19 / 04 / 2024

Hasan Akgün: Binalarda kaygan malzeme kullanılamayacak!

Hasan Akgün: Binalarda kaygan malzeme kullanılamayacak!

Büyükçekmece Belediyesi, ilçe sınırlarında yeni yapılacak olan binaların giriş, koridor ve ortak yürüme alanlarında kaydırmaz malzeme kullanmayanlara yapı kullanma belgesi vermeyecek.



Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün talimatı doğrultusunda İmar Müdürlüğü’nce hayata geçirilen uygulama vatandaşlar tarafından da destek görüyor.

Büyükçekmece Belediyesi İmar Müdürlüğü, ilçe genelinde yeni yapılacak olan tüm binalarda kaydırmaz malzeme kullanma şartı getirdi. Buna göre, binaların giriş, koridor ve ortak kulanım alanlarına döşenecek kaplama malzemesi kaymayı önleyici, tekerlekli sandalye ve koltuk değneği hareketini güçlendirmeyecek standartlarda olacak. Zorunluluk haline getirilen uygulamaya uygun malzeme kullanmayan binalara kesinlikle yapı kullanma izni verilmeyecek. Uygulamaya kamu kurum ve kuruluşlarının binaları da uymak zorunda. Büyükçekmece Belediyesi yeni yapılmakta olan belediye binasında da kaydırmaz zemin malzemesi kullanacak.


"KIŞ MEVSİMİNDE RİSK DAHA DA ARTIYOR"

Konuya ilişkin bir açıklama yapan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Büyükçekmece’de yapılacak olan bina, iş yeri, kamu binalarının tamamına kaydırmaz malzeme kullanılması zorunluluğu getirildiğini ve uygulamaya başlandığını belirterek, "Son yıllarda inşa edilen yapıların girişlerindeki lüks görünümlü kaygan malzemeler çeşitli kazalara yol açabiliyor. Özellikle kış mevsiminde ıslanan kaygan zeminler risk oranını çok daha fazla arttırıyor. Bu durum en çokta engelli vatandaşlarımız açısından ciddi sorun yaratmaktadır. Büyükçekmece Belediyesi olarak, artık ilçe sınırlarında yapılacak olan tüm binalara zorunluluk getirdik. Kaydırmaz kaplama malzemesi kullanmayan yapılara kesinlikle yapı kullanma izni verilmeyecek" dedi.


Hürriyet 


Geri Dön