metrekare kullanım alanlı köşkte, bodrum, zemin kat ve 1 normal kat yer alıyor. Satış sonrası açıklama yapan Toprak Holdig ise Aslanlı Köşk'ün satış fiyatı ile Afif Paşa Yalısı'nın satış fiyatı arasında fahiş bir fark söz konusu olduğunu belirtti. Holding'in Hukuk Dairesi  Başkanlığı, Aslanlı Köşk'ün değerinin 164 milyon dolar olması gerektiğini belirterek satıştan dolayı oluşan 149.1 milyon dolar zararın TMSF'den talep edileceğini belirtti. (Akşam)

Aslanlı Köşk satıldı Toprak isyan etti


Toprak Holding'in borçlarına karşılık Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, Halis Toprak'a ait Aslanlı Köşk'ü açık artırmayla satışa çıkardı. Aslanlı Köşk'ü 23 milyon 800 milyon liralık teklifiyle Ramsey'in patronu Remzi Gür aldı. 8 bin 721 metrekare yüzölçümlü taşınmaz üzerinde, köşk, misafirhane ve eski eser bir bina bulunuyor.


'BİZİMKİ DAHA DEĞERLİ'
Öte yandan, Toprak Holding, Aslanlı Köşk'ün düşük fiyata satılması nedeniyle, grubun 149.1 milyon dolarlık zarara uğradığını, bu nedenle de ihalenin iptaline yönelik dava açacakların açıkladı. Açıklamada, geçtiğimiz gün 58 milyon lira bedelle satılan Afif Paşa Yalısı ile bir karşılaştırma yapılarak, 5 kat fazla arsaya sahip Aslanlı Köşk'ün en azından aynı değerde olması gerektiği ifade edildi. (Takvim)

İlgili haberler

Halis Toprak'ın Aslanlı Köşk'ü satıldı

TMSF Aslanlı Köşk'ü satışa çıkarıyor 


Geri Dön