26 / 04 / 2024

Hava Kent Konut Yapı Kooperatifi yeni konut yatırımlarını hızlandırdı!

Hava Kent Konut Yapı Kooperatifi yeni konut yatırımlarını hızlandırdı!

Hava Kent Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Çavuş, şirketin yeni yatırımlarıyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.



Türkiye'de ortaya çıkan sosyal konut ve kooperatif algılarının dışında yeni konsept ve tarzlarda konutlar inşa ettiklerinin altını çizen Çavuş, gelecek projelerle ilgili de bilgi verdi. 

Yoğun talep gören kooperatif projelerinin ardından yine Arnavutköy Taşoluk'ta 125 konutun yer aldığı 2. projelerine başladıklarına dikkat çeken Çavuş, bu projeye ek olarak yine Arnavutköy Haraçı Mahallesi’nde 150 konutluk, Anadolu Yakası’nda Sancaktepe Samandıra mevkiinde 150 konutluk ve Tuzla Aydınlı'da 120 konut bulunan projelere de bu sene başlamayı öngördüklerini belirtti. 

Hava Kent Konut Yapı Kooperatifi yeni konut yatırımlarını hızlandırdı!

"Düşük peşinat ve taksit şartları ile üyelerimize 2+1, 3+1 ve 4+1 daire tipleri ile konut üretiyoruz" açıklamasında bulunan Çavuş, projede metrekare maliyetlerinin bugünün koşullarıyla 12 bin lira seviyesinde olduğuna vurgu yaptı. Kooperatiften 1 kişinin en çok 2 konut alabildiğini dile getiren Erkut Çavuş, böylece gerçekten konut sahibi olmak isteyenlere fırsat verildiğini aktardı. 

Ödeme şartlarına ilişkin de dikkat çeken açıklamalar yapan Erkut Çavuş, Hava Kent olarak kamu ve özel bankalarla anlaşmaya imza attıklarını; böylece hem kooperatif üyesinin garantiye alındığını hem de taksitli alımlarda kredi fırsatı sunulduğunu belirtti. Kişilerin, kooperatif ortağı olan özel ya da devlet bankalarından piyasa oranlarından düşük konut kredisi kullanarak 120 aya ulaşan vadelerle ödemelerini yapabildiklerinin altını çizen Çavuş, yoğun talep gelmesi sebebiyle Muğla, İzmir ve  Ankara  gibi kentlerde de arsa geliştirmeye başladıklarını belirtti. Erkut, yakın sürede bu bölgelerde de konut projelerine start vereceklerini müjdeledi. 

Yükselen ev fiyatları kooperatiflere talebi artırdı!


Geri Dön