27 / 04 / 2024

Halkalı 2. Etap'ta en yüksek teklif Emlak Pazarlama'dan

Halkalı 2. Etap'ta en yüksek teklif Emlak Pazarlama'dan

Başbakanlık Toplu konut İdaresi (TOKİ)'nin hasılat paylaşımı modeliyle satışa çıkardığı Halkalı'daki ihalede ikinci oturum yapıldı



TOKİ girişimi olan Emlak Konut GYO'nun İstanbul Küçükçekmece Halkalı 2. Etap'ta satışa çıkardığı arsa ihalesinin  ikinci oturumu 17 Mart 2010 tarihinde gerçekleştirildi. İlk oturumda ihaleye teklif veren Emlak Pazarlama İnş. Proj. Yön. ve Tic. A.Ş.- Diztaş İnş. Malz. Petrol Ürünleri Oto. ve Teks. San. Tic. Ltd. Şti. Ortak girişimi ile Usta İnşaat Müh. ve Tic. Ltd. Şti. nihali tekliflerini masaya sürdü.

Nihai fiyat artırmada katılımcı firmalardan emlak pazarlama-Diztaş İnşaat konsorsiyumu arsaya satış toplam geliri olarak 115 milyon TL  teklif etti. Bu rakamdan emlak konut payı olarak yüzde 28'e yükseltilirken Emlak Konut GYO payı olarak 24 milyon 480 bin TL olan rakam 32 milyon 200 bin TL'ye çıkarıldı.

İhaleye katılan diğer firma Usta İnşaat. Müh. ve Tic. Ltd. Şti. ise 60 milyon TL olan Emlak Konut'a arsa satışı toplam geliri 107 milyon 500 bin TL'ye yükseltirken şirket payı olan yüzde 20'yi de yüzde 26.50'ye çıkardı. Bu durum karşısında  Emlak Konut GYO'ya vereceği payda 12 milyon TL'den 28 milyon 487 bin 500 TL'ye çıktı.

Nihai artırmadan çıkan sonuçlara göre ilk oturumda olduğu gibi ipi emlak Konut GYO'nun iktisadi girişimi olan Emlak Pazarlama İnş. Proj. Yön. ve Tic. A.Ş.- Diztaş İnş. Malz. Petrol Ürünleri Oto. ve Teks. San. Tic. Ltd. Şti. konsorsiyumu göğüsledi. Satış konusunda son karar ilerleyen tarihlerde açıklanacak.

2. etapta bulunan arsanın alanı ise 30 bin 294 metrekare. Ticaret alanı imarlı arsa 1.50 emsal, inşaat alanı 45 bin 441 metrekare. Arsa, Mahmutbey gişelerine yaklaşık 4 kilometre, Atatürk Havalimanı'na yaklaşık 9 kilometre ve Basın ekspres yoluna yaklaşık 3 kilometre mesafede bulunuyor. İhalenin 1. oturumu 4 Mart 2010 Perşembe günü, saat 14.30'da gerçekleşecek.

Plan notlarına göre arsaların üzerinde ticari amaçlı yapılar,  bürolar, işhanları, gazino, lokanta, çarşı, mağazalar, bankalar, oteller, sinema, tiyatro gibi sosyal kültürel tesisler yapılıp, üst katlar konut olarak kullanılabilir. Hüseyin BELİBAĞLI/emlakkulisi.com

Detaylı bilgi için tıklayın

Konu ile ilgili basında yer alan diğer haberler

Halkalı 2. Etap'a en yüksek teklif Emlak Pazarlama'dan
TOKİ girişimi olan Emlak Konut GYO'nun Halkalı 2. Etap'ta satışa çıkardığı arsa ihalesinin ikinci oturumunda en yüksek teklif, 115 milyon lirayla Emlak Pazarlama-Diztaş İnşaat'tan geldi

İlk oturumda ihaleye teklif veren Emlak Pazarlama - Diztaş İnşat  Ortak girişimiyle Usta İnşaat nihali tekliflerini sundu.
Emlak Pazarlama-Diztaş İnşaat konsorsiyumu, Emlak Konut'a arsa satış toplam gelirini 115 milyon lira olarak etti. Bu rakamdan Emlak Konut'un payı yüzde 28'e yükseltilirken, alacağı rakamda 24 milyon 480 bin TL'den 32 milyon 200 bin TL'ye çıkarıldı.
İhaleye katılan diğer firma Usta İnşaat ise 60 milyon lira olan Emlak Konut'a arsa satışı toplam gelirini 107 milyon 500 bin TL'ye yükseltirken, şirket payı olan yüzde 20'yi de yüzde 26.50'ye çıkardı. Bu durum karşısında Emlak Konut GYO'ya vereceği payda 12 milyon TL'den 28 milyon 487 bin 500 TL'ye çıktı.
Satış kararı önümüzdeki günlerde açıklanacak. Halkalı 2. etapta bulunan arsanın alanı 30 bin 294 metrekare. Ticaret alanı imarlı arsa 1.50 emsal, inşaat alanı 45 bin 441 metrekare. Arsa, Mahmutbey gişelerine yaklaşık 4 kilometre, Atatürk Havalimanı'na yaklaşık 9 kilometre ve Basın Ekspres'e yaklaşık 3 kilometre mesafede bulunuyor.
Hüseyin Belibağlı


Geri Dön