25 / 04 / 2024

Hilton Dalaman Golf Resort açıldı

Hilton Dalaman Golf Resort açıldı

Muğla'nın Dalaman ilçesinde, açılan Türkiye'nin ilk Hilton Resort Otelini Hilton Dalaman Golf Resort ve Spa'nın açılışı nedeniyle basın toplantısı düzenlendi



Geliştirmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mike Collini, "Gelecekteki genişleme planlarımızda Türkiye bizim için bir öncelik teşkil ediyor ve görüyoruz ki kilit şehirlerde, merkezi bölgelerde ve resort alanlarında geniş markalar ailemizi tanıtmamız için birçok fırsat var. Özellikle ilgilendiğimiz resort bölgeler arasında Antalya, Bodrum, Çeşme ve Kuşadası bulunmakta" dedi.

Toplantıda konuşan Hilton Geliştirmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mike Collini, Hilton'un Türkiye'deki ilk resortu olan bu otelin kendileri için önemli bir dönüm noktasını temsil ettiğini ifade ederek, şunları kaydetti:
"Aynı zamanda Avrupa'nın kilit noktalarında bulunan dünya standartlarında oteller portföyümüzü genişletme yolundaki bağlılığımızı da tekrar doğruluyor. Hilton'un Türkiye ile önemli bir bağı var. Kurucumuz Conrad Hilton, 50 yıldan daha uzun bir sure önce Avrupa'daki ilk otelimiz olan Hilton İstanbul'u açtı. Muhtemelen bir çoğunuzun da bildiği gibi bu otel aynı zamanda ülkenin ilk 5 yıldızlı uluslararası oteli olma özelliğini taşıyor. Bu nedendendir ki bugün burada şirket tarihinde bir ilke daha imza atılıyor olması şaşırtıcı değil."
Hilton Dalaman Golf Resort ve Spa ile beraber bugün Türkiye'de yedi farklı yörede (Adana, Ankara, İstanbul, İzmir, Kayseri, Mersin ve Dalaman) 9 otel işlettiklerini anlatan Collini, bu nedenle de Türkiye'nin kendileri için bir başarı hikayesi olduğunu söylemekten çekinmediğini anlatarak, şunları söyledi:
"Ama büyüme burada durmayacak. Gelecekteki genişleme planlarımızda Türkiye bizim için bir öncelik teşkil ediyor ve görüyoruz ki kilit şehirlerde, merkezi bölgelerde ve resort alanlarında geniş markalar ailemizi tanıtmamız için birçok fırsat var. Özellikle ilgilendiğimiz resort bölgeler arasında Antalya, Bodrum, Çeşme ve Kuşadası bulunmakta. Geçtiğimiz 18 ay içerisinde imzaladığımız 13 yeni otel kontratı ile önümüzdeki iki sene içerisinde, Türkiye'deki varlığımız iki katından fazla artacak.

Bu demektir ki Türkiye uluslararası genişleme alanında bizim en başarılı pazarımız ve tüm otel grupları arasında önümüzdeki dönemde en fazla otelin açılacağı bölge. Bu sözleşmeler de gösteriyor ki bu heyecan verici dinamik
pazarda her türlü fırsatı değerlendirmek için çalışıyoruz.

Uzun dönemde Türkiye turizminin sahip olduğu potansiyele inanıyoruz ve Sayın Ertuğrul Günay ve bakanlığının Türkiye'nin dünyaya tanıtımı konusunda gösterdiği emeği takdir ediyoruz."

GÖÇAY TURİZM YÖNETİM KURULU ÜYESİ GÖÇEN
Proje sahibi ve aynı zamanda işletmesini yapacak olan Göçay Turizm Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Göçen de Hilton'nun Türkiye'de ve Avrupa'da resort olarak franchising verdiği ilk şirket olmanın haklı gururunu yaşadıklarını belirterek, "Hilton, 1919 yılından beri geliştirdiği kendi markasını, bizlere, yatırımımıza ve vizyonumuza güvenerek emanet etti. Şirketimize duyulan güven uluslararası bir marka tarafından da tescillenmiş oldu." dedi.

Türk turizmine, bölgeye, yatırımlarına ve markalarına duydukları güvenden dolayı küresel krizin en ağır etkilerinin yaşandığı aylarda pes etmediklerini ve bu güzel tesisi Sarıgerme-Dalaman Bölgesine kazandırdıklarına işaret eden Göçen, "Hilton Dalaman Golf Resort ve Spa'dan sonra diğer uluslararası ve kaliteye önem
veren markalar da bu bölgede yer arayışına başladı. Bölgeye parasal olarak yatırım dışında marka ve kalite olarak da çok şey kattığımıza inanıyorum. Bu bölge denizi, güneşi, doğası ve tarihiyle Türkiye'nin en özel yerlerinden biri.

Asırlarca Persler, Helenler, Osmanlılar gibi çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapmış olan Sarıgerme ve Dalaman bundan sonra Türkiyenin turizm cazibe merkezi olmaya aday bir konuma geldi. Türkiye'nin en güzel koylarını barındıran Göcek'e 20 dakika, Uluslarası Dalaman Havaalanına ise sadece 10 dakika uzaklıktayız"
diye konuştu.

Göçen, bundan sonra 2010 yılında hizmete girecek 18 delikli golf sahası ile birlikte bu bölgede golf turizmi için yine bir ilki gerçekleştirmiş olacaklarını belirterek, "Yine 2010 yılında hizmete almayı düşündüğümüz 600 kişi
kapasiteli kongre merkeziyle birlikte Sarıgerme ve Dalaman'ı çekim merkezi haline getirmeyi hedefliyoruz. Bölgede yeni golf sahaları ve yeni otel yatırımlarının önü açıldığı ve bu bölge desteklendiği zaman Türkiyede kalitenin ön plana çıktığı, en önemli Turizm destinasyonlarından biri olacağına inanıyoruz. Kongre
merkezi ve golf sahası tamamlandığında toplam 100 milyon avro'ya mal olacak bu yatırım işletme süresi boyuncada aylık 500 kişiye iş imkanı sağlayacak." diye ifade etti.

HİLTON DALAMAN
Dalaman'ın Sarıgerme Plajı'nda 1553 dönüm üzerine kurulan resort otelin kendisine ait 650 metre uzunluğunda özel kum plajı bulunuyor. Tesisin hemen yanında yer alan Dalaman nehrinde Rafting düzenleniyor.

Modern mimarisi ile de dikkat çeken otelin, en küçüğü 36-40 metrekare genişliğinde olan 12 tipte odası ve suitleri bulunuyor. Birçok özelliği ile Hilton bünyesindeki ilklere sahip olan otel, odalarının genişliği ile de bir ilki
gerçekleştiriyor. 410 odadan oluşan resortta; 203 oda deniz manzarası, 202 oda ise dağ ve nehir manzaralı), 6 bin metrekarelik sağlık kulübü ve spası, birbirine bağlı yüzme havuzları, 21 adet restoran ve barları ile 2010 yılında hizmete açılacak 18 delikli şampiyonluk golf sahası ve kongre merkezi bulunuyor.

Bu dev projenin, 2010 yılında tamamlanacak olan golf sahası ve kongre merkezi ile birlikte 100 milyon Euro değerinde yatırımla gerçekleştirildiği öğrenildi. (AA)

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Hilton, Türkiye'deki yatırımlarını iki yılda ikiye katlayacak

Dünyada 3 bin oteli işleten Hilton Hotels Corporation'ın Türkiye'deki ilk resort oteli Hilton Dalaman Golf Resort&Spa, Muğla'nın Sarıgerme Beldesi'nde Göçay Turizm tarafından açıldı. Tören öncesinde düzenlenen basın toplantısında konuşan Hilton Gelişmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Micheal Collini gelecek 2 yıl içerisinde Türkiye'deki varlıklarını 2 katına çıkaracaklarını; özellikle ilgilendikleri resort bölgeler arasında ise Antalya, Bodrum, Çeşme ve Kuşadası'nın bulunduğunu aktardı. Göçay Turizm Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Göçen de yaklaşık 500 kişiye iş imkanı sağlayan otelde yatırım faaliyetlerinin devam ettiğini, 2010 yılına kadar 18 delikli bir golf sahası ve 600 kişilik bir kongre merkezinin yanısıra futbol ve tenis sahaları da inşa ederek Sarıgerme Beldesi'ni bir çekim alanı haline getirmek istediklerini belirtti. Göçen proje bittiğinde yatırımın 100 milyon euroya ulaşacağını kaydetti.
Sabah

