19 / 04 / 2024

Halk TOKİ'den memnun

Halk TOKİ'den memnun

Türk halkının yüzde 76'sının TOKİ'yi güvenilir bulduğu bildirildi.



Türkiye Genç İşadamları Derneği'nin düzenlediği ankete katılanların yüzde 90'ı TOKİ'nin “iyi çalıştığını” söylerken, yüzde 70'i iyi malzeme ve işçilik kullanıldığı yönünde görüş bildirdi.
Ankette TOKİ'den ev alan yurttaşların temel sorunun evlerin bulunduğu bölgelere yönelik ulaşım sıkıntısı olduğu ortaya çıkarken, deneklerin neredeyse hepsinin  TOKİ  evlerinin depreme yönelik sağlamlığına güvendiği tespit edildi.

Türk halkının yüzde 76'sının TOKİ'yi güvenilir bulduğu bildirildi. Türkiye Genç İşadamları Derneği'nin düzenlediği ankete katılanların yüzde 90'ı TOKİ'nin “iyi çalıştığını” söylerken, yüzde 70'i iyi malzeme ve işçilik kullanıldığı yönünde görüş bildirdi.

Türkiye Genç İşadamları Derneği'nin 715'i erkek 521'i kadın toplam bin 236 kişi üzerinde yaptığı anket sonucunda Türk halkının TOKİ'ye olan güveni “tam” çıktı. Ankete katılanlara yöneltilen “TOKİ kelimesi size neyi anımsatıyor?” sorusuna, yüzde 67'lik bir oranda “ucuz ev üreten kuruluş” yanıtı verildi. Öte yandan TÜGİAD anketine katılan bin 236 kişinin yüzde 40'ı ev fiyatlarının yüksek olduğunu belirtti.

Ankette TOKİ'den ev alan yurttaşların temel sorunun evlerin bulunduğu bölgelere yönelik ulaşım sıkıntı olduğu ortaya çıktı. TOKİ evlerinden memnun olanların bile yüzde 21'inin yakındığı ulaşım sıkıntısı memnun olmayanlara memnuniyetsizliğin konusu sorulunca oran yüzde 40'a çıktı. Bu sorunun karşılığında sırasıyla mağazaların fiyatları, sosyal çevre yaşam standartlarından hoşnutsuzluk olduğu belirtildi.

Anketin yapıldığı deneklerin neredeyse hepsinin TOKİ evlerinin depreme yönelik sağlamlığına güvendiği tespit edildi.

TOKİ EVLERİ PRİM YAPIYOR
TÜGİAD anketine katılanların içinde TOKİ'den ev sahibi olan kişilerin yüzde 87'si TOKİ evlerinin bir yatırım amacı taşıdığını belirtirken, yine yüzde 90'lık bir kesimi de bu evlerin prim yaptığını düşündüklerini belirtti. Anket sonucunda yüzde 68'lik bir kesim TOKİ evlerine taşındıktan sonra ailesinin ve kendisinin yaşam kalitesinin “olumlu” yönde değiştiğini belirtirken, evlerin bulunduğu çevrenin güvenliği konusunda bir sıkıntı olmadığını dile getirdi. Anket TOKİ'den ev alanların ayrıca büyük oranda almadan önce bir tereddüt yaşamadıklarını ortaya koydu.

Geri Dön