20 / 04 / 2024

Hangi AVM? Ne kadar indirdi?

Hangi AVM? Ne kadar indirdi?

Forum Trabzon Alışveriş Merkezi'nde yapılan 2 günlük kepenk kapatma eyleminden sonra, kiralarda yüzde 40 indirime gidilmesi diğer alışveriş merkezlerine de örnek oldu



Bugüne kadar firma sahipleriyle yapılan görüşmelerde bazı AVM'ler kuru sabitleme teklifinde bulunurken bazıları ise kiralarda belli oranda indirimlere gitti.
17 alışveriş merkezinde anlaşma sağlanırken firmalar, kira konusunda Akmerkez, Kanyon gibi alışveriş merkezlerinden yanıt bekliyor. Bu alışveriş merkezlerinin yönetimleriyle de görüşen firma sahipleri, ancak her iki alışveriş merkezinden bir yanıt almadıklarını belirtti.

Yarı yarıya indi
Birçok alışveriş merkezi markaların taleplerini göz önüne alarak yeni düzenlemelere devam ediyor. Yeni piyasa şartları nedeniyle kira indirimi isteyen markalara yüzde 15-50 oranları arasında indirimler ve kur sabitlemesi yapılıyor. Kirayı yüzde 50 indiren AVM'lerin yanı sıra kontrattaki kira artışını uygulamayan merkezler de bulunuyor. Bazı alışveriş merkezleri de kira borcu olmayan mağazalara kur sabitlemesi yapıyor.
Milliyet

Geri Dön