ABD'li Hilton, Türkiye'de 2 yılda 2 kat büyüyecek

Hilton Hotel Corporation'un Türkiye'deki Worldwide Resort oteli olan Hilton Dalaman Golf Resort&SPA, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın da katıldığı törenle açıldı.

Göçay Turizm tarafından 3.5 yılda tamamlanan otel kompleksi, 100 milyon euro'ya mal oldu.
Açılış töreninde konuşan Hilton Gelişmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Michael Collini, Antalya, Kuşadası, Bodrum, Çeşme gibi resort bölgelerle ilgilendiklerini Türkiye'de 2 yılda 2 katından fazla büyümeyi hedeflediklerini söyledi.
Collini, "Gelecekteki gelişme planlarımızda Türkiye bizim için öncelik teşkil ediyor. Dalaman Hilton oteliyle beraber 8 farklı yörede otel sayımızı 9'a çıkardık. Antalya, Çeşme, Bodrum, Kuşadası gibi resort bölgelerle ilgileniyoruz. Geçtiğimiz 18 ay içerisinde 13 yeni kontrat imzaladık. 2 yıl içerisinde Türkiye'de otel sayımızı ikiye katlamayı hedefliyoruz"

Göçen: Hedef Ukrayna
Göçay Turizm Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Göçen de, bu yatırımla Sarıgerme ve Dalaman'ı çekim merkezi haline getirmeyi amaçladıklarını söyledi. 2010'da hizmete girecek 18 delikli golf sahası ve kongre merkeziyle otele toplam 100 milyon euro yatırım yaptıklarını belirten Göçer, "Krize rağmen yatırımımızı tamamladık, 500 kişiye istihdam yarattık. Amacımız bundan sonra işbirliğimizi ilerletmek ve markaya daha fazla değer katmak. Hilton'un Türkiye'deki ilk franchising şirketi olmanın grururunu yaşıyoruz" diye konuştu. Dalaman'ın Sarıgerme Plajı'nda 1553 dönüm üzerine kurulan otelin kendisine ait 650 metre uzunluğunda özel kum plajı bulunuyor. 410 odadan oluşan otelde 6 bin metrekarelik sağlık kulübü ve SPA, birbirine bağlı yüzme havuzları var.

`Vahşi depolamanın önüne geçeceğiz'
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Bodrum Yarımadası'nda "Vahşi Depolama" yapıldığına değinerek, "Bu sorumsuzluğu ortadan kaldırmaya çalışacağız" dedi.
Bakan Günay, "Ben bilerek hiçbir çarpık yapılaşmaya, betonlaşmaya, kaçak yapılaşmaya, doğa kirliliğine yol açacak bir düzenlemeye benim imzam altında izin vermem" diye konuştu.
Esengül Metin/Milliyet

Hilton 100 milyon Euro'ya Dalaman'a indi, Türkiye'de iki kat büyümeyi planladı

Türkiye'de, Hilton'un ilk `resort' oteli 100 milyon Euro yatırımla Muğla Dalaman'da açıldı. Hilton Gelişmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Michael Collini, "Türkiye'de imzaladığımız 13 yeni kontratla iki yıl içerisinde varlıklarımızı iki katından fazla artıracağız" dedi.

DÜNYADA üç bin oteli işleten Hilton Hotels Corporation'ın, Türkiye'deki ilk resort oteli Hilton Dalaman Golf Resort & Spa, Göçay İnşaat'ın 100 milyon Euro'luk yatırımıyla Dalaman'da açıldı. Dünya'da 53 adet bulunan Hilton Worldwide Resorts'lardan biri olan Hilton Dalaman, Türkiye'nin ilk, Avrupa'nın da ikinci worldwide resort'u ve Avrupa'da resort alanında ilk franchise olma özelliğini taşıyor.

