24 / 04 / 2024

Harvey Nichols, Ankara Kentpark AVM'de açıldı!

Harvey Nichols, Ankara Kentpark AVM'de açıldı!

Demet Sabancı-Cengiz Çetindoğan çifti, Harvey Nichols'ın ikinci mağazasını Ankara'da açtı



Yaklaşık 1.5 yıl önce Unitim'den devraldıkları İngiliz lüks devi Harvey Nichols'ın ikincisini  Ankara  Kentpark Alışveriş Merkezi'nde açan Demet Sabancı-Cengiz Çetindoğan çifti, İstanbul'dan özel kaldırdıkları uçakta Ankara sosyetesiyle İstanbul sosyetesini biraraya getirdi. İstanbul mağazasından memnun oldukları için ikinci mağazayı açma kararı aldıklarını belirten Cengiz Çetindoğan, "1 yılda satışları yüzde 20 oranında artırdık. Ankara'da gerçek anlamda bir department store yoktu. Biz o açığı dolduracağız" dedi. Mağazada sergilenen tüm koleksiyonların İstanbul'daki mağazayla aynı olduğunu dile getiren Çetindoğan, kendilerine ait yaklaşık 15 markanın halihazırda Ankara'da satıldığını ve pazarı bilerek Ankara'ya girdiklerini söyledi. Üçüncü mağazayı Antalya'da açmak istediklerini, İstanbul Anadolu yakasında da yer baktıklarını belirten Çetindoğan, "İstanbul'daki satışların yüzde 40'ının Ankara Harvey Nichols'ta yapılmasını bekliyoruz" dedi. Bu arada 4 bin 100 metrekarelik mağazada İpekyol'un üst segment markası Machka da stand açacak.

BEKLEME LİSTESİ FALAN YOK
Harvey Nichols 2006 yılında açıldığında randevu için bekleme listeleri oluştuğu yönündeki açıklamalarla ilgili de yorum yapan Çetindoğan, "1.5 yıldır Harvey Nichols'ı yönetiyoruz ve bekleme lsitesiyle hiç karşılaşmadık. Zaten söylenenlere değil fiile bakmak lazım. Pek çok şey söylentiden ibaret olabiliyor" dedi.

DEMSA'NIN FİNANSAL DURUMU İYİ
Açılışa katılan Harvey Nichols CEO'su Joseph Wan sorularımızı yanıtladı. Unitim'den sonra Demsa ile çalışmaktan memnun olduklarını dile getiren Wan, Demsa Grubu'nun finansal açıdan güçlü olmasının markanın yaygınlaşması ve büyümesi için büyük bir avantaj yarattığını söyledi. Demsa'nın lüks pazarda Brandroom markasıyla büyüdüğünü ve grubun lüks pazarına inandığını dile getiren Wan, "Bugün Avrupa'da bütün lüks markalar zorluk yaşarken Türkiye'deki lüks pazarı büyüyor. Pazar küçük ama büyüme potansiyeli büyük" dedi.

BALMAİN TİŞÖRT 10 BİN TL'YE RAFTA
Bir külotlu çorabın 105 liraya satıldığı mağazada en pahalı ürünler Balmain markasına aitti. Balmain marka bir ceket 9 bin 125 TL'ye satılırken parçalanmış efektli tişört ise 9 bin 795 lira olarak etiketlendi
Sabah/Pınar Çelik

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

İstanbul ilk 5'e girdi, dünyadaki 13'üncü mağazasını Ankara'da açtı

Dünyanın en lüks mağaza zincirlerinden Harvey Nichols, 2 yılın ardından dünyadaki 13'üncü, Türkiye'deki 2'nci mağazasını Ankara'da açtı. Harvey Nichols CEO'su Joseph Wan, 2011'e kadar dünyada başka mağaza açmayacaklarını söyledi.

