27 / 04 / 2024

Hatay Kırıkhan'a spor salonu ve yüzme havuzu yapılacak mı?

Hatay Kırıkhan'a spor salonu ve yüzme havuzu yapılacak mı?

Hatay ve ilçelerinde bir dizi ziyaret gerçekleştiren Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, özellikle gençlere yatırım yapmaya devam edeceklerini söyledi.



Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, çeşitli inceleme ve ziyaretlerde bulunmak üzere Hatay'a geldi. Kırıkhan ilçesindeki Beyazıt-ı Bestami Türbesi'ni ziyaret eden ve Cuma namazını burada kılan Bakan Kılıç, partililerle yemek yedi ve belediyeyi ziyaret etti. Başkan Ayhan Yavuz'un, 3. Ligde mücadele eden Kırıkanspor'a destek istemesine olumlu bakan Kılıç, Kırıkhan'a spor salonu ve yüzme havuzu sözü verdi. Başkan Yavuz, belediyeye ait 10 dönümlük arsayı Kredi ve Yurtlar Kurumu'na bağışladıklarını belirterek arsanın tapusunu Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'a teslim etti. 


SPOR TESİSLERİNİ İNCELEDİ 

Kılıç, yapılması planlanan 2 bin kişilik Kırıkhan Kapalı Spor Salonu'nun arsasında incelemelerde bulundu. Hatay Valisi Ercan Topaca'dan çalışmalar hakkında bilgi alan Bakan Kılıç daha sonra ilçe stadının soyunma odalarını gezdi.Kırıkhan Gençlik Merkezi'nde çiçeklerle karşılanan Bakan Kılıç burada sınavlara hazırlanan öğrencilerle sohbet etti. Bakan Kılıç, Mustafa Kemal Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde tedavi gören Vali Ercan Topaca'nın oğluna 'geçmiş olsun' ziyaretinde bulunduktan sonra Antakya'ya geçti. Buz pateni pistinde incelemelerde bulunan Kılıç, Hatay Valiliği'ni de ziyaret ederek Vali Ercan Topaca'dan brifing aldı. 


YATIRIMLAR DEVAM EDECEK 

Burada açıklamalarda bulunan bakan Akif Çağatay Kılıç, Bakanlık olarak Hatay'a yatırım yapmaya devam edeceklerini söyledi. Kılıç, şöyle konuştu: "Tabi Hatay her yönüyle her açıdan her ilçesiyle tarihi önemi bir ilimiz. Bu anlamda bizim Hatay'a daha önceki ziyaretlerimizde de temin ettiğimiz yatırımlarımız var. Hızlı bir şekilde yatırımlara devam edecek. Hatay'a olan yatırımlar birçok alanda devam ediyor. Yapacağımız değerlendirmelerle daha önce planladığımız futbol, basketbol ve voleybol sahasından oluşan üçlü kompleksimizden büyük bir geri dönüş aldık. Bunlara da devam edeceğiz" 


SPORCULARLA BİRLİKTE

Hatay'ın başarılı futbolcularıyla akşam yemeğinde buluşan ve sporcularla birlikte günün anısına fotoğraf çektiren Bakan Kılıç, gençlere yatırım yapmanın öneminden bahsetti.


Sabah  Güney


Geri Dön