25 / 04 / 2024

Halkalı'da dönüşüm hızlandı!

Halkalı'da dönüşüm hızlandı!

TOKİ'nin Halkalı'yı da bünyesinde barındırdığı Küçükçekmece'de uygulamaya koyduğu projeler sayesinde gerçekleştirdiği toplam konut sayısı, 19 bin 367'yi buluyor



TOKİ'nin 20 yıl önce uygulamaya koyduğu sosyal konut projeleriyle dönüşüm sürecine giren Halkalı ve çevresi, Olimpiakent, Bosphorus City, Avrupa Konutları, Divan Residance gibi lüks konut projeleriyle birlikte üst gelir gruplarını da çekmeyi başardı. Atatürk Havalimanı'na yakınlığı, TEM otoyol bağlantıları ve olimpiyat havzası içinde yer alan bölge, son 5 yıl içinde İstanbul'un gözde yerleşim merkezleri arasına girmeyi başardı. Tüm bunlar, Halkalı'da 80 bin olan nüfusun da, önümüzdeki yıllarda 130 bine ulaşmasını sağlayacak.

Yirmi yıl önce TOKİ'nin orta gelir grupları için uygulamaya koyduğu sosyal konut projeleriyle dönüşüm sürecine giren ve  Soyak'ın Olimpiakent'i, Sinpaş'ın Bosphorus City'si, Artaş-Öztaş-Doğu Ortak Grişimi'nin Avrupa Konutları, Kuzu Grup'un Divan Residance'ı gibi lüks konut projeleriyle üst gelir gruplarını da çekmeyi başaran Halkalı, Atatürk Havalimanı'na yakınlığı, TEM otoyol bağlantıları ve olimpiyat havzası içinde yer alması nedeniyle bir anda İstanbul'un gözde yerleşim merkezleri arasına girmeyi başardı. Çarpık yapılamanın dışında kalması ve düzenli gelişen bir bölge olması nedeniyle hızla gelişen Halkalı'da 80 bin olan nüfusun da, uygulamaya konulan yeni konut projelerinde yaşamın başlamasıyla birlikte 130 bine ulaşması bekleniyor.

TOKİ İLE STATÜ DEĞİŞTİ
TOKİ'nin Halkalı'yı da bünyesinde barındırdığı Küçükçekmece'de uygulamaya koyduğu projeler sayesinde gerçekleştirdiği toplam konut sayısı, 19 bin 367'yi buluyor. Bunun 8 bin 7'si, kaynak geliştirme projesi kapsamında özel söktörle yaptığı hasılat paylaşımı modeliyle geçekleştirirken, geri kalan 11 bin 360'ını da sosyal konutlar oluşturdu. TOKİ'nin, gayrimenkul kuruluşlarıyla birlikte gerçekleştirdiği projeler arasında Soyak Olympiakent, Avrupa Konutları Atakent 1-2, Ihlamur Evleri, Güneşpark Konutları gibi projeler yer aldı. Bu projeler sayesinde, Halkalı'nın konumu, sosyal konut statüsünden lüks konut statüsüne taşınması sağlandı.

Halkalı'daki konut fırsatları için tıklayın

2.5 MİLYON TL'LİK YALILAR
Halkalı'nın yeni projelerle yarattığı cazibe gayrimenkul kuruluşlarının,  TOKİ  dışında da arsa üreterek, projeler geliştirmelerine yol açtı. Böylece lüks konut projelerine TOKİ ortaklığı dışında özel sektör projeleri de eklendi. Kayı Gayrimenkul'un Ka-Green Konutları, Buket İnşaat ve Akyapı Ortaklığı'nın Lale Şehir Konutları gibi lüks konut projeleri bölgede peşpeşe hayata geçirilirken, Sinpaş GYO'da, dairelerin yanı sıra, fiyatı 2.5 milyon lirayı bulan yalıların da yer aldığı Bosphorus City projesi için de bu bölgeyi tercih etti.

SU SPORLARI MERKEZİ
Halkalı'ya 3 kilometre uzaklıkta olan Küçükçekmece Gölü'nün temizlenerek, su sporları merkezine dönüştürmesi de planlanıyor. Bu alan turizm amaçlı değerlendirilerek, sörf, yelken, kano, kürek gibi su sporlarının yapılabilmesine olanak tanınacak. Henüz bölgede yaşayanlara hitap edecek yeterli düzeyde sosyal yaşam alanı bulunmuyor. Ancak, önümüzdeki birkaç yıl içerisinde Olympiakent ve Toplu Konutlar'ın 2 ile 3'üncü etap bölgelerinde kültür merkezleri, spor alanları ve rekreasyon çalışmaları yapılması planlanıyor. Ayrıca, TOKİ'nin ihale yoluyla yaptıracağı Tema parkı çalışmaları da sürüyor.

TÜM PROJELERE TALEP VAR
Remax Odak Ofis Broker'ı Seçkin Tıraşoğlu, "Faizlerin tarihi dip seviyelere geldiği şu günlerde, bölgede yeniden artış potansiyeli gözlemliyoruz. Bölgede yeni projelerdeki gerek proje satışlarına gerekse ikinci el satışlarına talepler oldukça canlandı. Bölgeye artan talep doğrultusunda, yeni projelere bütçesi elvermeyen alıcıları da eski TOKİ projelerine yönlendirmekte, dolayısıyla bölgedeki tüm projeler talep görmekte" dedi.

SATILIK ARTTI
Yenibosna, Başakşehir, Halkalı ve İkitelli bölgelerinin son yıllarda birçok konut inşaatıyla gündeme gelerek, İstanbul'un gelişme gösteren bölgelerinden biri olduğunu belirteren Hurriyetemlak.com Portal Müdürü Erol Demirtaş, "hurriyetemlak.com'da Yenibosna, Başakşehir, Halkalı ve İkitelli bölgeleri için 2008 ve 2009 yılları arasında verilen tüm emlak ilanları da bu değişimi yansıtıyor. 2008 yılına göre 2009 yılında bu bölgeler için hurriyetemlak.com'da yayınlanan ilan sayısında 2 ila 7 kat artışın olduğu görülüyor" diye konuştu.
Mehtap Özcan/Hürriyet Emlak


Geri Dön