25 / 04 / 2024

Haluk Sert, Barnathan'ı 58 ortaktan aldı!

Haluk Sert, Barnathan'ı 58 ortaktan aldı!

As Yapı Başkanı Haluk Sert, oteldeki uzmanlıklarını kentsel dönüşüme de aktaracaklarını, İstanbul'un farklı yerlerinde projeler gerçekleştireceklerini söyledi. haluk Sert "Apartmanın bazı hak sahiplerini Facebook'tan bulduk" dedi...



As Yapı Başkanı Haluk Sert, oteldeki uzmanlıklarını kentsel dönüşüme de aktaracaklarını, İstanbul'un farklı yerlerinde projeler gerçekleştireceklerini söyledi. Binayı renove ediyoruz.
Asıl mesele ortakları bulmaktı. Apartmanın bazı hak sahiplerini Facebook'tan bulduk.
Bir vâris de Oxford Üniversitesi'nde öğretim üyesiydi. O vârisle görüşmek üzere Londra'ya gittik. Randevuyu kabul eden hak sahibi, görüşme sırasında sinirlendi ve bizi masadan kovdu. O gün 'bu adamın hissesini diğer hak sahiplerine oranla daha ucuza alacağım' dedim ve öyle de oldu. Yüzde 51'le anlaşınca benim verdiğim fiyata razı oldu." As Yapı Başkanı Haluk Sert, İstanbul'un en önemli merkezlerinde 10-80 odalı butik oteller hayata geçirdiklerini belirterek 2500 odaya ulaştıklarını belirtti. 2008'den beri Galata bölgesinde de çok sayıda bina yenilediklerini anlatan Sert, son işlerinin ise Galata Meydam'ndaki Halil Hamit Bey Apartmanı olduğunu ifade etti. Halil Hamit Bey, eski adıyla Barnathan'm hikâyesini anlatan Sert şöyle konuştu: "Binayı 58 ortaktan 4.5 milyon dolara aldık.
Barnathan bölgede yaşamış zengin bir aile. Hindistan'da yaşayan ve Barnathan Ailesi'ne mensup biri burayı almak istedi ama satmadık.
PİYALEPAŞA'YA 250 MİLYON $
Piyalepaşa'da bir arsa satın aldıklarını, inşaatın kabasının yarıya geldiğini belirten Sert, Feriköy'de bir mahalleyi dönüştürmek için harekete geçtiklerini söyledi. Bölgede 3.5 yıldır uğraştıklarını ve anlaşmaları bitirmek üzere olduklarını vurgulayarak "150 kişiyle anlaştık. Bu bölgede eski binaları yıkıp yerine çok nitelikli bir proje hayata geçireceğiz" diye konuştu.
Sert, bu projenin değerinin 250 milyon doları bulduğunu ifade etti.

Habertürk

Geri Dön