HARVEY Nichols, 2006 yılında Kanyon'da açtığı mağazasının ardından Türkiye'deki ikinci mağazasını Ankara Kent Park alışveriş merkezinde açtı. Türkiye'ye Unitim ile birlikte gelen Harvey Nichols, Mart 2009'da Demsa Group'a devrolmuştu. Ekonomik krizin de etkileriyle tüm dünyada yaklaşık 2 yıldır hiçbir mağaza açmayan Harvey Nichols şeytanın bacağını Ankara ile kırdı. 2010 yılında başka mağaza planları olmadığını belirten Harvey Nichols CEO'su Joseph Wan, Kent Park'taki açılışta sorularımızı yanıtladı.
İstanbul ilk 5'te
* Ankara ya da İstanbul'da ikinci bir mağaza hedefiniz çok yeni değil aslında ama planlanandan uzun sürdü. Neden böyle oldu?
- İstanbul'da 2006 yılında açılış yaptık. Mağaza ilk 18 ay muazzam iş yaptı. Sonra hepimizin bildiği malum kriz... Lehman Brothers'ın çöküşü... Ve sonraki bir yıl çok kötüydü. O zamanki ortağımız Harvey Nichols projesinden vazgeçti ve Demsa bizi devraldı. Demsa finansal olarak çok güçlü, agresif büyüme planları var. Hemen sermaye enjekte ettiler. İleriye götürmek için kararlı ve tutkululardı. Ama tabii ki öncelik İstanbul mağazasının biraz daha derlenip toparlanmasıydı. Sonra sıra Ankara mağazasına geldi.
* Devir işleminin ardından İstanbul mağazası nasıl bir performans gösterdi?
- 2009 yılının tamamına baktığımızda beklentinin çok üstünde bir performans gösterdi. Demsa'ya geçtikten sonra ciroda yüzde 20 artış var. 2010 yılı performansı da oldukça iyi. İstanbul en hızlı büyüyen 5 mağazamız arasında.
Ankara ödül gibi geldi
* İstanbul'da ikinci mağaza yerine neden Ankara?
- Aslında biz Londra'dan, İstanbul Anadolu yakasında mağaza açılmasını destekliyorduk fakat Demsa Ankara'da ısrarcı oldu. Ankara bir fırsat aslında. Başkentte büyükelçilikler, yabancı diplomatlar var. Bu elçiliklerin ziyaretçileri, siyasetçiler... Sosyal hayat İstanbul'dakinden farklı ama burada daha farklı hayat süren insanlar da müşterimiz.
* İstanbul'a gelirken, zengin Türkler'in yüzde 5'i yeter demiştiniz. Ankara'da yüzde kaç sizin için yeterli olur?
- 4.5 milyon nüfuslu Ankara'da da nüfusun yüzde 5'i bizim mağazamıza gelse yeter.
* İstanbul Anadolu yakasında hâlâ mağaza planı var mı?
- Evet bu niyetimiz hâlâ var ama yerine ve zamanına Demsa karar verecek.

Kurdeleyi Şimşek kesti

Demet Sabancı Çetindoğan'ın 29 Nisan'da Başbakan Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın iş, sanat ve cemiyet hayatının önde gelen kadınlarıyla Brüksel'e yaptığı çıkarmada açılış kurdelesini kesmesi için Emine Erdoğan'ı davet etti. Emine Erdoğan halasının vefatı nedeniyle açılışa katılamadı. Açılış kurdelesini Maliye Bakanı Mehmet Şimşek kesti.
Açılış için İstanbul'dan özel uçak kaldırıldı. Açılışa özel olarak erkek konukları `kol düğmesi', kadınlara ise `kitap ayracı' ile Chanel No:5 parfüm ve maskara hediye edildi.
Hürriyet/Demet Cengiz Bilgin

Harvey Nichols başkentte
Türkiye'ye dört yıl önce İstanbul'daki Kanyon AVM'de açtığı mağazaya adım atan lüks markaların kesişme noktası Harvey Nichols'ün ikinci mağazası önceki akşam Ankara'da açıldı

Türkiye'deki ilk yerli ortaklarının Unitim olduğunu, şu anda ise Demsa Group ile yola devam ettiklerini hatırlatan Harvey Nichols CEO'su Joseph Wan, "Demsa lükste büyümeye hevesli. Bir yıl içinde satışlar yüzde 20 arttı, memnunuz" dedi. Demsa Group Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Çetindoğan üç yıl içinde Antalya ve İstanbul'un Anadolu yakasında birer mağaza açmayı planladıklarını söyledi.

Demsa Group Başkanvekili Demet Sabancı Çetindoğan'ın, Brüksel gezisinde Harvey Nichols Ankara'nın kurdelesini kesmesi için söz aldığı Emine Erdoğan, halası vefat ettiği için açılışa katılamadı. Kurdeleyi Maliye Bakanı Mehmet Şimşek kesti. Her sezon 200-300 arasında markanın yer aldığı Harvey Nichols'ta 50-10 bin lira arasında değişen fiyatlarda ürünler dikkat çekti. Mağazadaki en pahalı marka olan Balmain'de 9 bin 125 liraya gömlek, 7 bin 795 liraya pantolon ve 9 bin 795 liraya tişört bulunuyor. Harvey Nichols Ankara'daki en ucuz ürün olan Wolford marka dizaltı çorabın fiyatı ise 50 lira.
Milliyet/Beste Önkol


Geri Dön