27 / 04 / 2024

Hatay'da afetzedelere konutları dağıtıldı

Hatay'da afetzedelere konutları dağıtıldı

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı tarafından Hatay'ın merkeze bağlı Saraycık mevkisine yaptırılan 113 afet konut sahiplerine teslim edildi



Bayındırlık ve İskan Müdür Vekili Mehmet Ziroğlu, törende yaptığı konuşmada, 1997 yılında meydana gelen depremde evleri zarar gören 96, 1998 yılında kaya düşmesi sonucu evlerinde hasar oluşan 14 ve 2001 yılında meydana gelen sel felaketinde evleri oturulamaz hale gelen 3 kişiye verileceğini, birinin ise boş kalacağını söyledi.

Ziroğlu , 4 katlı binalardaki konutların her birinin 47 bin 368 liraya mal olduğunu, projenin 6 milyon 67 bin TL'ye tamamlandığını ifade etti. Ziroğlu, konutları yüklenici firmadan 3 Ağustosta teslim aldıklarını ve gerekli işlemlerin yapılmasından sonra hak sahiplerine dağıtmaya hazır hale getirildiklerini belirtti.

Daha sonra, Vali Mehmet Celalettin Lekesiz, ilk kurayı çekerek Lütfüye Toksöz ve Durmuş Sağlam'a anahtarlarını teslim etti. Lekesiz, burada bulunan vatandaşlarla bir süre sohbet etti. Törene, Antakya Belediyesi Başkan Vekili Aytaç Kınay, Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Rektörü Prof. Dr. Şerefettin Canda ve vatandaşlar katıldı.

AA


Geri Dön