19 / 04 / 2024

Hasan Altın Sincan için 17 proje hazırladı!

Hasan Altın Sincan için 17 proje hazırladı!

MHP Sincan Belediye Başkan adayı Hasan Altın, yaklaşan 2014 Yerel Seçimler öncesi projelerini açıkladı. Yarım kalan projelerle birlikte 17 proje hazırladıklarını söyleyen Hasan Altın; “En önemlisi Sincan’ımıza bir üniversite gelsin istiyoruz.” dedi...




Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Sincan Belediye Başkan adayı Hasan Altın, yaklaşan 2014 Yerel Seçimler öncesi projelerini açıkladı. Yarım kalan projelerle birlikte 17 proje hazırladıklarını söyleyen Hasan Altın; “En önemlisi Sincan’ımıza bir üniversite gelsin istiyoruz.” dedi.


En önemli projesini Sincan ilçesine üniversite gelmesi olduğunu belirten Altın, Sincan'da bir bölgede bu vakıf üniversitesine arazi tahsisi yapıldığını kaydetti. Altın, "Temelli bölgesinde yarım kalan projelerimizden büyük kısmı yapılmış olan projeler var. Okul projesi var sosyal tesis projesi var. Öncelikli hedefimiz bu yarım kalan projeleri mutlaka yapacağız." şeklinde konuştu.


Öncelikle kendi dönemlerinde yaptıkları ve yarım kalan projeler üzerine bir çivi çakılmadığına dikkat çeken Altın, şöyle devam etti: "Bunlardan birisi Fatih Köprülü Kavşağının yanındaki havuz ve sosyal tesisimiz. İnşallah bu sosyal tesisimizi çok güzel bir sosyal tesis haline getireceğiz. Fatihlilere sözüm şudur ki; kesinlikle bir arsa temini yapılacak ve yine mağdur olan esnaflara büyük bir iş merkezi yapmak istiyorum. Yine Fatih bölgesinde yarım kalan projemiz Belören Dağı. Burayı tekrar ihya etmek istiyoruz. En üstünde sosyal tesisi ve adeta nostaljik bir teleferik yapmayı planlıyorum. Osmanlı Mahallesi'nin üstünde (Şahin Tepesi olarak bilinen ) yaklaşık 40 dönüm kadar bir arazi olduğundan söz eden Altın,"Üstündeki boş arazisi duruyordu. Burayı da inşallah çok güzel bir sosyal ve spor tesisleri ile bütün Sincanlılarımızın hizmetine sunmayı düşünüyoruz Allah nasip ederse."


Bir diğer projesinin de atış poligonu kazandırmak olduğunu belirten Altın, Yenikent’te yapmayı planladıkları atış poligonunun mücavir alan sınırları içinde ve olimpik standartlara uygun olacağını kaydetti. 


 Hasan Altın, "Mahalle konakları yapacağız. Buralarda kadınlarımız günlerini yapıp çeşitli organizasyonlar yapabilecekler. Kına gecesi ve nişan törenleri yapılabilecek. Artı belediyemizin de o mahalle ile sürekli irtibatlı birimler olacak. En büyük projelerimizden biriside Saraycık, Çimşit imar alanının yeniden revize ederek modern bir yeni kent kurmak istiyoruz. Çünkü Sincan da inşaat alanları bitti ve tıkandı. Buraların imar planlarını revize ederek çok katlı otoparkı, yeşil alanı, sosyal donatı alanları mükemmel olan bir şehir kurmak istiyoruz. Ümitköy metrosunun ikinci etabı şeklinde bağlıca üzerinden, Sincan 12.Cadde’den organize sanayi bölgesine kadar metronun gelmesi gerekiyor. Çünkü Fatih Metrosu’nun Sincan’a vereceği hiçbir katkısı yoktur. Bu metronun ikinci etabı Sincan da olması gerekir. Artı Törekent’te sonlandırılan metronun da Yenikent’in üniversite arazisine kadar mutlaka devam ettirilmesi gerekir. Bunlar da tabiî ki büyük şehir veya hükümet projeleri olarak değerlendirilebilir." ifadelerini kullandı.



Bugün


Geri Dön