29 / 03 / 2024

Hasan Vahdi Bingöl'ün evine icra geldi!

Hasan Vahdi Bingöl'ün evine icra geldi!

Vahdettin Köşkü’ne komşu köşkte yaşayan iş adamı Hasan Vahdi Bingöl, hayatının şokunu yaşadı. Bingöl’ün avukatı, 50 milyonluk servetini vekalet yoluyla başkalarına sattı. Avukatın oyunu, köşke haciz gelince ortaya çıktı.



İstanbul’daki akıl almaz dolandırıcılık olayının kurbanı Çengelköy’de Cumhurbaşkanlığı Misafirhanesi olarak kullanılan ve Vahdettin Köşkü olarak da bilinen köşkün yanında oturan emekli iş adamı Hasan Vahdi Bingöl oldu. Bugün Gazetesi'nin haberine göre, Bingöl’ün 15 yıllık avukatı Ali Haydar G. “Tapularında problem var. Onları halletmem için bana vekalet vermen gerekiyor” diyerek vekaletleri üstüne aldı. Yaklaşık 50 milyon TL değerindeki 23 gayrimenkulü 4 yıl içinde sattı. Aynı zamanda Bingöl’e birçok senet imzalattı ve bu senetleri farklı kişiler üzerinden icraya koydu. Avukat Ali Haydar G’nin, eve gelen tebligatları iş adamından gizlemesi için bakıcıyla bir ev karşılığında anlaştığı ileri sürüldü. Avukatın 20 adamıyla yaptığı dolandırıcılık icra memurlarının eve gelmesiyle ortaya çıktı.



İCRA GELİNCE ANLADI

Çengelköy’deki köşkünde yaşayan 82 yaşındaki iş adamı Bingöl, yaşanan büyük vurgunu evine gelen icra memurlarını görünce anladı. Bingöl, 85 milyon lira olan köşkünden geri kalan tüm mal varlıklarının satıldığını ise avukatları ile gittiği tapu müdürlüğünden öğrendi. Bingöl bunun üzerine gayrimenkullerinin geri verilmesi talebiyle Anadolu Adliyesi’ne başvurdu.


Ali Haydar G’nin hemşehrisi olduğunu söyleyen Bingöl, “O benim memleketlim. Annesini de tanıyorum, minnacık bir çocuktu. Onu Allah ıslah etsin diyorum” dedi.



Hürriyet


Geri Dön