07 / 05 / 2024

Halkapınar Spor Salonu'nun çatısı üç aydır tamir edilmedi!

Halkapınar Spor Salonu'nun çatısı üç aydır tamir edilmedi!

İzmir'de Dünya Üniversite Oyunları (Universiade) için 2005 yılında 18 milyon TL bedelle inşa edilen 10 bin kişilik dev tesisin mart ayında rüzgar nedeniyle hasar gören çatısı yaklaşık üç aydır onarılmayı bekliyor



Henüz 6 yıl önce inşa edilen dev tesisin şiddetli rüzgardan hasar gören alüminyum çatısı üç aydan bu yana onarılmadı. GSİM, tamirat için 85 bin TL ödenek bekliyor.

İzmir'in en büyük, en modern, en genç spor tesislerinden Halkapınar Spor Salonu 'nun içler acısı hali görenlere, “Bu tablo  İzmir  'e yakışıyor mu ” dedirtiyor. Yağışlı havalarda zeminin göle dönüşmesine yol açan delik, salonun içinden bile rahatlıkla görülebiliyor.

Kesin kabulü yapılmadı

çatıdaki alüminyum kaplamada şiddetli rüzgarın yol açtığı yırtık her geçen gün büyürken, benzer bir sorunun daha önce de yaşandığı ortaya çıktı. Yaklaşık iki yıl önce yine çatıda meydana gelen hasarın, tesisi yapan Bozoğlu İnşaat tarafından onarıldığı öğrenildi. Bu arada 6 yıl önce hizmete giren salonun Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü tarafından söz konusu firmadan geçici kabulle devralındığı, ancak bugüne dek kesin kabulünün yapılmadığı kaydedildi.

Firma onarımı yapmadı

İnşaatı yapan firmadan çatının onarılmasını talep eden Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü 'nün (GSİM) çabası sonuç vermeyince, devreye giren Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü (GSGM), Bayındırlık İl Müdürlüğü kanalıyla hasar tespiti yaptırdı. Keşif sonucu tamirat için 85 bin TL gerektiği ortaya çıkarken, genel müdürlükten ödenek talebinde bulunan GSİM 'nin, para geldikten sonra ihale açarak her geçen gün büyüyen hasarın onarılmasını sağlayacağı öğrenildi.

HÜRRİYET


Geri Dön