26 / 04 / 2024

Hem kaçak konut yaptılar hem de dava açtılar!

Hem kaçak konut yaptılar hem de dava açtılar!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı kaçak yapılaşma ile mücadele etmaye devam ediyor.



Çevre , Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı kaçak yapılaşma ile mücadele etmaye devam ediyor. Bakanlık kanuna aykırı hareket eden vatandaşlar hakkında suç duyurusunda bulunduğunu aktarırken ilginç bir gerçek yaşandı. Kaçak yapı sahiplerinin üst üste açtıkları davalarda takipsizlik kararı verildiği öğrenildi.

Milliyet Gazetesi'nden Önder Yılmaz'ın haberine göre, kaçak yapılaşma ile mücadelesi devam eden İkizdere’deki ihlaller TBMM gündemine taşındı.

B.C. adlı şahıs TBMM Dilekçe Komisyonu’na başvuruda bulunarak İkizdere’ye Gölyayla Köyü’nde çevre koruma imar planına aykırı yapılaşma olduğu “doğa katliamı” yapıldığı yönünde şikayet etti.

Söz konusu bölgede çok katlı betonarme kaçak binaların yapılmaya başlandığını ve doğaya zarar verildiğini ifade eden B.C., “Çevreye acımasızca verilen zararı önleyin. Bu doğa katliamını durdurun” çağrısında bulundu.

TEK TEK TESPİT GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Hem kaçak konut yaptılar hem de dava açtılar!

Dilekçe Komisyonu Başkanı AK Parti İstanbul Milletvekili Belma Satır, kounuya ilişkin detayları Bakanlığa ileterek, bu kapsamda neler yapıldığını sorarak gelinen aşama hakkında bilgi verilmesini talep etti.

Bakanlık tarafından gönderilen resmi yanıtta, doğa ve çevreye zarar veren konutların tek tek tespit edildiği kaydedilerek, şunlar aktarıldı: “Söz konusu alandaki izinsiz kaçak yapılar ile ilgili olay yeri görgü tutanakları İkizdere İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından Rize Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne gönderilmiş olup bildirilen izinsiz fiziki ve inşai müdahalelerle ilgili hazırlanan rapor ve dosyalar Trabzon Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu’nda değerlendirmek üzere Trabzon Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne sunulmuştur.” 

Bakanlık, kaçak yapılara yönelik kurulan komisyon ve verilen kararları baz alarak, “Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu”na aykırı harekete bulunanlar hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulduğunu da belirtti.

Bakanlık tarafından Meclis’e gönderilen yazı, kaçak yapı yapan şahısların pişkinliğini de gözler önüne serdi. Bakanlık, suç duyurusuyla birlikte izinsiz kaçak yapı yapan vatandaşların dava açtıklarını belirtti. Birden fazla davanın halen sürdüğünü belirten yazıda, şimdiye kadar iki davanın devlet lehine takipsizlikle sonuçlandığını bildirildi.

Rize Valiliği ise tüm devlet kurumlarının kaçak yapılarla mücadele ettiğini belirtti.

Ev sahipleri kiracınız bunu yaparsa dikkat! 

Arsa alıp ev inşa edenler dikkat!

Bafra'daki 13 kaçak yapı için yıkım kararı!


Geri Dön