20 / 04 / 2024

Haydarpaşa Garı ihalesi yapıldı!

Haydarpaşa Garı ihalesi yapıldı!

TCDD, Haydarpaşa Garı'nın "kültür ve sanat etkinliklerinde kullanılmak üzere" kiralamak için ihale yapıldı...



Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD), Haydarpaşa Garı'nın atıl durumda olan depo sahaları bölgesini "kültür ve sanat etkinliklerinde kullanılmak üzere" kiralamak için ihale yapıldı ve ihaleye 4 şirket katıldı. İhaleye katılan bir şirket kriterleri sağlayamadığı için elendi. Bir başka şirket ise teşekkür mektubunu sunarak teklifini sunmadı. Hezarfen Danışmanlık şirketi aylık 300 bin lira teklif sundu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki 4 şirket ise ihalede aylık 100 bin lira teklif verdi.

Milliyet'te yer alan habere göre; Haydarpaşa Gar'ındaki belirlenmiş bölgeyi "kültürel ve sanat etkinliklerinde kullanılmak üzere" kiralamak için teklif veren İBB iştiraki 4 şirketin Medya A.Ş, Kültür A.Ş, İstanbul Bilişim ve Akıllı Kent Teknolojileri (İSBAK) A.Ş ve Metro A.Ş olduğu öğrenildi.  İlk oturumda tekliflerin verilmesinin sonrasında Haydarpaşa Garı ihalesine ara verildi. İkinci oturumu bugün gerçekleşmesi beklenen ihalenin, 15 günde değerlendirileceği ve sonuçlanacağı belirtildi.

"İNŞALLAH İSTANBUL İÇİN HAYIRLI OLUR"

İBB Başkan Danışmanı Ertan Yıldız, "Biz de 4 şirket bir konsorsiyum oluşturduk. İhale komisyonu zarfları açtıktan sonra 15 gün içerisinde bir değerlendirme yapıp açık artırmaya çağıracağını söyledi. Şu anki durum bu. İnşallah İstanbul için hayırlı olur" diye konuştu. 


Geri Dön