İki kat büyürüz

Hilton Gelişmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Michael Collini, Türkiye'de geçen 18 ay içinde imzaladıkları 13 yeni otel kontratıyla iki yıl içinde varlıklarını iki kattan fazla artıracaklarını söyledi. Collini, "Türkiye uluslararası genişleme alanında bizim en başarılı pazarımız. Tüm otel grupları arasında önümüzdeki dönemde en fazla otelin açılacağı bölge. Bu sözleşmeler de gösteriyor ki, bu dinamik pazarda her türlü fırsatı değerlendirmek için çalışıyoruz. Uzun dönemde Türkiye turizminin sahip olduğu potansiyele inanıyoruz" dedi.

Hilton Dalaman Golf Resort & Spa ile beraber Türkiye'deki otel sayılarının dokuza çıktığını ve bu nedenle Türkiye'nin kendileri için başarı hikayesi olduğunu vurgulayarak, büyümenin burada durmayacağını, gelecekteki genişleme planlarında Türkiye'nin kendileri için öncelik teşkil ettiğini kaydetti. Collini, "Görüyoruz ki kilit şehirlerde, merkezi bölgelerde ve resort alanlarında birçok fırsat var. Özellikle ilgilendiğimiz resort bölgeler arasında Antalya, Bodrum, Çeşme ve Kuşadası bulunuyor" diye konuştu.

Resort'ta ilk franchise

Göçay Turizm Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Göçen ise bölgede yeni golf sahaları ve yeni otel yatırımlarının önünün açıldığını ve bu bölgenin desteklendiği zaman en önemli turizm destinasyonlarından biri olacağına dikkat çekti. Mehmet Göçen, yeni projeleri hakkında da, "2009 yılı bizim için para kazanma yılı olacak. 2010 yılında Bodrum ve Dalaman'ın yanı sıra yurtdışında da Ukrayna'da butik otel açmayı planlıyoruz. 50 villa ve 50 otel odasından oluşan butik tesis yatırımımız olacak. Bunun dışında Kiev'de de 200-250 odalı bir butik tesis açmayı planlıyoruz" bilgisini verdi.

650 metre kum plajı, 410 odası var

MUĞLA Dalaman'ın, Sarıgerme Plajı'nda bin 553 dönüm üzerine kurulan otelin kendisine ait 650 metre uzunluğunda özel kum plajı bulunuyor. Tesisin hemen yanında yer alan Dalaman Nehri'nde de rafting düzenleniyor. Modern mimarisiyle de dikkati çeken otelin en küçüğü 36-40 metrekare genişliğinde olan 12 tipte odası ve süitleri bulunuyor. 410 odası bulunan otelde 6 bin metrekarelik sağlık kulübü ve spa, birbirine bağlı yüzme havuzları, 21 restoran ve barlarla 2010 yılında hizmete açılacak 18 delikli golf alanı ve kongre merkezi bulunuyor. Projenin, golf alanı ve kongre merkezi 2010 yılında tamamlanacak.
Hürriyet

Türkiye'deki ilk 'resort otel'ini Dalaman'da açan Hilton'un hedefi, iki yılda 13 yeni otel

Yatırımlarında Türkiye'nin öncelikli olduğunu belirten Hilton Geliştirmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Collini, '13 yeni otel kontratı imzaladık. İki yılda Türkiye'deki varlığımız iki katından fazla artacak' dedi

