28 / 03 / 2024

Hatay kentsel dönüşüm toplantısı tartışmalı geçti!

Hatay kentsel dönüşüm toplantısı tartışmalı geçti!

Hatay’ın Antakya ilçesinde bulunan Emek ve Aksaray mahallelerini kapsayan 35 hektarlık alanda yapılacak olan Kentsel Dönüşüm Projesi tanıtım toplantısı tartışmalı geçti.



Hatay’ın Antakya ilçesinde bulunan Emek ve Aksaray mahallelerini kapsayan 35 hektarlık alanda yapılacak olan Kentsel Dönüşüm Projesi tanıtım toplantısı tartışmalı geçti. Antakya Emek Mahallesi Semt Pazarında düzenlenen toplantıda mağdur olduklarını ileri süren vatandaşlar gerginliğe neden oldu. Zabıta ekipleri, polisten takviye isteyerek olası bir olaya karşı tedbir alındı. Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, gerçekleştirilecek olan Kentsel Dönüşüm Projesinde 20 bin metrekare yeşil alan olacağını söyledi.


Yeşil alanın yanındaki evlerinin ucuza alınarak mağdur edildiğini söyleyen vatandaşlara bilgi veren Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, “Bizim amacımız sizlerin hayır duasına ortak olmak. İtirazı olan her bir kardeşimize 1+1 düşündük. Küçük daire verelim diye. Kimse küçük daire istemedi. Hemen projede düzeltme yaptık. Sizlerin anlamakta zorlandığı, sizlerin merak ettiği ya da beklentinizin altında bir durum olabilir. Onları anlatacağız. Sonuç itibariyle sizlerin rızası varsa bu işi yapacağız. Rızası yoksa yapmayacağız. Dolayısıyla bu konuyu detaylı bir şekilde konuşacağız. Gerekirse her bir kardeşimizi, her bir hak sahibini tek tek durumu detaylı bir şekilde bıkmadan anlatmak bizim vazifemiz. Bütün kardeşlerimizin itirazlarını Antakya Belediyesi’nde ben tek tek ilgileneceğim. Her bir kişiye ayrı ayrı bilgi vereceğim. Yeri gelirse ev ev gezip projeyi anlatacağım” dedi.


Ak Parti Hatay Milletvekili Fevzi Şanverdi ise bu projeyi sokak sokak, cadde cadde paylaşmanın boyunlarının borcu olacağını ifade ederek, "İstenmediği yerde biz bu projeyi hayata geçirmeyiz. Bunu da böyle bilin" diye konuştu. Emek Mahallesi sakinlerinden Mustafa Özel ise projenin güzel olduğunu ama halkın mağdur edildiğini belirtti. Özel, “Herkes bu projeyi beğeniyor. Biz de güzel bir yerde yaşamayı isteriz. Ancak milletin hakkı verilmemektedir. Mağdur olunmaktadır. Mağduriyetin giderilmesi bağırarak çağırarak halledilemez. Bu proje çok güzel. Hoşumuza gidiyor sağolun” ifadelerine yer verdi. Zabıta ekipleri, polisten takviye isteyerek olası bir olaya karşı tedbir alındı.


Milliyet 




Geri Dön