25 / 04 / 2024

Hasta yakınlarından CarrefourSA'ya protesto

Hasta yakınlarından CarrefourSA'ya protesto

Büyük bölümü tekerlekli sandalyeli hastalardan oluşan grup, protestoda "Hastanemizi geri istiyoruz" ve "Engelsiz yaşam istiyoruz" şeklinde sloganlar atarak yolu trafiğe kapattı



İstanbul Fizik Tedavi Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavisi süren hasta ve hasta yakınları ile bazı engelli dernekleri, hastanenin bir blokunu tahrip ettiği 140 hasta yatağı, 2 laboratuvar, 2 hidroterapi havuzu ve 35 yataklı çocuk servisinin faaliyet dışı kaldığı gerekçesiyle CarrefourSA alışveriş merkezini protesto etti. 
 
Büyük bölümü tekerlekli sandalyeli hastalardan oluşan grup, protestoda "Hastanemizi geri istiyoruz" ve "Engelsiz yaşam istiyoruz" şeklinde sloganlar atarak yolu trafiğe kapattı. CarrefourSA inşaatının sebep olduğu zemin kaymasından dolayı hastanenin A bloku boşaltılmıştı. Tedavi olması gereken birçok hastaya aylar sonrasına sıra verilmiş, A bloktaki laboratuvarlar ve mikrobiyoloji bölümü, B bloka taşınmıştı. Ardından B blok da hasar görmüş, alışveriş merkezi yöneticileri sorunu çözeceklerini belirtmiş, mahkemeler yapılmış fakat hiçbir gelişme kaydedilememişti.
Zaman

Geri Dön