25 / 04 / 2024

Her dediği çıkan İslam Memiş 'Geçici' diyerek uyardı! Rekor için yeni tarih verdi

Her dediği çıkan İslam Memiş 'Geçici' diyerek uyardı! Rekor için yeni tarih verdi

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, altındaki düşüşle ilgili flaş bir açıklama yaptı. Memiş, yatırımcılara dikkat çeken bir tavsiyede de bulundu. İşte tüm detaylar...



Geçtiğimiz haftalarda rekor seviyeler test eden altın fiyatları düşüş yaşamıştı. Bu hafta ise salı günü altın piyasasında büyük kayıplar olmuştu. Peki altın fiyatları neden geriliyor? İşte nedeni...

Altın piyasası ABD’den gelen ekonomik verilerle şekilleniyor. Özellikle ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz politikasına ilişkin beklentiler altın fiyatlarında yönü tayin etmekte. Bu hafta salı günü ABD’den gelen veri sonrası altın fiyatları sert düşüş yaşandı.

ABD’DE ENFLASYON BEKLENTİLERİ AŞTI
Altın yatırımcılarının gözü kulağı salı günü saat 16.30’da açıklanan ABD enflasyon rakamlarındaydı. ABD Çalışma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre ocak ayında tüketici fiyatları bir önceki aya göre yüzde 0,5 arttı. Piyasa beklentisi fiyatlarda yüzde 0,4 artış olacağı yönündeydi.ABD’de tüketici fiyatlarında yıllık bazda artış yüzde 6,4 olarak gerçekleşti. Analistler yıllık artışın yüzde 6,5'ten yüzde 6,2'ye ineceği tahmininde bulunmuştu.

ABD’de enflasyonun gerileme göstermesine rağmen piyasa beklentilerinin üzerinde gelmesi Fed’in faiz artışlarına devam edeceği beklentilerini güçlendirdi. Bu durum doların küresel çapta yükselmesine yol açarken, altın fiyatlarında kayıpları beraberinde getirdi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön