26 / 04 / 2024

Haluk Dinçer: Türkiye bölgenin AVM'si olacak

Haluk Dinçer: Türkiye bölgenin AVM'si olacak

Haluk Dinçer yaptığı konuşmada Türkiye'nin bölgenin bir alışveriş merkezi olma yolunda ilerlediğini söyledi



Sabancı Holding Perakende Grup Başkanı Haluk Dinçer, “Bugün baktığımızda küresel sorunların henüz giderilmediğini ama en kötü günlerin geride kaldığını görüyoruz. Yavaş yavaş da bir toparlanma sinyalleri alıyoruz” dedi

Perakende Günleri 2009'da konuşan Dinçer, Türkiye'nin cazibesini sürdürdüğünü ifade ederek, yatırımcıların Türkiye'ye ilgisinin yüksek olduğunu ve yatırımın süreceğini kaydetti.
Türkiye'nin bölgenin bir alışveriş merkezi olma yolunda ilerlediğine işaret eden Dinçer şunları kaydetti: “Sabancı olarak perakendeyi en önemli stratejik büyüme alanlarımızdan biri olarak belirledik. 2009'da 218 mağaza açıyoruz. Gelecek 3 yıl içerisinde 500 milyon lira daha yatırım yapacak stratejik planlarımız da hazır.”
Milliyet

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler:

Dinçer: Türkiye 2010'da tüm dünyayı şaşırtacak

Türkiye için kötü senaryolara inanmadığını belirten Sabancı Perakende Grubu Başkanı Haluk Dinçer, “Ekonomide yeni düzenin kurulmasında ülkemiz yardım eder” dedi

Sabancı Perakende Grup Başkanı Haluk Dinçer, “IMF'den sağlanacak ucuz kaynak ve bunun diğer kaynaklar için çarpan etkisiyle 2010'da Türkiye'yi uçurup, dünyayı şaşırtabiliriz. Türkiye dünyanın en hızlı büyüyen ekonomileri arasına girebilir” dedi. IMF'nin Türkiye büyümesi için “yüzde 3.7”, hükümetin orta vadeli programında bunun “yüzde 3.5” beklentisi olduğunu hatırlatan Dinçer, kötü senaryolara inanmadığını kaydetti. Dinçer, “Türkiye için toparlanma yavaş ve kademeli olacak deniyor. Türkiye'de dış talep ve yurt içi yatırım iştahı yerinde olmadığı için ekonomi zayıf seyrini sürdürecek deniyor. Ben bunlara katılmak istemiyorum. Son derece kötü senaryolar. Tam tersi bazı şartların oluşması halinde Türkiye'nin dünyayı şaşırtabileceğini düşünüyorum” diye konuştu. Dış dünya toplandıktan sonra Türkiye'nin yükseleceğini ifade eden Dinçer, yeni dünya düzeninin kurulmasına Türkiye'nin yardım edebileceğini vurguladı.

ZOR GÜNLER GEÇECEK
Dinçer, gelecek üç yılda 500 milyon TL'nin üzerinde yatırım yapacaklarını ifade ederek şöyle konuştu: “Edirne'den Van'a, Sinop'tan Batman'a 65 ildeki mağazalarımızı ziyaret ediyoruz. Yeni mağaza yerleri bakıyoruz. Türkiye'nin üzerindeki bulutlar dağılıyor. Alışveri merkezleri canlı. Müşterilerimiz umutlu. Zor günler geçecek. Türkiye perakendecilerin omuzlarında yükselecek.”
Uğur KÜÇÜK-Tülay DUR/Türkiye


Geri Dön