19 / 04 / 2024

Harabeye dönüşen kentlerin yeniden inşasına kadınlardan yardım!

Harabeye dönüşen kentlerin yeniden inşasına kadınlardan yardım!

Batman Kadın Platformu tarafından çatışmalarda harabeye dönüşen kentlerin yeniden inşa edilmesi için düzenlenen kermes 2. gününde devam etti.



Cizre, Silopi, Sur, Nusaybin, Şırnak, Yüksekova gibi kentler için kampanyalar devam ederken Batman Kadın Platformu tarafından düzenlenen kermes 2. gününde devam etti.


 Kadınların büyük bir dayanışma ile kurduğu kermes Batman halkının yoğun ilgisiyle karşılandı. Dayanışma kermesine Batman Belediye Eş Başkan vekili Hürriyet Kaytar, Belediye Eş Başkan Yardımcısı Semra Güneş, Belediye kadın meclis üyeleri katıldı.


İNŞA ETMEK KADINLARIN ÖNCÜLÜĞÜNDE OLACAKTIR'


 Kermeste konuşan Batman Belediyesi Eş Başkan Yardımcısı Semra Güneş, "Yakılan ve yıkılan kentleri yeniden var etmek, inşa etmek kadınların öncülüğünde olacaktır" diyerek yardımlaşma ve dayanışmanın daha da yükseltilmesi gerektiğini söyledi.


'KADINLARDAN DESTEK BEKLİYORUZ'


Güneş, 'Batman Kadın Platformu tüm bileşenleri olarak Cizre'den Sur'a Sur'dan Nusaybin'e, Şırnak'a, Yüksekova'ya seslerini yükseltmek ve dayanışmak için bu kermesi düzenlediklerini belirterek, "Yıkılan kentler bizim kentlerimiz, katledilen çocuklar bizim çocuklarımız. Biz kadınlar yüksek bir sesle ve büyük bir dayanışmayla bu yıkılan kentleri tekrar inşa etmek için çalışıyoruz. Bu dayanışma noktasında tüm halkımızdan özellikle de kadınlardan destek bekliyoruz. Eğer ki toplumun yarısı kadınlarsa dayanışmayı yükseltecek ve inşayı edecek olan kadınlardır" diye konuştu.


Batman Postası




Geri Dön