26 / 04 / 2024

Harbiye Kongre Vadisi, bugün açılıyor!

Harbiye Kongre Vadisi, bugün açılıyor!

330 milyona bitirilen İstanbul Kongre Merkezi bugün Başbakan Erdoğan tarafından hizmete açılıyor



7 katı yer altında olan 12 katlı merkezde 3 bin 500 kişilik salon bulunuyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen ve Türkiye'nin en büyük kongre ve kültür merkezi olduğu bildirilen İstanbul Kongre Merkezi bugün açılıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre İstanbul Kongre Merkezi'nin açılışını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Başkan Kadir Topbaş gerçekleştirecek. 2010 Avrupa Kültür Başkenti seçilen İstanbul'da, kentin kültürel geçmişini öne çıkaran projelerin yanı sıra geleceğe yönelik projelerin de gün saydığı ifade edildi. İstanbul Kongre Merkezi'nde ilk olarak Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Dünya Bankası yıllık toplantılarının yapılacağı, toplantıya yaklaşık 20 bin kişinin katılmasının beklendiği vurgulandı.

330 MİLYON LİRAYA MAL OLDU
Açıklamaya göre, temeli 14 Şubat 2008 tarihinde atılan ve 7 katı yer altında, 5 katı yer üstünde inşa edilen kongre merkezi 330 milyon TL'ye mal oldu. Son sistem teknolojinin kullanıldığı ve canlı yayın ile simultane çeviri odalarının da olduğu merkezde 3 bin 500 kişilik çok amaçlı salon dışında 500 metrekare ile 1300 metrekare arasında değişen farklı büyüklüklerde 5 adet salon bulunuyor. IMF toplantısı için 1000 adet 20 metrekare büyüklüğünde çalışma ofisi oluşturuldu. Sembol ve Taca İnşaat tarafından yapılan İstanbul Kongre Merkezi'nde, 850 araç kapasiteli bir otopark kullanıma sunulacak. Bölgede yer alan Harbiye Açık Hava Tiyatrosu su ise aynen korunarak, yeni bir sanat ve kültür merkezi anlayışıyla denize açılan meydan konseptinin oluşturulduğu vurgulandı. o AA

Bölgedeki trafik yeraltına indirildi
19 bin metrekarelik alanda inşa edilen İstanbul Kongre Merkezi'ni trafikten arındırmak ve bütünlüğü sağlamak için bir tünel de yapıldığı belirtilen açıklamada, tünelin üzerinde çok amaçlı sergi alanlarının oluşturulduğu kaydedildi. 485 metrelik tünel yapıldı. Sadece acil durumlar için servis yolu bağlantısının yapılacak.
Star

Harbiye Kongre Vadisi, yarın açılıyor!

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

`En büyük kongre merkezi' açılıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen ve "Türkiye'nin en büyük kongre ve kültür merkezi" olduğu bildirilen "İstanbul Kongre Merkezi" açılıyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından bugün açılacak merkezde ilk olarak, 20 bin kişinin katılması beklenen Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Dünya Bankası yıllık toplantıları yapılacak.
Temeli 14 Şubat 2008'de atılan ve 7 katı yer altında, 5 katı yer üstünde, 19 bin metrekarelik alana inşa edilen kongre merkezi 330 milyon TL'ye mal oldu.
Canlı yayın ile simültane çeviri odalarının da olduğu merkezde 3 bin 500 kişilik çok amaçlı salon dışında, farklı büyüklüklerde 5 adet salon bulunuyor. IMF toplantısı için de 1000 adet 20 metrekare büyüklüğünde çalışma ofisi oluşturuldu. İstanbul Kongre Merkezi'nde yeniden inşa edilen Muhsin Ertuğrul Sahnesi ile Açık Hava Tiyatrosu'nun yanı sıra çok amaçlı salonlar da yer alıyor.
Milliyet


Geri Dön