25 / 04 / 2024

Hasankeyf'te yaşayan vatandaşlar tahliye için isteklerini açıkladı!

Hasankeyf'te yaşayan vatandaşlar tahliye için isteklerini açıkladı!

Eski yerleşim birimini terk etmemeye kararlı olan Hasankeyflilerin isteğini açıklayan Belediye Başkanvekili Abdullah Tarhan; “İsteklerimizin yerine getirilmesini istiyoruz. Aksi taktirde tarihi dokunun olduğu yeri terk etmeyeceğiz” dedi.



HASANKEYFLİLERE ÖNCELİK TANINSIN

Eski yerleşim biriminde oturmaya kararlı olan 3100 nüfuslu Hasankeyf’te, ilçe sakinlerinin isteklerini kamuoyuna duyuran Belediye Başkanvekili Abdullah Tarhan; “10 maddelik isteğimiz yerine getirilmezse eski yerleşim birimini terk etmeyeceğiz” dedi. Başkanvekili Tarhan, istekleri şöyle sıraladı; “Yeni yerleşim alanında ev fiyatları Ilısu köyü gibi ayrı fiyat. Ayrı metrekare, aynı 5 yıl ödemesiz. 20 Yıl taksit. İstenilen konut türü 3+1 müstakil. İsteyen her Hasankeyfliye ev. Yapılan evler ve binalar daha bitmeden dökülmekte. Kontrolün ciddi yapılması yerlerinden edinen insanlar için kamu kurum ve kuruluşlarına Hasankeyflilerin istihdam edilmesi. İşyerleri sahipleri ve kiracılara ayrı ayrı işyeri yapılması. Mecburi olarak ya çocuğun eğitimi için ikametini Batman’a veya başka bir yere giderin hak sahibi yapılması.”


“YUSUFELİ’YE TANINAN BİZE TANINSIN”

Tarhan, şöyle devam etti; “Kamulaştırma işi, Yusufeli ilçesine verilen Kamulaştırma bedelinin aynen Hasankeyf’e uygulanması. Hasankeyf Belediyesinin gayrimenkulleri arasında bulunan tarihi yapıların sırada arsa fiyatları gibi 5.30 fiyat biçilmiş. Buna benzer tarihi yapılarına Mardin’de kamulaştırılmış bu gibi yapılara. 850 ile 1350 fiyat biçilmiş aynen uygulanması. Bununla ilgili emsal kararlar bulunmaktadır. Yeni yerleşimde yapılacak bina, yol ve diğer yapıların ciddi bir şekilde kontrol edilmesi.” Öte yandan taleplerini daha önce de bilim kurulan bildirdiklerini belirten Tarhan, Hasankeyflilere önceliğin verilmemesi halinde eski yerleşim birimlerini terk etmeyeceklerini söyledi.  



Batman Çağdaş


Geri Dön