26 / 04 / 2024

Hans Van Veggel istifa etti!

Hans Van Veggel istifa etti!

Dünya'nın en büyük gayrimenkul şirketlerinden biri olan ve Türkiye'de de pek çok alışveriş merkezi yatırımı bulunan Hans Van Veggel, hakkında çıkan vergi kaçırdığı iddiaları üzerine istifa etti...



Veggel'in vergi kaçırdığı iddiasıyla başlatılan soruşturmada Wassenaar'daki evine ve Gouda, Amsterdam ile Curaçao'daki ofislerine de baskın düzenlendi. Hollandalı gayrimenkul devini zora sokan savcılık soruşturması, danışmanlık ve denetim şirketi Emst & Young'a kadar uzandı. 

Emst & Young'a düzenlenen başlan, Hans Van Veggelle ilgili uluslararası vergi kaçakçılığı iddialan üzerine gerçekleşmiş olsa da danışmanlık ve denetim firmasının bu gelişmeden dolayı itibar kaybetmesinden endişe ediliyor. Veggel'in şirkete gelebilecek zarar ve itibar kaybım minumuma indirmek için istifa kararı aldığı söyleniyor. 


FORUM AVM'LER 


Türkiye'de Forum markalı AVM yatınmlan yapan Hollandalı Multi, bu alanda Türkiye'de atağa geçmiş ük yabana yatırımcılardan. Veggel'in Türkiye'ye özel bir ilgisi ' olduğu biliniyor. Hans Van Veggel, Bodrum'da 150 müyon Euro'luk bir yatırımla golf oteli açmayı planladığım da duyurmuştu. 


BLACKSTONE SATIN ALDI 


Amerikalı özel yatırım fonu Blackstone'un, Hollandalı Multi Corporation'ın 1.1 milyar dolarlık borçlarına karşılık hisse almak istediği yıl başından bu yana finans kulislerinde konuşuluyordu. 

Blackstone yetkilileri Türkiye'de incelemelerde bulunuyor. 

Multi'nin borçlu olduğu bankalar ve gruplarla görüşerek, karar verecekler. 


Gezi Parkı eylemleri etkilememiş 


BLAKSTONE, daha önce de Türkiye'de AVM satın almıştı. Yine Hollandalı AVM yatırımcısı Rodevco'dan gecen yıl üç tane AVM'yi almıştı. $u anda Türkiye'de 10 AVM'si bulunan Multi'yi alarak Blackstone'un varlığını güçlendirdiği görülüyor. Avrupa Komisyonu'na onay için belgelerin gittiği tarihin 28 Haziran 2013 olması da dikkat çekiyor. Alışveriş merkezine karsı başlayan Gezi Parkı eylemlerinin yabancıları, yatsımdan caydırmadığı görülüyor. Singapur devlet fonu GIC de gene nüfusa sahip ve 2000 yılından su ana kadar 46 olan AVM sayısını 300'ün üzerine çıkaran Türkiye ile yakından ilgileniyor. Optimum AVM'lerden hisse alan GİC'in yeni satın almalar yapabileceği beldiriliyor. 


Hürriyet


Geri Dön