19 / 04 / 2024

Hangi ilçede ev fiyatları 2 katına çıktı?

Hangi ilçede ev fiyatları 2 katına çıktı?

Bodrum'da emlak piyasası uçtu gidiyor. Yazlık kiralamalarıyla beraber sektör hareketlendi. Fiyatlar geçen yazın 2 katına çıktı.



Milliyet Gazetesİ köşe yazarı Şebnem Burcuoğlu, Bodrum'daki emlak piyasasını kaleme aldı.

İşte Şebnem Burcuoğlu'nun 'Bodrum’dan bildiriyorum' başlıklı yazısı...

Bu günlerde herkes Bodrum'a kaçtı. Konut sahibi olanlar, kiralamak isteyenler, özetle bu yaz Bodrum kalabalık olacak.

Bodrum'da emlak piyasası uçtu gidiyor. Herkes sezonluk ev arıyor. Geçmiş günlerin “İstanbul çok pahalı, şöyle sevimli bir sayfiye yerine yerleşelim” planlarının ilk sırasında yer alan Bodrum, resmen mini İstanbul olma yolunda. İstanbul bomboş kaldı, Bodrum fullendi. Birçok kişi İstanbul’daki evini sattı, Bodrum’a gitti. Etiler’in, Ulus’un, Yeniköy’ün popüler restoranları Bodrum’a gitmeye başladı. Bakın, birkaç sene önce Çeşme’ye yapılan akın gibi değil bu akın, bir başka akın. Millet, “Allah, Allah” nidalarıyla Bodrum'a koşuyor.

Hangi ilçede ev fiyatları 2 katına çıktı?

Yayın hayatı

1971’de dokuz otel, 6 motel ve 12 pansiyonla yayın hayatına start veren Bodrum’un güncel yatak sayısına ilişkin Google'da, “Devamlı yatırım yapıldığı için net sayı bilinmiyor” yanıtıyla karşılaşılıyor. Kesin bir bilgi verilmiyor. Geçmiş günlerde Zeki Müren, Cevat Şakir, Kartal Tibet, Fikret Hakan, Cem Karaca ve Müzeyyen Senar meşhur etti, şimdiyse yarımadada ünlü olmayan kişi yok gibi. Özetle meşhur olan da olmayan da Bodrum’a gitmeyi istiyor. 

Hangi ilçede ev fiyatları 2 katına çıktı?

Emlak piyasası

Emlak piyasası değerlendirildiğinde ise geçtiğimiz yaz sonu satışa sunulan konut, şu anda iki katı bedelle satılıyor. Konut fiyatları resmen uçuşa geçti. Her yerde inşaat yapılması, “Amaan nasılsa uygun bir yer bulurum” düşüncesine kapılmaya itmemeli çünkü; bütçeye uygun konut bulunmuyor. Ev kiralama trendi de son derece ilginçleşti: Temmuz-Ağustos ayları için ödenecek olan kira neredeyse senelik kirayla denk. Yani ha iki ay kiralamışsın, ha 12 ay; aidat dışında pek fark bulunmuyor. Bodrum’da zatensenelerdir yaşayanlar, bu kiralarla karşılaşınca konutlarını kiraya veriyor ve Datça’ya falan gidiyor. Yeni konut alanlar için de durum benzer; yazlık konut alıyorsun, yazın kiralıyorsun. O zaman niye hiç oturamadığın bir yazlık konut alıyorsun?

İstanbul’un Etiler-Ulus hattı müdavimleri, Bodrum’un kuzeyinde konumlanıyor; Yalıkavak, Göltürkbükü ve Gündoğan’ı Etiler-Ulus haline çevirdi. İstanbul’un Lucca, Papermoon, Azur, İnari gibi popüler restoranları hep buralarda yer almaya başladı. Bu hatta site lüks site kültürü bulunuyor. Mandarin, Bilgili, Akfen Loft’da sezonluk konut kiralamak oldukça revaçta. Görünmek ve görmek isteyen kişiler ise kuzeye geçiyor.

Hangi ilçede ev fiyatları 2 katına çıktı?

İstanbul'da en yüksek konut fiyatı hangi mahallelerde?

En yüksek konut kirası hangi ilçelerde?


Geri Dön