18 / 04 / 2024

Haluk Şahin Yazgı'dan 100 milyonluk müjde!

Haluk Şahin Yazgı'dan 100 milyonluk müjde!

Aksaray’a içme suyu müjdesi veren, Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, “Bizim 1,5 yıldır uğraşmış olduğumuz ve elhamdülillah orta vadede hesap ettiğimiz bir iş 2 gün önce Kalkınma Bakanlığı’mızın imzası ile tamamlanmış oldu" dedi




Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Aksaray’ın içme suyu ile ilgili projesinin Bakanlık tarafından imzalandığını açıkladı.

Kılıçaslan Parkı Nikah Salonu Kültür Kafe’nin yer aldığı tesiste düzenlenen toplantıya Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, başkan yardımcıları, ilgili daire müdürleri, cemiyet başkanları ile çok sayıda medya mensubu katıldı. Aksaray’ın içme suyu ile ilgili projesinin Bakanlık tarafından imzalandığı müjdesini veren Başkan Yazgı, “Bizim 1,5 yıldır uğraşmış olduğumuz ve elhamdülillah orta vadede hesap ettiğimiz bir iş 2 gün önce Kalkınma Bakanlığı’mızın imzası ile tamamlanmış oldu. Bu müjdeli haberi bütün Aksaray halkımızla paylaşmak istedim. Aksaray’ımıza hayırlı olsun inşallah” dedi.

Kalkınma Bakanlığı tarafından imzalanan ve ihale aşamasına gelen projenin yaklaşık 100 milyon lira civarında olduğunu ifade eden Başkan Yazgı, “İçme suyu ile ilgili projemizin ilk aşaması DSİ’de görevli proje mühendislerimizin yapmış olduğu çalışmalarda isale hattı, su depoları ve arıtma tesisi olmak üzere toplam 3 tane ana başlık var. Bu çalışmalar ve bunların fizibilite çalışması kaça mal olacağı ile ilgili görüş alışverişinde bulunuldu. İki hafta önce Kalkınma Bakanlığına uğradığımızda bunun net rakamlarının ne olabileceği konusunda görüşmelerimiz oldu. Yaklaşık 100 milyon lira civarında bir rakama tekabül ettiği anlaşıldı ve içme suyuyla ilgili bu büyük projemiz çok şükür imzalanarak kalkınma programına alındı. İnşallah önümüzdeki aylarda ihaleye çıktıktan sonra ilk çalışmalar da bu vesileyle başlamış olacak. Bizim için en önemli aşama Kalkınma Bakanlığı’ndan imzanın çıkmasıydı. Allah’a çok şükür ki orta vadedeki projemizi de bu şekilde gerçekleştirdik” dedi.

Başkan Yazgı, “Bu projenin imzalanması sürecinde emeği gecen özellikle Aksaraylı Bakanlarımız Ali Rıza Alaboyun ve Cenap Aşçı’ya teşekkür ediyorum. Yine Kalkınma Bakanımız Cüneyd Düzyol’a ve Grup Başkanvekilimiz İlknur İnceöz hanıma da çok teşekkür ediyorum. Biliyorsunuz hep söylenen bir söz vardır ’Bakanı olanın Bakanı olur’ diye biz bunun canlı şahidiyiz. Bu işin planlanması, programlanması devam ediyordu ama en son vurucu nokta yani bu işin kalkınma bütçesine katılması noktası hakikaten bakanlarımızın bir dokunuşuna ihtiyaç vardı ki bu nedenle iki bakanımıza özellikle teşekkür ediyorum. Onların gayretleri, destekleri ve takipleri, projenin üzerinde bu kadar durmaları ve titiz davranmalarından dolayı ben Aksaray halkımız adına onlara ayrıca teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Yazgı, projenin detaylarını harita üzerinde göstererek basın mensuplarını bu önemli su projesi hakkında bilgilendirdi.



Hürriyet


Geri Dön