16 / 04 / 2024

Halk GYO, 2014'te kârını yüzde 82 arttırdı!

Halk GYO, 2014'te kârını yüzde 82 arttırdı!

Halk GYO, Eylül 2014 itibariyle öz kaynaklarını 798 milyon TL'ye çıkartırken, tamamlanan ve devam eden projeleri ile gayrimenkul portföy 1.5 Milyar TL seviyelerine yükseltti.



Halkbank iştiraki olarak 2010'da faaliyete geçen ve o günden bu yana gayrimenkul sektöründe emin adımlarla ilerleyen Halk GYO, Türkiye ekonomisine katkılarını artırmayı hedefliyor. Dünya standartlarında projeler üreten şirket, bu sayede portföy büyüklüğünü yaklaşık 3 kat artırarak 1.5 milyar TL seviyelerine yükseltti. Şirketin öz kaynakları ise Eylül 2014 itibariyle 798 milyon TL'ye ulaştı. Gayrimenkullere, gayrimenkul projelerine, gayrimenkule dayalı haklara ve sermaye piyasası araçlarına yatırım yapmak üzere, 477 milyon TL sermaye ile 2010 yılı Ekim ayında kurulan Halk GYO, sektöre değer katan projeleri ile sağlam adımlarla büyümeye devam ediyor. 


Öz kaynaklarını Eylül 2014 itibariyle 798 Milyon TL'ye taşıyan Halk GYO, projeleri ile birlikte gayrimenkul portföy büyüklüğünü ise kuruluşuna göre yaklaşık 3 kat arttırarak en son ekspertiz değerlerine göre 1.5 Milyar TL seviyelerine yükseltti. İstanbul Uluslararası Finans Merkezi projesinin en büyük paydaşlarından biri olan Halk GYO'nun, portföyünde, bu projenin yükseleceği Ümraniye merkezli ve yeni konut projesinin planlandığı Sancaktepe merkezli 2 arsası, ilk turizm yatınım olan Levent Dedeman Park otel projesi. 

Kocaeli Şekerpınar arsası üzerinde geliştirilen banka operasyon merkezi projesi, istanbul Bakırköy arsası üzerinde inşası tamamlanan Referans Bakırköy ve Eskişehir'deki Panorama Plus olmak üzere 2 adet konut projesi ve düzenli kira geliri elde eden 21 adet binası yer alıyor. 


KÂRI YÜZDE 82 ARTTI 

Halk GYO, Referans Bakırköy projesinin karlılığa yaptığı poziüf katkı ile, 2014 Eylül sonu itibariyle toplam gelirlerini 48.5 milyon TL'ye, donem kârını ise geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 82 oranında artarak 31 milyon TL'ye yükseltti. Halk GYO, devam eden projeleri ve gerçekleşecek yatırımları neticesinde oluşacak kârlılığı yaünmcıları üe paylaşma bilincine ve şeffaflığına sahip bir kurum olarak. Borsa İstanbul bünyesinde 2 yıldır işlem görüyor. Şirket, buyume ve karlılık alanındaki sürekliliği ile yatırımcısına güven arz etmeye devam ediyor. 


Sancaktepe'de Vakıf GYO ile ortak proje 

HALK GYO'nun 2014'e ait en buyuk yaürımı ise: Ağustos ayında, istanbul Anadolu Yakası'nda konut projesi geliştirmek üzere Vakıf GYO ile kurulan ortaklığı oldu. Bu ortaklık İstanbul'un son dönemlerde en çok gelişme gösteren ve en çok konuşulan ilçesi Sancaktepe'de yer alan yaklaşık 98 bin metrekarelik arsanın alımını, 110 milyon TL bedelle gerçekleştirdi. Sancaktepe arsası, ulaşım ağlarına ve dünyanın en büyük finans merkezlerinden biri olacak olan istanbul Uluslararası Finans Merkezi'ne yakın bir konumda olmasıyla da dikkat çekiyor. Finans Merkezi Projesi'nin en büyük paydaşlarından Halk GYO ve Vakıf GYO, bölgede oluşması muhtemel konut talebinin karşılanmasına yönelik olarak birlikte hareket ediyor. 


Hürriyet


Geri Dön