26 / 04 / 2024

Hasarlı bina sahiplerinin hakları neler?

Hasarlı bina sahiplerinin hakları neler?

Yaşanan depremler nedeniyle kentsel dönüşümün önemi bir kez daha hatırlandı. Zarar gören binaların yenilenmesi hakkında bilgi veren Avukat Senem Kiraz, hasarlı binalarda oturan vatandaşların hakları hakkında da açıklama yaptı.



2020 yılında yaşanan depremler nedeniyle kentsel dönüşüm çalışmaları kaçınılmaz oldu. Milliyet'te yer alan habere göre; kentsel dönüşüm kapsamı dahilinde taşınmaz sahiplerinin hakları olduğunu söyleyen Avukat Senem Kiraz bilinmeyenleri anlattı.

Hasarlı bina sahiplerinin hakları neler?

Depremde oturdukları ev ve işyerleri ağır şekilde hasar gören veya yıkılan taşınmazda kiracı olanlara ve maliklere devlet tarafından kanun gereği ilk etapta maddi yardım yapıldığını belirten Kiraz, 6306 sayılı Kanunun sağladığı harç muafiyetleri, kredi ve faiz avantajı, kira yardımının hak sahipleri için önemli bir avantaj olduğunu aktardı. Orta derecede hasar gören binaların 1 yıl içinde güçlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Kiraz, devlet tarafından kanuni şartları sağlayan hak sahiplerine güçlendirme kredisi verildiğini ve güçlendirme yapılmayan binaların yıkılabileceğini de belirtti.

Kiraz, deprem sebebiyle zarar gören binalarda kat maliki ve müteahhittin bir takım sorumlulukları olduğun da vurguladı. 
O ilçede tüm binalara kentsel dönüşüm izni verildi!


Geri Dön