Hilton, Türkiye'deki ilk Hilton Resort Oteli'ni Muğla'nın Dalaman ilçesinde açtı. Hilton Geliştirmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mike Collini, "Gelecekteki genişleme planlarımızda Türkiye bizim için öncelik teşkil ediyor. Merkezi bölgelerde ve resort alanlarında birçok fırsat var. Özellikle ilgilendiğimiz resort bölgeler Antalya, Bodrum, Çeşme ve Kuşadası. 13 yeni otel açacağız" dedi.
Hilton Dalaman Golf Resort ve Spa'nın açılışında konuşan Collini, Hilton'un Türkiye'deki ilk resortu olan bu otelin kendileri için önemli bir dönüm noktasını temsil ettiğini belirterek, şunları kaydetti:
"Türkiye, aynı zamanda Avrupa'nın kilit noktalarında bulunan dünya standartlarında oteller portföyümüzü genişletme yolundaki bağlılığımızı da tekrar doğruluyor. Hilton'un Türkiye ile önemli bir bağı var. Kurucumuz Conrad Hilton, 50 yıldan daha uzun bir süre önce Avrupa'daki ilk otelimiz olan Hilton İstanbul'u açtı. Bu otel aynı zamanda ülkenin ilk 5 yıldızlı uluslararası oteli olma özelliğini taşıyor. Bu nedendendir ki. bugün burada şirket tarihinde bir ilke daha imza atılıyor olması şaşırtıcı değil."

`En fazla otel Türkiye'ye'
Hilton Dalaman Golf Resort ve Spa ile beraber bugün Türkiye'de yedi farklı yörede (Adana, Ankara, İstanbul, İzmir, Kayseri, Mersin ve Dalaman) dokuz otel işlettiklerini ifade eden Mike Collini, bu nedenle de Türkiye'nin kendileri için bir başarı hikayesi olduğunu söylemekten çekinmediğini anlatarak, şöyle devam etti:
"Geçtiğimiz 18 ayda imzaladığımız 13 yeni otel kontratıyla önümüzdeki iki yıl içinde, Türkiye'deki varlığımız iki katından fazla artacak. Bu demektir ki, Türkiye uluslararası genişleme alanında bizim en başarılı pazarımız ve tüm otel grupları arasında önümüzdeki dönemde en fazla otelin açılacağı bölge. Bu sözleşmeler de gösteriyor ki, bu heyecan verici dinamik pazarda her türlü fırsatı değerlendirmek için çalışıyoruz."

Göçay Turizm işletecek  
Proje sahibi ve aynı zamanda işletmesini yapacak olan Göçay Turizm Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Göçen de  Hilton'un Türkiye'de ve Avrupa'da resort olarak franchising verdiği ilk şirket olmanın gururunu yaşadıklarını belirterek, "Hilton, 1919 yılından beri geliştirdiği kendi markasını, bizlere, yatırımımıza ve vizyonumuza güvenerek emanet etti. Şirketimize duyulan güven uluslararası bir marka tarafından da tescillenmiş oldu" dedi. Türk turizmine duydukları güvenden dolayı krizin en ağır etkilerinin yaşandığı aylarda pes etmediklerini ve bu güzel tesisi Sarıgerme-Dalaman Bölgesine kazandırdıklarına işaret eden Göçen, "Hilton Dalaman Golf Resort ve Spa'dan sonra diğer uluslararası ve kaliteye önem veren markalar da bu bölgede yer arayışına başladı. Bölgeye parasal olarak yatırım dışında marka ve kalite olarak da çok şey kattığımıza inanıyorum" dedi.

100 milyon Euro yatırım
Göçen, 2010'da hizmete girecek 18 delikli golf sahasıyla birlikte bu bölgede golf turizmi için yine bir ilki gerçekleştirmiş olacaklarını belirterek, şunları söyledi:
"Yine 2010 yılında hizmete almayı düşündüğümüz 600 kişi kapasiteli kongre merkeziyle birlikte Dalaman'ı çekim merkezi haline getirmeyi hedefliyoruz. Bölgede yeni yatırımların önü açıldığı ve desteklendiği zaman Dalaman'ın en önemli turizm destinasyonlarından biri olacağına inanıyoruz. Kongre merkezi ve golf sahası tamamlandığında bu yatırım, toplam 100 milyon Euro'ya mal olacak." (Radikal)

