11 / 05 / 2024

Hane Plus'ın yüzde 30'u satıldı!

Hane Plus'ın yüzde 30'u satıldı!

Esenyurt yatırımcıların gözdesi oldu, yeni bir konut projesine daha ev sahipliği yapıyor



Vakko'dan Doğan Grubu ve Garanti Koza'ya kadar pek çok firmanın fabrikasını taşıyıp yatırım yaptığı Esenyurt, yeni bir konut projesine daha ev sahipliği yapıyor. Ucra Group'un 15 gün önce satışına başladığı 800 dairelik Hane Plus, hem ulaşım araçlarına yakınlığı hem de 55 bin liradan başlayan fiyatlarıyla yüzde 30'luk satış oranını yakaladı

Vakko fabrikasından Doğan Grubu'nun başlattığı Milpark ve Garanti Koza'nın inşa ettiği Akkoza'ya kadar pek çok projenin yükseldiği Esenyurt, İstanbul'un son zamanlarda en çok yatırımcı çeken semtlerinden biri oldu. Sunny, Crispino, Horoz Nakliyat, Kapital Faktoring, Atlantik Gayrimenkul Yatırım, Orkun Nakliyat, Başer Teknik ve Birollar Oto gibi 150'ye yakın firmanın faaliyet gösterdiği ilçede geliştirilen en yeni konut projelerinden biri ise Hane Plus projesi. Ucra Group tarafından Esenyurt'ta inşa edilen ve 25 Mayıs'ta satışa sunulan proje, hem lokasyonu hem de uygun fiyatlarıyla beklenenin üzerinde talep aldı. 55 bin liradan başlayan fiyatlarla satılan ve E-5 karayolu, TEM otoyoluna 1, Avcılar metrobüs durağına 10 dakika uzaklıkta yer alan, Adalar ve Küçükçekmece Gölü manzaralı Hane Plus, 15 günde yüzde 30'luk satış oranına ulaştı. Projede bu sürede 300 daire satıldı.

Metrobüse çok yakın

Daha önce Şelale Plaza ve Han Plus gibi büyük projelere imza atan Ucra Group, 3 Blokta 800 daireden oluşan Hane Plus projesini 2011 yılında teslim etmeye hazırlanıyor. Tüm firmaların durgunluktan şikayet ettiği bir dönemde hızlı satışla başarı yakaladıklarını söyleyen Ucra Group Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Yavuz, “3 blok ve 800 daireden oluşan projede 62 metrekare daireler 55 bin liradan, 162 metrekare daireler ise 200 bin liradan satılıyor. Hem lokasyon hem de fiyat açısından çok avantajlıyız. E-5 karayoluna ve TEM otoyoluna 1 dakika mesafede ve Avcılar metrobüs durağına 10 dakika uzaklıkta yer alan Hane Plus, ulaşım sorununu en aza indiriyor. Proje, hastane, okul ve markete yürüyüş mesafesinde yer alıyor” dedi. Projenin satın alınabilir olmasını amaçladıklarını söyleyen Yavuz, “Ayrıca aylık yüzde 0.11 gibi piyasa koşullarının çok altında banka kredisi veriyoruz. 120 ay kredilendirmede piyasanın neredeyse yarı oranlarıyla kredi sunmaktayız” diye konuştu. Yavuz, 62 metrekareden oluşan 1+1 dairelerin hem yeni evlenenlerin hem de yatırımcıların gözdesi olduğunu belirtti.

Japon Tatsuya Yamamato imzalı Hane Plus, balkonlara ve kat aralarına konacak Japon botanik bahçeleriyle Türkiye'de bir ilki başlatmaya hazırlanıyor.

Proje sosyal donatılarıyla da dikkat çekiyor. 12 ay kullanılabilecek yüzme havuzu, kreş, kamelya, basketbol ve voleybol sahaları, Fin ve Türk hamamı, fitness merkezi, mini sinema salonu, 24 saat güvenlik hizmeti, kesintisiz jeneratör, her daireye otopark ve yüzde 78'lik yeşil alana sahip Hane Plus'ta yaşam 18 ay sonra başlayacak.

BU YIL 3 proje ile 16 bin nüfuslu küçük bir kent yaratIyoruz

Bu yıl için 3 proje hazırladıklarını söyleyen Ucra Group Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Yavuz, şöyle devam etti: “Bunlardan ilki Ocak'ta satışa sunduğumuz ve yüzde 80'inin satışını gerçekleştirdiğimiz Han Plus. Han Plus'ta yaşam Haziran sonunda başlayacak. İkincisi, 15 gün önce lansmanını gerçekleştirdiğimiz ve satışa sunduğumuz 800 dairelik Hane Plus. Son olarak da 2 bin 500 konutluk dev bir proje ile Beylikdüzü'nde yer aldığımız Şehir Plus. Bunların toplamı 4 bin konutu kapsıyor. Ortalama 4 kişi bir konutta otursa 16 bin kişinin yaşadığı adeta küçük bir kent yaratıyoruz.”

