29 / 03 / 2024

HC Trading ve Batıçim Brezilya ve Afrika´ya çimento ihraç edecek

HC Trading ve Batıçim Brezilya ve Afrika´ya çimento ihraç edecek

Batıçim´in İzmir´de ürettiği 160 bin ton çimento Brezilya ve Afrika´ya ihraç edilecek



Dünyanın önde gelen çimento üreticilerinden HeidelbergCement ve Batı Anadolu Çimento Sanayi, Batıçim´in İzmir´de ürettiği 160 bin ton çimentoyu Brezilya ve Afrika´ya ihraç etmek için anlaşma imzaladı.

HeidelbergCement Trading (HC Trading) ve Batı Anadolu Çimento Sanayi (Batıçim) tarafından yapılan açıklamada Türkiye´den Brezilya´ya ilk defa bu kadar büyük miktarda malın ihraç edileceği vurgulanarak, ihracatın 10 milyon doları bulacağı belirtildi.

Türkiye en büyük
2009 yılı kayıtlarına göre 20.5 milyon ton ile dünyanın en büyük çimento ihracatçısı olan Türkiye´nin, deniz yolu ile yaptığı ihracatın önemli bir kısmını HC Trading´in gerçekleştirdiği belirtilen açıklamada, Ege Bölgesi´nin çimento sektöründe etkisinin artmaya başladığı, yeni limanıyla daha büyük gemiler yükleyebilen Batıçim ile HC Trading´in önümüzdeki yıllarda dış pazarlarda daha fazla işbirliği yapmayı planladıkları bildirildi. Açıklamada, sözkonusu sevkiyatın 2 ayda tamamlanması ve 160 bin ton çimentonun yaklaşık 40 bin tonluk gemilerle, İzmir´den dünyanın dört bir yanına dağıtılmasının öngörüldüğü kaydedildi. Alman çimento devi olarak tanınan HeidelbergCement Grubu´nun uluslararası ticaret faaliyetlerini yürüten şirketi HC Trading, HeidelbergCement grubunun dünya genelindeki tüm fabrikalarının dış ticaretinin yanısıra Türkiyede AkçanSA´nın da distribütörlüğünü yürütüyor.
HC Trading´in dünya genelinde 100´ün üzerinde ülkede bulunan satış kanalları vasıtasıyla gerçekleştirdiği çimento ticaretinin yıllık satış hacmi 12 milyon tonu aşıyor. Batı Anadolu Grubu´na bağlı Batıçim Batı Anadolu Çimento ise, 1966 yılında İzmir´de yüzde 100 Türk sermayesi ile kuruldu.
Hürriyet


Geri Dön