28 / 03 / 2024

Hilton Garden Inn, Türkiye'deki ilk otelini Kütahya'da açtı

Hilton Garden Inn, Türkiye'deki ilk otelini Kütahya'da açtı

Hilton grubunun orta fiyatlı markası Hilton Garden Inn, Türkiye'deki ilk otelini Kütahya'da açtı



Kosifler Grup'un 25 milyon dolar yatırımla yaptığı 121 odalı otelin hemen yanında kentin ilk alışveriş merkezi de hizmete girdi. Mart ayında faaliyete geçen otelin resmi açılışı geniş bir davetli topluluğunun katılımıyla önceki gece gerçekleştirildi.

Hilton Doğu Avrupa, Avusturya ve Türkiye'den Sorumlu Başkan Yardımcısı Didier Martin, “Türkiye'deki otel sayımız 10'a yükseldi. Bugün Kütahya için de çok önemli. Şehre ilk uluslararası otel geldi. 55 yıl önce bir haziran ayında Türkiye'nin ilk Hilton otelini İstanbul'da açmıştık. Bugün ise ilk Hilton Garden Hill otelini Kütahya'da açtık. Daha da fazlasını açacağız. Türkiye'de faaliyet gösteren uluslararası zincir oteller içinde en büyüğü olacağız. Kütahya'nın adını dünyaya duyuracağız” dedi.

Kosifler Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Kosif ise bu yıl içinde Konya, Şanlıurfa, Mardin ve İstanbul Bostancı'ya açacakları Hilton Garden Inn'lerle otel sayılarını 5'e çıkaracaklarını söyledi. 5 yıl içinde 20 otel açmayı planladıklarını anlatan Kosif, “Bu oteli Kütahya'ya emanet ediyoruz. Bundan sonra sanayisi ve turizmi daha da gelişmiş bir Kütahya görmek istiyoruz” dedi. Hilton Başkan Yardımcısı Martin, Türkiye'de 10 otele ulaşan Hilton'un 5 yılda 50 otele çıkmayı planladığını belirtti.
Milliyet/Serkan Arman


Geri Dön