24 / 04 / 2024

Hilton Dalaman'dan Muğla'ya kongre merkezi!

Hilton Dalaman'dan Muğla'ya kongre merkezi!

HİLTON Dalaman Sarıgerme Resort & Spa, yeni yılda yeni yatırımlara hazırlanıyor. Bölgedeki turizmi 12 aya yaymak için 35 milyon TL’lik 27 delikli golf sahası için yatırım çalışmalarını sürerken, 1200 kişilik yeni bir kongre merkezi için de çalışmalara başladı.




4 ay içinde kongre merkezi inşaatını bitirmeyi hedeflediklerini söyleyen Hilton Dalaman Sarıgerme Resort & Spa Genel Müdürü Tunç Batum, “Tam olarak yatırım maliyeti belli olmadı. Ancak 2 milyon TL civarında bir harcama yapılacak. Türkiye daha bu işin başında. Dalaman bölgesinde böyle bir kongre merkezi yok. Kongre merkezi ile birlikte otelin 12 ay açık kalması için adım atmış oluyoruz” dedi. Türkiye ve çevresinde yaşanan olaylar sebebiyle turizmin bir hayli etkilendiğini, bu etkiyi azaltmak için kendilerinin de ellerini taşın altına koyduğunu belirten Tunç Batum, “İngiltere’de bir halkla ilişkiler ajansı ile anlaştık. 12 konu belirledik. Otelimiz, ağırladığı misafir sayısı içinde yüzde 26 gibi önemli bir yer tutan İngilizler için, Londra’da otelimizin ve Dalaman’ın tanıtımını konu alan etkinlikler düzenliyoruz” dedi. Batum, Türkiye’nin toplam turizm tanıtım bütçesinin 60 milyon dolar olduğunu, ancak özel sektörün tanıtım için geçen yıl tahmini olarak 250 milyon dolar harcadığını söyledi. 


YÜZDE 30 İNDİRİM



Erken rezervasyonda da yüzde 30’luk indirimle yola çıktıklarını dile getiren Tunç Batum,  “2016 sezonunda 22 bin 600 turist ağırladık. Toplamda 115 bin geceleme yapıldı. Hem geceleme de hem de fiyatlarda düşüş yaşandı. Geceleme toparlanabilir ancak fiyatların eskiye gelmesi 2-3 yılı bulabilir. 2017’de ise misafir sayısını 24 bin, geceleme sayısını ise 138 bin olarak belirledik. Ancak kapasitemiz 150 bin. Avrupa pazarındaki kayıplardan dolayı pazarımızı da çeşitlendiriyoruz. Rus ve Ukraynalı turiste yönelik çalışmalar yapıyoruz. 2016’da misafir dağılımı yüzde 29 yerli, yüzde 26 İngiliz, yüzde 15 İngiltere dışındaki Avrupalılar, yüzde 8 BDT ülkeleri. Erken rezervasyon ile gelen misafir sayısının toplam içindeki payı ise yüzde 62” diye konuştu. 


ÜLKELERİNE DÖNMEDİLER


YURTDIŞINDA Türkiye’ye karşı bir algı operasyonu yapıldığını, bunun kendilerini nasıl etkilediğini sorduğumuz Tunç Batum şu şekilde cevap verdi: “Böyle bir durum var. Ancak halkta böyle bir algı yok. Çünkü Türkiye’de ki fiyat kalite dengesini hiç bir yerde bulamıyorlar. Türkiye’nin çok güzel bir ülke olduğunu farkındalar. Hatta 15 Temmuz’un ertesi gününde bir acente Marmaris’te olan İngilizlere ‘Geri gitmek ister misiniz?’ diye sordu. Şöyle cevap verdiler: ‘Olaylar bitti mi? Güneşlenebilecek miyiz? Sorun yoksa biz kalacağız.’ Çünkü Türkiye’deki güzelliği başka yerde bulamıyorlar.”


Hürriyet 



Geri Dön