24 / 04 / 2024

Hasan Can: Gayrimenkul 6-7 yılda bir `pik' yapar

Hasan Can: Gayrimenkul 6-7 yılda bir `pik' yapar

Re/Max 7 Tepe ofisi brokeri Hasan Can, "Türkiye'de gayrimenkul sektörü 6-7 yılda bir pik yapar. 2012-2013 yılı da bence yine gayrimenkulün zirve yılı olacak" diyor



Re/Max 7 Tepe ofisi brokeri Hasan Can, "Türkiye'de gayrimenkul sektörü 6-7 yılda bir pik yapar. 2012-2013 yılı da bence yine gayrimenkulün zirve yılı olacak" diyor
Jeoloji mühendisi olarak çalıştığı maden ocağındaki görevinden istifa ederek geldiği İstanbul'da, hiçbir semti bilmezken kendine `gayrimenkul danışmanı' olarak bir gelecek planı oluşturan Hasan Can, bugün, Remax Türkiye'nin yaklaşık 1500 gayrimenkul danışmanı içinde en fazla konut satış geliri elde eden danışman. Hasan Can, Türkiye'de 6-7 yılda bir gayrimenkul sektörünün pik yaptığını belirtiyor ve 2012- 2013 yıllarının gayrimenkulün pik yılları olacağını iddia ediyor.
Lüks villa, lüks daire ve rezidans, yalı gibi özel mülklerde uzmanlaşan Re/Max 7 Tepe ofisi brokeri Hasan Can, 8 yıl madencilik sektöründe aktif olarak çalıştıktan sonra gayrimenkul sektörüne geçen ve yaklaşık 8 yıldır birçok ödül alan başarılı bir gayrimenkul profesyoneli. Beykoz'da Beykoz Konakları ve Acarkent gibi iki elit sitede uzmanlaşan Hasan Can, "Benim uzmanı olduğum bölgede, yaklaşık 1 dönüm arsa içindeki lüks villalar bile metrekaresi iki bin dolardan işlem görüyor. Fakat İstanbul'da daha yeni gelişen bölgelerde bile metrekaresi 2-3 bin dolara daireler satılıyor. Bu anlamda kendi çalıştığım bölgenin potansiyeline inanıyorum" diyor.
Stoklar da eriyecektir
Bugün metrekaresi 1900-2000 dolardan müstakil villa bulmanın mümkün olduğu Acarkent ile metrekaresi 4-5 bin dolara villaların olduğu daha elit Beykoz Konakları'nda gerçek değerin daha fazla olması gerektiğini düşünen Hasan Can, "Bugün 2 bin dolar olan metrekare fiyatlarının, 2-3 yıl içinde 3 bin dolar olduğunu göreceğimize inanıyorum. Zaten Türkiye'de gayrimenkul sektörü 6-7 yılda bir pik yapar. 2012-2013 yılı da bence yine gayrimenkulün zirve yılı olacak. Stoklar eriyecek. BU bölge de prim yapacaktır" diye konuşuyor.
Ali Öztürk / Hürriyet Seri İlanlar

Geri Dön