29 / 03 / 2024

Hilton İskenderun Oteli'nin inşaatı devam ediyor!

Hilton İskenderun Oteli'nin inşaatı devam ediyor!

Dünyaca ünlü oteller zinciri Hilton Worldwide'nin İskenderun'daki halkası, Edip Zelluh yönetimindeki Murat Turistik Tesis Yatırımları Otelcilik Sanayi A.Ş. tarafından hayata geçiriliyor.



İskenderun sahilinde eşsiz Akdeniz manzarasıyla hizmet vermeye başlayacak olan Hilton İskenderun, 5 yıldızlı otelin yanı sıra apart otel, spa&fitness, yemeiçme, toplantı ve eğlence ihtiyaçlarına da cevap verebilecek. 


İSKENDERUN HAK ETTİ 

Türkiye'nin en önemli yerleşim birimlerinden ve her yıl yüz binlerce ziyaretçi çeken Hatay'da yeni nesil konaklama tesislerinin sayısının artırılması gerektiğine inanan başarılı işadamı Edip Zelluh, bölgede turizmin gelişmesine katkıda bulunacak bir tesisi, İskenderun'da hayat geçirmeyi planladıklarını anlattı. Bir ekonomi kenti olmasının yanı sıra turizm potansiyeliyle de İskenderun'un çok stratejik bir yer olduğunu belirten Edip Zelluh, "İskenderunluları ve buraya gelecek konukları, Hilton zincirinin konforu ve üstün kalitesiyle buluşturacağız" dedi.

 

ENDÜSTRİ VE TURİZM 

İskenderun'un deprem bölgesinde olması nedeniyle, otel inşaatında dünyanın en gelişmiş geoteknik teknolojilerinin kullanıldığını söyleyen Zelluh, "İksa, derin temel sistemi ve zemin iyileştirme, projelendirme aşamasından uygulama aşamasının sonuna kadar geoteknik uzmanı mühendislerinin kontrolünde büyük bir titizlikle ve tamamen bilimsel verilerle desteklenerek yürütüldü. 400 yatak kapasiteli Hilton, piyasada yaratacağı canlılıkla bölgesel kalkınmada lokomotif olacak. 

Bu gibi yatırımlar İskenderun'u 'endüstriyi ve turizmi' buluşturan şehir yapacak" diye konuştu. 


BİN KİŞİ ÇALİŞACAK 

İskenderun Hilton VVorldvvide inşaatı ve sonrasıyla ilgili bilgi veren işadamı Edip Zelluh şunları söyledi: Deneyimli mühendis, mimar ve teknikerlerden oluşan uzman kadromuzla, teknolojik endüstriyel kalıp sistemi kullanılarak 10 ay önce başlayan kaba inşaatımızda yaklaşık 350 kişi otelimizi bir an önce tamamlamak için canla başla çalışıyor. 16 ay devam edecek inşaat süresince yaklaşık bin kişi çalışacak ve bundan 5 bin kişiye yakın insan geçim sağlayacak. Otelimizin hizmete açılmasıyla birlikte ise yaklaşık bin personel daimi olarak istihdam edilecek. 


YATIRIMLARA DEVAM 

İskenderun'u çok seven bir ailenin ferdi olarak yaşadığı kente yatırım yapmaya devam edeceklerini sözlerine ekleyen Edip Zelluh, "Vatanını, milletini seven bir aileyiz. Bu kentin her anlamda süper lige çıkmasını istiyoruz. İskenderun Türkiye'nin en önemli liman kentlerinden biri. Huzur ve barış ortamının her zaman sürmesini dilediğimiz bu kentin özellikle yatırımlar açısından örnek olması en büyük dileğimiz. Biz aile olarak yatırımlarımıza devam edeceğiz. İstihdam sağlayan yatırımların yanı sıra eğitim ve sosyal alanda da yatırımlarımıza devam edeceğiz" diye konuştu. 


Sabah İskenderun


Geri Dön