Kongre merkezi de yolda
Dalaman'ın Sarıgerme Plajı'nda 1553 dönüm üzerine kurulan resort otelin 650 metre uzunluğunda özel kum plajı bulunuyor. Tesisin hemen yanında yer alan Dalaman nehrinde Rafting düzenleniyor. Modern mimarisiyle de dikkat çeken otelin, en küçüğü 36-40 metrekare genişliğinde olan 12 tipte odası ve suitleri bulunuyor. Birçok özelliğiyle Hilton bünyesindeki ilklere sahip olan otel, odalarının genişliğiyle de ilgi çekiyor. 410 odadan oluşan resortta 6 bin metrekarelik sağlık kulübü ve spası, birbirine bağlı yüzme havuzları, 21 adet restoran ve barlarıyla 2010 yılında hizmete açılacak 18 delikli şampiyonluk golf sahası ve kongre merkezi bulunuyor. Verilen bilgiye göre, proje golf sahası ve kongre merkeziyle birlikte tamamlanacak.
Radikal

Hilton Türkiye'deki ilk resortunu açtı

Hilton Geliştirmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mike Collini, "Gelecekteki genişleme planlarımızda Türkiye bizim için bir öncelik teşkil ediyor. Özellikle ilgilendiğimiz resort bölgeler arasında Antalya, Bodrum, Çeşme ve Kuşadası bulunmakta' dedi. Muğla'nın Dalaman ilçesinde, açılan Türkiye'nin ilk Hilton Resort oteli Hilton Dalaman Golf Resort ve Spa'nın açılışında konuşan Collini, Hilton'un Türkiye'deki ilk resortu olan otelin kendileri için önemli bir dönüm noktasını temsil ettiğini belirtti. Collini, 'Aynı zamanda Avrupa'nın kilit noktalarında bulunan dünya standartlarında oteller portföyümüzü genişletme yolundaki bağlılığımızı doğruluyor. Gelecekteki genişleme planlarımızda Türkiye bizim için bir öncelik teşkil ediyor ve görüyoruz ki kilit şehirlerde, merkezi bölgelerde ve resort alanlarında geniş markalar ailemizi tanıtmamız için birçok fırsat var" dedi. Proje, 2010'da tamamlanacak golf sahası ve kongre merkeziyle birlikte 100 milyon avroya malolacak.
Yenişafak

Hilton Dalaman Golf Resort açıldı 

Türkiye'nin ilk Hilton resort oteli, Hilton Dalaman Golf Resort ve Spa hizmete girdi.

Açılış nedeniyle düzenlenen toplantıda konuşan Hilton Geliştirmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mike Collini `Gelecekteki genişleme planlarımızda Türkiye bizim için bir öncelik teşkil ediyor ve görüyoruz ki kilit şehirlerde, merkezi bölgelerde ve resort alanlarında geniş markalar ailemizi tanıtmamız için birçok fırsat var. Özellikle ilgilendiğimiz resort bölgeler arasında Antalya, Bodrum, Çeşme ve Kuşadası bulunmakta' dedi.

GÜNAY: KAÇAĞA İZİN VERMEM

Otelin açılışını yapan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ise `Benim dönemimde hiçbir turizm kentinde kaçak ve çarpık yapılaşmaya izin vermem' dedi. Bu arada Hilton'un sahilinden serinlemek amacıyla denize girdiği sırada bacağını kıran Bakan Günay'ın yeğeni 28 yaşındaki Muammer Murat Çakmak Ankara'ya sevk edildi. Öte yandan Hilton Oteli'nin açılışı için herkes Paris Hilton'un geleceğini tahmin ediyordu. Ancak Paris açılışa gelmedi. 
Hakan Gürel/Star

İlk Hilton Resort oteli Dalaman'da açıldı

Hilton Geliştirmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mike Collini, "Gelecekteki genişleme planlarımızda Türkiye bizim için bir öncelik teşkil ediyor ve görüyoruz ki bizim için birçok fırsat var. Özellikle ilgilendiğimiz resort bölgeler arasında Antalya, Bodrum, Çeşme ve Kuşadası bulunmakta" dedi. Muğla'nın Dalaman ilçesinde açılan Hilton Dalaman Golf Resort ve Spa, Türkiye'nin ilk Hilton Resort Oteli olma özelliğini taşıyor. Otelin açılışında konuşan proje sahibi ve işletmeci Göçay Turizm Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Göçen de Hilton'un Türkiye'de ve Avrupa'da resort olarak franchising verdiği ilk şirket olmanın haklı gururunu yaşadıklarını belirtti.

Vatan


Geri Dön