26 / 04 / 2024

Hatay'da tramvay hattı projeleri için çalışmalar başladı! 

Hatay'da tramvay hattı projeleri için çalışmalar başladı! 

Hatay Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde ulaşım ağını genişletmek için raylı sistem çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. 



Hatay'da ulaşım ağını büyütmek ve iyileştirmek için yoğun mesai harcayan Büyükşehir Belediyesi, raylı sistem için yürüttüğü çalışmalara devam ediyor.

Milliyet'te yer alan habere göre; geçtiğimiz ay İstanbul Büyükşehir Belediyesi Metro İstanbul AŞ. heyetini ağırlayan Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) yetkilileri, mega kentteki raylı sistem çalışmalarını yerinde görmek için İstanbul’a ziyarette bulundu.

Hatay da tramvay hattı projeleri için çalışmalar başladı! 

HBB Genel Sekreter Yardımcı Bülent Ok, HBB Ulaşım Daire Başkanı Nuri Baycan ve raylı sistem projesinde çalışan HBB mühendisleri, İBB’nin Esenler ve Alibeyköy yerleşkesinde inceleme yaparak modern ve nostaljik tramvaylar hakkında yetkililerden bilgi aldı. HBB’li yöneticiler, İBB Genel Sekreter Yardımcısı İ. Orhan Demir ve Metro İstanbul AŞ. Genel Müdürü Özgür Soy tarafından ağırlandı ve Metro AŞ. tasarım örneklerini inceleyerek istişarelerde bulundu.

İncelemeler ve görüşmeler arından açıklama yapan Özgür Soy, “En yakın zamanda imzaları atarak Hatay’ı tramvay projesine kavuşturmak için sabırsızlanıyoruz” dedi.

Hatay Reyhanlı'ya millet bahçesi müjdesi!


Geri Dön