27 / 04 / 2024

Hazine'den Kumluca Belediyesi'ne arsa bağışı!

Hazine'den Kumluca Belediyesi'ne arsa bağışı!

Antalya Kumluca’ya bağlı Altınyaka Mahallesi’nde daha önce jandarma karakolu olarak kullanılan alan, Maliye Bakanlığı tarafından Kumluca Belediyesi’ne tahsis edildi. Arsada sosyal donatı alanı yapılması planlanıyor.



Kumluca’ya bağlı Altınyaka Mahallesi’nde daha önce jandarma karakolu olarak kullanılan alan, Maliye Bakanlığı tarafından Kumluca Belediyesi’ne tahsis edildi.


30 Mart yerel seçimlerinin ardından, köy statüsünden mahalleye dönüşen Altınkaya’da, daha önce jandarma karakolu olarak kullanılan bina ve arsa, Maliye eski Bakanı Mehmet Şimşek’in imzasıyla, Kumluca Belediyesi’ne tahsis edildi. Tahsis yazışmalarının tamamlanmasının ardından Kumluca Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Songur, Emlak ve İstimlak Müdürü Ömer Serttük ile Kumluca Mal Müdürlüğü Milli Emlak Şefi Eyüp Albayrak, Altınyaka Mahallesi’ndeki jandarma karakolu ve arsa üzerine incelemede bulunarak teslim alma belgesini imzaladılar.


BİN 115 METREKARE ALAN HALKIN KULLANIMINA SUNULACAK


Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya,

Tahsis gereği arsa ve binanın ticari amaçla kullanılamayacağını ifade eden Çetinkaya, “Altınyaka Mahallemiz, ilçemizin en eski ve önemli bir yerleşim yeridir. Burada daha önce jandarma karakolu olarak kullanılan, ancak bir süredir boş ve atıl bulunan arsa ve karakol binası Ekim ayı sonu itibariyle eski Maliye Bakanımız Mehmet Şimşek’in imzasıyla Belediyemize tahsis edildi. Özellikle yaz aylarına ilçe halkımız tarafından yayla olarak kullanılan ve nüfus yoğunluğu artan Altınyaka Mahallemizde, bin 115 metrekare alana sahip arsa üzerine, belediye olarak halkımızın kullanımı için sosyal donatı alanı yapmayı planlıyoruz” şeklinde konuştu.


Hürriyet Yerel




Geri Dön