19 / 04 / 2024

Hasan Rahvalı kimdir?

Hasan Rahvalı kimdir?

Ağaoğlu Grup CEO’su Hasan Rahvalı kimdir? Hasan Rahvalı ne zamandan beri Ağaoğlu Şirketler Grubu ile çalışıyor? İşte Ağaoğlu Şirketler Grubu Genel Müdürü Hasan Rahvalı'nın biyografisi...



Hasan Rahvalı kimdir?

Hasan Rahvalı, 1944 yılı Balıkesir doğumlu. 1988’den itibaren Ali Ağaoğlu’nun sağ kolu olarak görev yapan Hasan Rahvalı, bugün Ağaoğlu Şirketler Grubu Genel Müdürü. 


Hürriyet Gazetesi’ndeki görevinden Ağaoğlu Grubu’na geçiş yapan Hasan Rahvalı, Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunu.


Hasan Rahvalı 1985-1988 yıllarında Hürriyet Ofset Matbaacılık ve Gazetecilik A.Ş.'de muhasebe müdürlüğü ve Avrasya Danışmanlık A.Ş.'de Genel Müdürlük yaptı.


1988 yılında Ağaoğlu Şirketler Grubu’na mali işler koordinatörü olarak katılan Hasan Rahvalı grupta 2000 yılına kadar çeşitli görevler üstlendi. 


Hasan Rahvalı, eğitim, kültür ve sosyal amaçlı çeşitli vakıf ve derneklerde yönetim kurulu üyesi ve başkanlık görevlerini üstlenmiştir. İstanbul İnşaatçılar Derneği geçmiş dönem yönetim kurulu üyeliği görevinde bulunmuştur. Halen Kabataş Eğitim Vakfı mütevelli heyet Üyesi ve Konutder Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği kurucu üye ve Yönetim Kurulu Üyesi. 


Hasan Rahvalı evli ve 4 çocuk babasıdır.


Ağaoğlu Şirketler Grubu:

Ağaoğlu Şirketler Grubu ilk olarak 1981 yılında Akdeniz İnşaat ile sektöre giriş yaptı. İnşaat, gayrimenkul, enerji ve turizm alanında faaliyet gösteren Ağaoğlu Şirketler Grubu, bugüne kadar 30 binden fazla konut inşaatı tamamladı. 1988 yılından itibaren de turizm sektörüne giriş yapan Ağaoğlu Şirketler Grubu, birçok otel projesine imzasını attı.


1988 yılından bu yana turizm sektöründe de yer alan Ağaoğlu Şirketler Grubu, Uludağ My Resort Otel ve 2011 yılı içerisinde bünyesine kattığı Kartanesi Otel’in yanı sıra şehir otelciliğinde de İstanbul'daki My City Otel ve My Village Residence ile hizmet vermekte. Bodrum'da yapımına başlanan yeni proje, barındırdığı 4 otel, golf sahaları ve villalar ile Ağaoğlu Turizm Şehri, Türkiye'nin en büyük turizm kompleksi olacak.


Enerji alanında da faaliyet gösteren Ağaoğlu Şirketler Grubu, özellikle yerli, doğal ve temiz enerji kaynağı olan rüzgâr, hidroelektrik ve jeotermal enerji projelerine öncelik vererek bu projeler için 1 milyar Euro tutarında yatırımı programına aldı.


Ağaoğlu Enerji Grubu ilk rüzgar enerjisi santrali olan 33 MW kapasitesindeki Mersin RES’i ve yine 93 MW kapasitesindeki Şah RES’i kısa sürede devreye aldı.2011 yılı içerisinde Gökçeada RES ve Tatlıpınar RES ihalelerini, Türkiye’de bugüne kadar rüzgar yatırımı için verilen en yüksel bedel ile kazandı. 2015 yılı sonuna kadar 1.000 MW’lık kurulu güce ulaşmayı hedefleyen Ağaoğlu, Bugünkü Türkiye Rüzgar enerjisi kurulu gücü olan 1.600 MW’lık kapasitenin artışında önemli bir rol üstlenerek 492 MW’a erişti.


Ağaoğlu Grup Şirketleri:

İnşaat sektörü

-Akdeniz İnşaat ve Eğitim A.Ş.

-Eltes İnşaat Tesisat Sanayi ve Ticaret A.Ş. -

-Ağaoğlu Gayrimenkul Yatırım A.Ş.


Enerji sektörü

-Deryalar Elektrik Üretim A.Ş.

-Marmarares Elektrik Üretim A.Ş.

-Üçgen Seferihisar Rüzgar Enerjisi Elektrik Üretim A.Ş.

-Durusu Enerji Üretim A.Ş.

-Yedisu Enerji Elektrik Üretim Ltd. Şti.

-Optimum Enerji Üretim A.Ş.

-Amaden Madencilik Sanayi A.Ş.

-Ağaoğlu Enerji Üretim A.Ş.

-GA Elektrik Enerjisi Üretim Satış A.Ş.

-Ağaoğlu Enerji Toptan Satış A.Ş.

-Aydınlık Enerji Üretim A.Ş.

-Bakır Enerji Elektrik Üretim A.Ş.


Turizm sektörü

-Uludağ Tur

-My City Hotel

-My Resort Uludağ

-My Mountain Uludağ

-Kuşaklıkaya Turizm İşletmeleri ve Ticaret A.Ş.

-Ağaoğlu Turizm ve İnşaat A.Ş.

-My Club


Türkiye'de en çok Ruslar ev aldı!
Ağaoğlu, İstanbul Finans Merkezi'nde sukuk ihracı yapacak!
Tebernüş Kireçci, Emlak Kulisi'nde Hasan Rahvalı'yı ağırladı!



Geri Dön