Astera Park, Halkalı'da kreş ve okula yürüme mesafesinde

Genel Gayrimenkul Geliştirme şirketi, Halkalı'da Astera Park Evleri adında yeni bir projeye başladı. Göl ve bahçe manzaralı 7 bin 638 metrekare bahçe içinde yer alan Astera Park, birbiriyle lobi alanı ile birleşen 2 blok ve 112 daireden oluşuyor. Büyüklüğü 90 ile 155 metrekare arasında değişen dairelerin 1+1, 2+1 ve 3+1 tipinde tasarlandığı projede açık-kapalı otopark ve bir sosyal tesisin yanı sıra lobi, kafeterya, büyük ve çocuk havuzu, sauna ve fitness salonu da yer alıyor. Basketbol sahası, çocuk oyun alanı, yürüyüş ve koşu parkuru bulunan ve Haziran 2009'da inşaatına başlanan projenin Ağustos 2010'da tamamlanması öngörülüyor.

Fiyatların 170 bin liradan başladığı Astera Park Evleri'nde 120 aya varan vadelerle ödeme imkanı da sunuluyor. Devlet Hastanesi ve Disneyland'a 5 dakika; Atatürk Havalimanı'na, Olimpiyat Stadı'na ve  Marmaray  İstasyonu'na 10 dakika uzaklıkta yer alan proje, ilköğretim okulu ve kreşe de yürüme mesafesinde olmasıyla özellikle çocuklu aileler için avantaj yaratıyor.

RE/MAX her ayın ikinci Pazar günü tüketicilere satılık konut gezdirecek

RE/MAX, artık her ayın ikinci Pazar günü, müşterilerini satışa sunduğu portföyler arasından seçtikleri bir gayrimenkulde ağırlama kararı aldı. RE/MAX'in dünyanın pek çok ülkesinde yıllardır uyguladığı ve “açık davet” adını taşıyan organizasyon kapsamında ilk uygulama 13 Haziran'da yapılarak tüketicilere pek çok satılık konutu aynı gün içinde, önceden randevu almaksızın gezme olanağı sağlandı. Organizasyon kapsamında RE/MAX gayrimenkul danışmanları, hangi satılık konutlarda “Açık davet” vereceklerini www.remax.com.tr'de yer alan RE/MAX Türkiye web sitesinden ilan edecek. Danışmanlar “açık davet” düzenledikleri gayrimenkuller için ilgili lokasyonda adresin bulunmasını kolaylaştıracak yön levhaları ve satılık tabelaları da yerleştirecek.

Mimart'tan 30 Haziran'a kadar % 15 peşinatla ev sahibi olma fırsatı

Mİmart Yapı, Çorlu'nun merkezinde inşaatına devam ettiği Armada City Plus projesinden daire sahibi olmayı düşünenlere Haziran ayına özel olarak düşük peşinatlarla konut alma fırsatı sunuyor. Sınırlı sayıda daire için sunulan kampanya kapsamında 7 farklı daire seçeneği çok avantajlı fiyatlarla sunuluyor.

64 ve 68 metrekare 1+1 daireler 64 ile 66 bin lira, 75 metrekare 1+1'ler 72 bin lira, 110 metrekare 2+1'ler 104 bin, 131.5 m2 3+1'ler 125 bin, 144.5 metrekare 3+1'ler 136 bin ve 177 metrekare 4+1'ler 167 bin liradan satılıyor. Tüketicilere 12-84 ay arasında sabit taksit ile ödeme imkânı verilen kampanyada banka kredisi kullanmaksızın, Mimart Yapı bünyesinde dosya-sigorta ve ekspertiz masrafı olmadan kredilendirme imkanı veriliyor.

Haziran kampanyasında ayrıca peşinat dışında herhangi bir ara ödeme bulunmuyor. Peşinat oranı olan yüzde 15 sözleşmenin imzalanması sırasında veriliyor. Bunun dışında herhangi bir ara ödeme alınmıyor. Müşteriler dairelerini teslim alana kadar taksitleri ödüyor ancak yetkililer müşterilerin evlerini teslim aldıktan sonra kiraya vermek isterse kira geliri ile taksitleri ödeyebileceğini belirtiyor.

Çorlu'nun en büyük konut projesi olan Armada City, 11 katlı 37 blokta toplam 1.831 daireden oluşuyor. Proje kapsamında yüzme havuzları, futbol sahaları, tenis kortları gibi sosyal alanlar da yer alıyor.
Vatan/Nihal Yuvacan


Geri Dön